در این میان عدهای در آستانه خرید خانه بودند که با افزایش قیمتها، قدرت خریدشان کاهش یافت و مجبور به اجارهنشینی شدند. عدهای دیگر نیز سودهای زیادی از بازار پرنوسان مسکن کسب کردند.
در بازار پر نوسان مسکن، برخی صاحبنظران از رکود در فصل بهار صحبت کرده و معتقدند قیمت خانه در فصل تابستان به ثبات میرسد و افزایش یا کاهش آن به تصمیمات دولت جدید بستگی دارد.
اما هرچه کارشناسان و مشاوران املاک از وضعیت بازار مسکن میگویند، نیازمند مهر تایید یا تکذیب وزیر مسکن است که نیکزاد در تازهترین اظهار نظر خود ثبات قیمت در بازار مسکن را اعلام کرده است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی برای ساخت خانه هیچ مشکلی نداریم و طی 22 ماه گذشته پروانه ساخت 400 هزار واحد مسکونی از سوی شهرداری تهران صادر شده است. از سوی دیگر 400 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه هستند و تعداد خانههای موجود در کشور بیشتر از تعداد خانوارهاست.
اما رییس اتحادیه کشوری مشاوران املاک که مدعی است که مشاوران املاک پایینآوردنده قیمت معاملات هستند، میگوید: تا زمان تثبیت نشدن نرخ ارز، بازار مسکن دچار فراز و نشیب میشود و در سه ماه اول امسال، مسکن در رکود به سر خواهد برد.
قلیخسروی هم قبل از سال جدید و هم در آخرین اظهار نظر خود در سال جاری به رکود بازار مسکن اشاره کرده و تاکید دارد: با توجه به اعلام افزایش 52 درصدی قیمت زمین کلنگی از سوی مرکز آمار ایران، باید تلاش شود امسال ساخت و ساز به تورم نرسد.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در استان تهران نیز تاکید دارد که بازار مسکن امسال افزایش ناگهانی قیمت نخواهد داشت.
واحدی معتقد است: اکنون که رکود در بازار مسکن حاکم است و اگر رونقی رخ دهد پس از خرداد ماه خواهد بود.
به گفته وی با تحویل و تعیین تکلیف واحدهای مسکن مهر تا پایان سال، التهاب بازار مسکن در تهران و دیگر استانهای کشور کنترل میشود.
مشاوران مسئولین عزیز، خود بهتر میدانند که دیگر راهی برای کنترل این تورم لجام گسیخته وجود ندارد و تنها چاره برای کمتر آسیب دیدن قشر حقوق بگیر افزایش حقوق ماهانه (نه سالانه) است. (همانند رفقا و شریکان آمریکای جنوبی خودمان!) تا به این ترتبب فشار کمتری به حقوق بگیران وارد شود. اگه مطلب رو گرفتی لایک کن!