کد خبر: ۱۹۴۳۵۳
تعداد نظرات: ۴۶ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸

تحلیل شمس الواعظین از کاندیداتوری هاشمی

ماشاءالله شمس الواعظین، معتقد است اگر تا روز انتخابات ریاست جمهوری حادثه سیاسی خارق العاده ای رخ ندهد، هاشمی رفسنجانی قطعاً رئیس جمهور ایران می شود. وی کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی را اقدامی "مسئولیت‌شناسانه" در قبال کشور ایران و تحسین‌برانگیز می داند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: شمس الواعظین معتقد است هاشمی برخلاف سال 84، این بار رئیس جمهور ایران می شود چرا که نیروهای اجتماعی دموکراسی خواه ایران، این بار به خوبی درک می کنند که هاشمی کاندیدایی است که از بطن نظام ، منتقد وضع برآمده از هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد است.

همان‌طور که می‌دانید هاشمی رفسنجانی هم نامزد مقام ریاست جمهوری شده است. ارزیابی شما از این واقعه مهم در فضای سیاسی ایران، چیست؟

من ارزیابی خودم را از این موضوع، سال 1384 در سرمقاله‌ای در روزنامه شرق تحت عنوان "ضرورت بازگشت به دولت توسعه‌گرا" نوشته‌ام. من در آن سرمقاله، گفتم حالا که اصلاح‌طلبی در ایران، به علت برخوردهای رادیکال داخلی و نیز برخوردهای رادیکال خارجی با ایران، دچار انفارکتوس شده، بهتر است ما عقب‌نشینی نکنیم و از رحم دولت شبه‌دموکراتیک آقای خاتمی، یک دولت شبه‌توتالیتر به دنیا نیاوریم.

 من این بحث تئوریک را در کاخ سعدآباد با خود آقای خاتمی هم در میان گذاشتم و به ایشان گفتم که این بازگشت به عقب، یعنی بیرون‌آمدن یک دولت شبه‌توتالیتر از دل دولت اصلاحات، برای کشور ایران خطرناک است. آقای خاتمی توصیه کرد که این دیدگاه را بنویسم. من هم آن را نوشتم و در روزنامه شرق منتشر شد.

 در سال 84، به هر دلیلی، آقای هاشمی رئیس جمهور نشد و دولت توسعه‌گرا بر سر کار نیامد. در هشت سال گذشه، حتی مطابق تحلیل‌های خوش‌بینانه، ما شاهد وضعیت اسفبار اقتصادی، افزایش شکاف‌های اقتصادی، افزایش حیرت‌انگیز نقدینگی ( 4 برابر دوره خاتمی و 8 برابر دوره هاشمی)، گرانی و تورم و غیرقابل تحمل بودن آنها، سیاست خارجی منزوی، تحریم‌های بین المللی آسیب‌زننده به منافع ملی ایران و اموری از این دست بوده‌ایم.

 اگر جدولی از محسنات دولت‌های توسعه‌گرا و شبه‌دموکراتیک هاشمی و خاتمی و دولت احمدی‌نژاد ترسیم کنیم، شاخص‌هایی کاملاً منفی در کارنامه دولت در هشت سال گذشته، مشاهده می‌کنیم؛ دولتی که به طور تصادفی ثروتمندترین دولت تاریخ ایران بوده است. در این دوره، ما شاهد فساد مالی و اختلاس‌های فراوان بودیم که فقط یک پرونده این اختلاس‌ها، 3هزار میلیارد تومان بود.

 این وضع منجر به افزایش نگرانی‌های مردم و نخبگان شده است. بنابراین الان وقت مناسبی است که دولتمردی مثل آقای هاشمی، آخرین فصل زندگی سیاسی‌اش را به یک ثقل سیاسی بدل کند و آن را در باسکول اجتماعی قرار دهد.

 البته داوری با مردم است ولی من متعقدم که ما با یک سونامی اجتماعی در زمینه داوری درباره کارنامه دولت‌های توسعه‌گرا و شبه‌دموکراتیک آقایان هاشمی و خاتمی مواجهیم. مقایسه عملکرد این دو دولت با عملکرد دولت فعلی، عامل پیدایش این سونامی هاشمیاجتماعی است.
ما باید قطار دولت را که از ریل خارج شده و فرسنگ‌ها از مسیر اصلی فاصله گرفته، بلافاصله به مسیر درست برگردانیم. یعنی وضعی پدید آید که نخبگان در جامعه جایگاه خوبی داشته باشند، طبقه متوسط که مولد ثروت و منزلت برای ایران است و در این هشت سال گذشته آسیب دیده است، باید دوباره به وضعی برگردد که بتواند تولید ثروت کند و نیز آمار مهاجرت به خارج از کشور – که در میان نخبگان و روزنامه‌نگاران و حتی تکنسین‌ها حیرت‌انگیز است – باید کاهش یابد.

 تحقق این امور مستلزم این است که یک شوک امیدوارکننده به جامعه داده شود. به نظر من، ریاست جمهوری آقای هاشمی این شوک را به جامعه می‌دهد؛ چرا که هاشمی تنها فردی است که اجماعی حول شخصیت او وجود دارد و می‌تواند وضع ایران را برگرداند به ماقبل وضع ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد. یعنی آرزوی ما این است که برگردیم به همان وضع سال 84 و این تلفات سال‌های اخیر را به حافظه تاریخ بسپاریم که دیگر آنها را تکرار نکنیم.

به نظر من، آقای هاشمی از آخرین فصل حیات سیاسی‌اش به نحو احسن دارد استفاده می‌کند و با مسئولیت‌شناسی بسیار بالایی که ستایش‌برانگیز هم است، وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری شده است. وقتی بنده از لفظ ستایش برانگیز می کنم، دلیلش این است که این تصمیم آقای هاشمی با سرنوشت میهن مرتبط است. من هیچ سابقه‌ای در تجلیل از شخصیت‌های سیاسی ندارم مگر اینکه با سرنوشت میهن پیوند خورده باشد. در این مقطع تاریخی، بهبود وضعیت ما پیوند خورده است به بازگشت آقای هاشمی و مدل دولت توسعه‌گرا در کشور. امیدوارم چنین چیزی محقق شود و ما شاهد تغییر اوضاع باشیم.

سال 84 که هاشمی کاندیدا شد، نوعی بدنامی گریبانگیر او بود که در شکست او تاثیر قابل توجهی داشت. الان وضع هاشمی را از این حیث چطور ارزیابی می‌کنید؟
ما باید با روش‌های علمی، از جمله نظرسنجی‌های عالمانه، باید به این سوال پاسخ دهیم. ولی صرفنظر از ماهیت انتخابات سال 84، نباید فراموش کنیم که عملکرد آقای هاشمی در هشت سال اخیر، چه سکوتش، چه هشدارهایش و چه توصیه‌هایش، نشان می دهد که هاشمی در مقایسه با سال 84، از موقعیت بسیار مستحکم‌تری برخوردار است. بسیاری از نخبگان خواستار بازگشت ایشان شده‌اند. همین الان که فقط اندکی از ثبت نام آقای هاشمی در ستاد وزارت انتخابات وزارت کشور می‌گذرد، در کل طبقات اجتماعی، تحرک امیدوارکننده‌ای رخ داده است. بلافاصله پس از ثبت نام آقای هاشمی، نرخ دلار در بازار، بین 50 تا 300 تومان کاهش یافت. این وضع دال بر افزایش اقبال نخبگان به هاشمی و افزایش شانس او برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری است.

پس به نظر شما، احمدی‌نژاد با اینکه هاشمی را در سال 84 شکست داد، ولی عملکردش منجر به اعاده حیثیت سیاسی هاشمی شد.
بله. البته فقط اعاده حیثیت هم نبود. شما تصور کنید اگر ثروتی که در دامن دولت آقای احمدی‌نژاد نشست در دامن دولت هاشمی می‌نشست، وضع ما به کلی متفاوت از الان بود. یعنی عملکرد احمدی‌نژاد نه تنها منجر به اعاده حیثیت سیاسی هاشمی شده است، بلکه بازگشت او را هم ضروری کرده و به مردم ایران این درس را داده است که ما نباید داشته‌ها و سرمایه‌های ملی‌مان را در سر بزنگاه‌ها، صرفاً برای شعارهایی توخالی و پوشالی همچون انتقال پول نفت به سر سفره‌های مردم، قربانی کنیم.

ما نباید فراموش کنیم کل مناقشه دولت احمدی‌نژاد با هاشمی، مناقشه‌ای شعاری بود ولی مناقشه هاشمی با دولت احمدی‌نژاد، مناقشه‌ای آماری بوده است؛ مناقشه‌ای متکی بر آمار و واقعیت‌های عینی جامعه ایران. الان شخصیتی مثل آقای هاشمی می‌تواند این وضع نامطلوب را جمع و جور کند.

 البته بیفزایم که هاشمی به تنهایی نمی تواند چنین کاری کند مگر اینکه متوسل شود به مدیران اصلح و برجسته کشور؛ و توانمندی های ملی را از هر گروه و جناحی جمع کند و همه این‌ها را زیر چتر واحدی بیاورد و اوضاع کشور را قدرتمندانه به سوی بهبود نسبی سوق دهد.

تکثر رقبا، یکی از دلایل شکست هاشمی در سال 84 بود. تکثر رقبا در این انتخابات، احتمالاً بیشتر از سال 84 خواهد بود. آیا این وضع این بار هم کار دست هاشمی خواهد داد؟
با وجود احترامی که برای همه نامزدهای قائلم، به نظر من چهره‌های معروف و برجسته‌ چندانی در میان نامزدهای فعلی وجود ندارد و اگر چنین چهره هایی هم وجود داشته باشند، آنها در برخی از حوزه ها کارنامه خودشان را نشان داده اند. لذا حتی نیازی به مقایسه کارنامه آنها با کارنامه هاشمی نیست.

در عین حال، صرفنظر از چگونگی برگزاری انتخابات در سال 84، بنده معتقدم وزن آقای هاشمی در باسکول اجتماعی بسیار سنگینی می کند و ارزیابی من این است که اگر تا روز انتخابات اتفاق ویژه و فوق العاده ای تا روز برگزاری انتخابات رخ ندهد، آقای هاشمی برنده قطعی انتخابات خواهد بود.

در واقع در تحلیل شما این فرض وجود دارد که نیروهای اجتماعی، این بار منفعل نمی نشینند و شکست هاشمی را نظاره نمی کنند.
بله. به نظر می رسد که طبقه خاموش با تمام قوا وارد میدان می شود و با کنارگذاشتن قهر سیاسی، می کوشد نیاز اصلی کشور را، که تغییر اوضاع مدیریتی کشور است، محقق کند و به مدیریت کشور نزدیک شود.  

ممکن نیست ناخرسندی های ناشی از حوادث پس از انتخابات سال 88، دستمایه موفقیت هواداران تز تحریم انتخابات در این انتخابات شود و آرای بالقوه هاشمی چندان هم بالفعل نشود؟
وضعیت کشور طی چند سال اخیر به گونه ای بغرنج شده است که من تصور نمی کنم که ما دیگر، چه در داخل و در خارج از کشور، جریانی به نام تحریم داشته باشیم. این انتخابات، به یک دلیل کاملاً ساده، وضعیتی به کلی متفاوت پیدا خواهد کرد: این بار کسی می خواهد رئیس جمهور شود که از بطن نظام به نقد جدی و همه جانبه عملکردها تن داده است و می خواهد از آخرین تجربه و توشه حیات سیاسی اش در جهت نجات ایران از وضعیت فعلی استفاده کند. این خیلی مهم است و مردم هم متوجه این نکته هستند.

بین هاشمی و خاتمی کدامیک گزینه بهتری برای ریاست جمهوری بود؟  
من به عنوان روشنفکری که دموکراسی خواهی را سرلوحه برنامه های خودم قرار داده ام، خروج از سیاه‌چال اقتصادی را ضروری ترین، حیاتی ترین و فوری ترین مساله جامعه ایران می دانم. رسیدن به این نقطه مطلوب، با شخصیت آقای هاشمی تناسب بیشتری دارد تا شخصیت آقای خاتمی.
 
وقتی سر سفره مردم گوشت پیدا نشود، مردم دیگر دنبال دموکراسی نمی روند. بهبود اوضاع اقتصادی، به معنای نجات مردم ایران از وضع نامطلوب کنونی است و از این نظر، می توان گفت که الان هاشمی در قیاس با خاتمی، گزینه مناسب‌تری برای ریاست جمهوری است.

و نقش هاشمی در تغییر در سیاست خارجی؟
غربی ها نیزبا توجه به موضع گیری ها و گفتمان حاکم بر سیاست خارجی ایران در چند سال گذشته،نیازمند یک شوک هستند تا ببینند اوضاع و مواضع ایران می تواند متحول شود.

ما به شخصیتی نیاز داریم که توانش فراتر از صرف یک رئیس قوه مجریه باشد؛ شخصیتی که بتواند بالانس لازم را به سیاست خارجی و سیاست داخلی ایران برگرداند. من این قدرت بالانس را در آقای هاشمی می بینم. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴۶
پاوه واورامانات
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
4
96
تحلیل جالبی بود
درود برهاشمی رفسنجانی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
من مخالف این تحلیل هستم.وقتی مردم به یک تجربه سخت می رسند به طور طبیعی به دنبال تغییر هستند وانهایی هم که این مطالبه مردم را درک میکننددرنقطه مقابل شرایط موجود شخصیت پردازی میکنند من از ان شخص به عنوان اسپایدر من یاد میکنم که بیشتر توصیفاتش واقعیت ندارد ولی برای تامین اهداف گروه مقابل ضرورتی اجتناب ناپذیر است. اصولگرایان بااین وصله ناجور 30 درصداز اقبال عمومی رااز دست داده اند مشخص نیست برای ترمیم شرایط شان چه سیاستی اعمال خواهند کرد. اما برای جبهه مقابل فصل قهرمان سازی است.
ناشناس
|
Sweden
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
9
113
ما روزی به خیابونها اومدیم تا صدای اعتراض خودمون رو به مسئولان و دنیا برسونیم. سرکوب شدیم اما سرخورده نه! فکر می کنم رآی به هاشمی میتونه ادامه اعتراضات ما بعد از انتخابات 88 باشه. احساس می کنم الان فرصتی ایجاد شده تا اون مبارزه رو ادامه بدیم. این بار نه با شعار، بلکه با مشارکت در تعیین سرنوشت خودمون.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
با شعار نه با احساسات نه با پشتیبانی از هاشمی و حمایت از نظام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
5
95
قطعا اقای خاتمی هم به این نتیجه رسیدند که نیامدند و در این مقطع گزینه هاشمی را بهتر دانستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
بامعاون اولی جناب خاتمی سید بزرگوار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
6
77
آقای هاشمی مجددن کشور را ویرانه تحویل میگیرند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
81
17
ای مردم هزار چهره تا چند وقت پیش همه تون داشتین از هاشمی بد میگفتین حالا چی شده مثل کفتار رفتین زیر پرچم هاشمی و سینه میزنین تادیروز هاشمی اخ بود امروز شده ناجی ملت بابا شما دیگه چه مارموزهایی هستین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
خودتی
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
حرفاتو غیر از توهیناش قبول دارم.سال 84 مردم به هاشمی پشت کردند.من اون روز هر دوبار به هاشمی رای دادم.ناراحت شدم که مردم با این مرد بزرگ اینجوری کردند.واقعا کارش درسته.
ماهان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
یه زمانی هاشمی اسطوره اصولگرایان و با بصیرت ها بود!حالا چرا اخی شده واسه شما؟؟؟
وقتی متملقین اومدن روی کار ما تازه قدر هاشمی رو دونستیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
تو و دوستانت دو هزار چهره اید که معجزه هزاره سوم شده منحرف
یاشار
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
ناشناس عزیز خیلی از ملتها هم در طول تاریخشان اشتباه کردن این دموکراسی است اجازه جبران اشتباه رو به ملتها میده وبه نظر من رفسنجانی چقدر خوش شانسه که در عرض مدت کوتاهی حقانیت وبر تریش ثابت شد شما هم دست از سیاه وسفید دیدن و دورو انگاشتن همه مردم بردار
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
دست خدا را در مسائل این چنینی در طول عمر 40 ساله ام زیاد دیده ام.منتظر چنین روزی بودم و خدا را شاکرم که بار دیگر به منتقد ان روز و این ملت بزرگ سربلندی و عزت و به انان که در مقابل ملت صف کشی کردند سرافکندگی و خفت داد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
ملاک حال فعلی افراد است
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
3
41
فوق العاده تحلیل کردن.ممنون.ازایشان.خداکند که شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
3
35
درود بر شمس الواعظین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
2
40
یکی از فواید آمدن هاشمی هم پیدا شدن شمس الواعظین بود . شما هم خوش آمدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
2
20
توان بالای آقای هاشمی در استفاده از بکارگیری نیروهای وفادار به نظام با علایق و سلایق گوناگون به گونه ایست که عملا میتواند از کلیه متقاضیان ریاست جمهوری در ترکیب دولت خود استفاده نماید بدون آنکه این بهره گرفتن مشکلی برای نگرش خاص او به مردم بعنوان سرمایه های اصلی نظام خللی ایجاد کند این ظرفیت در هیچکدام از دیگر کاندیداها وجود ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
تا حدودی در اقای روحانی این توان وجود دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
3
24
احسنت احسنت درود برافکار هاشمی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
3
22
ىادش بخىر، روزنامه هاى سلام،توس،و....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
28
5
8 سال دولت هاشمی را هنوز فراموش نکردیم تورم 50 درصد چند برابر شدن نرخ دلار، انزوای کامل سیاسی، قتل سیاسیون خارج از کشور.
هیچ فرقی بین هاشمی و احمدی نژاد نیست هردو این کشور را ویران کردند و آزموده را آزمودن خطاست.
آفتاب لطفا پخش کن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
الآن انتخاب بین اصولگرایان و تملق گویان(از جلیلی تا قالیباف) از یک سو و هاشمی است که حداقل به دنبای اعتدال گرایی است. بین این دو به هاشمی رأی می دهم.

در دوران هاشمی کشور در وضعیت «رشد تورمی» بود و الآن در وضعیت «رکود تورمی» است.
به علاوه در گذر دوران و پس از 84 و 88 هاشمی تجارب جدیدی را کسب کرده است.
داریوش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
زمان هاشمی یه کارمند ساده بودم تورم بود اما نه مثل الان خیلی کمتر . خوب یادمه مردم مثل الان تو فشار نبودن خود من راحت زندگی میکردم کمی هم میتونستم پس انداز کنم
نکته مهم دیگه اینکه اون موقع پول در اوردن راحتتر بود کسب کار بهتر بود یادمه داداش کوچیکم غروبا 5 ساعت بستنی فروشی تو پارک میکرد دو برابر من در امد داشت تو دهاتمون زنها با قالی بافی به اندازه یک کارمند و گاهی بیشتر در میاوردند نه الان که فرش ایران رو نمیخرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
همیشه بد از بدتر بهتره. پس سعی کنید بهتر رو انتخاب کنید. سیاسی فکر کنید نه احساسی
احمد یاداور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
1
17
ادمی که داره غرق میشه حتی به یک کاه هم چنگ میزنه .چرا مارا به اینجا کشوندید اقایان با بصیرت . ما دلسوز انقلابمون هستیم ودوستش هم داریم .انچه که گفتید با انچه که کردید خیلی خیلی متفاوت بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
2
20
تحلیل جالبی بود!
امیدوارم چون آقای شمس الواعظین که از بنیانگزاران مجله هایی مانند کیان و جامعه در دوره اصلاحات بودن، این تحلیل رونوشتن، به آیت الله هاشمی انگهایی مانند مانند فتنه و انحراف و ... نزنن! به امید تحقق این تحلیل!
هاشمی! هاشمی! حمایتت میکنیم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
مجله کیان قبل از دوره اصلاحات در زمان دولت هاشمی منتشر شد
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
15
زنده باد هاشمی امیرکبیردوم ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
12
كز براي حق صحبت سالها بازگو حالي از آن خوش حالها

وقتی اسم ماشاءالله شمس الواعظین رو دیدم یاد سال هایی افتادم که از مطبوعات، کتاب ها، و دانشگاه ها بوی زندگی می آمد بر عکس امروز که همه چیز بوی مرگ گرفته است.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
10
سلام بر هاشمی
انشاله ایران را در عرصه بین المللی به جایگاه حقیقی برمی گردونه ! مگه کس دیگه ای میتونه گند دولت قبلی را جمع کنه!
مشتاق حضور هاشمي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
4
خداي بزرگ را سپاسگزارم كه در دل هاشمي يك بار ديگر اين عزم را قرارداده تا شايد براي آخرين بار در قامت رئيس اجرايي كشور خود را در معرض انتخاب راي مردم قرار دهد شايد تنها كسي از عالمان ديني و انقلابي است خصوصاً از آن كساني كه قبل از پيروزي انقلاب از سردمداران انقاب بودند اين گونه در صحنه ماندند خيلي از آقايايون علي رغم مسئوليت هاي بالا چه مسئوليتي انتصابي و يا انتخابي ( انتخاب با راي مردم ) آنهايي كه حوزوي بودند به حوزه رفتند و نهايت كاري كه مي كنند نصيحت و وعظ و خيلي آنها هم سكوت وخيلي ها هم در سكوت منزل نشستند تنها كسي كه محكم واستوار ايستاد ونه تنها ايستاد بلكه پافشاري بر عقايد به حقش كرد هاشمي بود ، بهترين آزمايش را در اين چند سال پس داد البته براي من هميشه هاشمي همين بود ولي براي خيلي ها چهره مترقي و هوشمندانه و دلسوز هاشمي هم اكنون شناخته شد قطعاً‌اين لطف خدا بود كه جسمي سالم و روحي بالا واراده اي مستحكم به اين شخصيت بزرگ انقلاب دادند تا در اين شرايط بسيار حساس منجي مملكت باشند خدايا به حق اولياء ات ايشان را در اين امر خطير حامي و پشتيبان وكيد خناسان را همانند همين چند سال كه به خودشان برگشت همچنان به خودشان برگردان و او را پيروز اين ميدان قرارده تا شاهد ايراني سرافراز كارآمد و الگو براي همه باشيم
moj
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
1
اصولگرایان با بصیرت حامی سرسخت دولت بیان گندهای اقتصادی و... احمدی رو جمع کنن.ما باید تاوان اشتباهات اونها رو بدیم.حالا می خوان یکی دیگه مثل اونو بیارن.
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
1
واقعا لذت بردم از این تحلیل صادقانه وموشکافانه . احسنت . به امید اسایش وارامش ونشاط برای مردم ایران که بزودی روی صلح واشتی ودوستی را باتمام جهان ببینند ودشمنی فقر وتبعیض از این کشور بیرون برود . خداوندا هاشمی را در این امر موفق بدار . امین
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
1
اميدوارم اقاي هاشمي راي بياورند وقشري كه اين مرد بزرك را شبيه اهريمن ميبينند با اكاهي بيشتر وفكر كردن به كذشته ايشان وشرايط فعلي ايشان كه تجربه هاي زيادي رااموخته اند كسي جز ايشان نميتواند اين كشور را نجات دهد.من خودم كمكم داشتم از اينده وجواني ام نا اميد ميشدم
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
2
2
اميدوارم اقاي هاشمي راي بياورند وقشري كه اين مرد بزرك را شبيه اهريمن ميبينند با اكاهي بيشتر وفكر كردن به كذشته ايشان وشرايط فعلي ايشان كه تجربه هاي زيادي رااموخته اند كسي جز ايشان نميتواند اين كشور را نجات دهد.من خودم كمكم داشتم از اينده وجواني ام نا اميد ميشدم
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
3
2
واقعا مرد شماره یک ایران بلا شک آقای هاشمیه که قدرت و توان اداره کردن ایران رو داره.انشااله با همدلی مردم رای میاره تا بتونه ناجی مردم بشه و اوضاعی رو که خراب کردن درست کنه. به امید ایرانی اباد و رفاه مردم با ریاست هاشمی و دلسوزی مردم
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
7
2
به این می گویند ارتجاع سیاه

بدبخت ملت ما که باید زیر پرچم اینها سینه بزنه

این اشتباه خیلی بزرگتریه!

به این می گویند اشتباه در اشتباه!

هاشمی محاسن بزرگی داره ولی بشرطی که معایب بزرگترش را درست بکنه که خیلی بعیده!

من در درجه اول طهماسب مظاهری و بعد از او حتی عارف و رضایی و جلیلی و لنکرانی را مناسب تر می دانم.
می دانم.
حسنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
5
2
سلام برهاشمی یار سید علی چقدر این سید در این هشت سال غصه خورد
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
10
1
آدم های ضعیف النفس و عوام همین طورین دیگه...
تا دیروز میگفتن: اکبر شاه، امروز می گن: آیت الله هاشمی. به فرموده رهبر معظم انقلاب: بصیرت اینست که بدانیم شمری که در عاشورا سر از تن امام حسین(ع) جدا کرد همان سردار جنگ صفین بود که تا مرز شهادت پیشرفت.
برین به کسی رای بدین که دین شما رو نگه داره نه که به فکر ثروت و شکم مردم باشه.
در سایه دین همه چیز مهیاست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
آقا حامد ...
دقيقا"دارىم همىن كار رو انجام مىدىم.
نمىذارى اىن بار به اسم بصىرت و... هم دىن مردم رو تباه كنىد هم دنىاشون رو...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۵
ارتجاع ارتجاع ایرانی را پایانی نیست
حسنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
1
2
اقا حامد دین را علما نگه میدارندوپای هیچ سند ذلت باری امضا نکردند واگر زندگینامه انها را مطالعه کنید هم بفکر دنیای مردم بودند وهم دین انها اقا فرمودند هیچ کس برای من هاشمی نمی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۵
1
4
دوستان ..... قالیباف بد جوری دور ورداشته با پول هنگفت تهرانی ها چهار تا بلوار کشیده و خودش رو رییس جمهور فرض میکنه و هر روز علیه هاشمی مطلب مینویسه نمیدونه که تهران اگر تهران شده با حمایت هاشمی و آوردن کرباسچی بوده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۶
0
0
شیخ کبیر وظیفه اش را انجام داد
تشکر
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین