وی به ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات اشاره کرد و گفت: در این ستاد چهار وزیر، دو نماینده از کمیسیون بهداشت مجلس، رییس رسانه ملی، فرمانده نزاجا و همچنین یک نماینده از سازمان مردم نهاد حضور دارند که باید هر شش ماه یک بار گزارشی از اقدامات انجام شده را به مجلس ارائه دهند. این چنین کارها انجام شده است، اما باز هم جای این سوال است که چه مقدار در اجرای قانون پیشرفت داشتهایم؟ آمار و ارقام مصرف دخانیات در کشور وحشتناک است.
رییس هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به قیمتهای مختلف هر پاکت سیگار در کشور گفت: در حالی که کشور ما در شرایط تحریم به سر میبرد، مشاهده میشود که 95 درصد سیگاریهای بازار، آمریکایی است. از آنجایی که وارادات سیگار "مارلبورو" در کشور صورت نمیگیرد، هر چند از این سیگار در بازار باشد، بیتردید قاچاق است. سوال آن است که چرا این عامل بیماری در ایران تحریم نیست؟ اما برای درمان تحریم هستیم.
شیرازی افزود: ایران بهترین قانون را برای کنترل دخانیات دارد، اگر همین قانون اجرایی شود، هیچ چیزی کم نداریم.
وی، آگاهی دادن به مردم را از دیگر محورهای پیشگیری از دخانیات عنوان کرد و گفت: این مقوله بیش از همه بر عهده رسانه ملی است. در اینجا نیز سوال این است رییس رسانه ملی که عضو ستاد کشوری مبارزه با دخانیات است، تابحال در چند جلسه از این ستاد شرکت کرده است، در این زمینه گلهمندیم.
به گزارش ایسنا،رییس هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات همچنین به مقوله پیشگیری از دخانیات نیز اشاره کرد و افزود: هفت سال است که با وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح "پاد" (پیشگیری از استعمال دخانیات) درگیریم. لازم است وزارت آموزش و پرورش در راستای پیشگیری از دخانیات در مدارس، در اجرای این طرح همکاری داشته باشد.