آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، خبر كشف يك سياره جديد در منظومه شمسي و ادعاي دو گروه مختلف ستارهشناسان در مورد كشف آن سبب بروز اختلاف ميان محققان آمريكايي و اسپانيايي و مطرح شدن اين موضوع شده كه آيا استفاده از موتورهاي جستجوي اينترنتي براي دسترسي به نتايج مطالعات ديگران عملي ناشايست محسوب ميشود يا خير.
در ماه ژوئيه گذشته محققان موسسه فنآوري كاليفرنيا در پاسادناي آمريكا موفق به كشف دهمين سياره منظومه شمسي شدند اما پيش از آنكه خبر اكتشاف خود را منتشر كنند، گروهي ديگر از ستارهشناسان در كشور اسپانيا نيز مدعي كشف سيارهاي جديد شدند.
بررسيها نشان داد كه دانشمندان اسپانيايي از اينترنت و موتور جستجوي گوگل براي دست يابي به نتايج تحقيقات محققان آمريكايي استفاده كرده و با شناسايي محل اين سيارك در آسمان، از يك تلسكوپ بزرگ در كشور شيلي براي تصويربرداري از آن استفاده كردهاند.
به گفته محققان آمريكايي موسسه فنآوري كاليفرنيا، آنچه در مورد كشف اين سياره رخ داده در واقع زنگ خطري براي آن دسته از محققان جهان است كه يافتههاي خود را در شبكه اينترنت قرار ميدهند.
با اين وجود ستارهشناسان اسپانيايي ادعا ميكنند كه هيچ عمل غير اخلاقي انجام نداده و تنها از موتور جستجوي گوگل براي يافتن مطالب مورد نظر خود در اينترنت استفاده كردهاند و به هيچ روش غيرقانوني براي ربودن اطلاعات محرمانه متوصل نشدهاند.
كارشناسان امنيت اينترنتي عقيده دارند كه هماكنون هر مطلب محرمانه و با ارزشي كه در اينترنت قرار داده شود از بسياري راههاي قانوني و همچنين غيرقانوني قابل دسترس است و به همين علت دانشمندان بايد در مورد قرار دادن نتايج تحقيقات حساس و انحصاري خود در اينترنت بيشتر دقت كنند.