وی ادامه داد: از نظر آسیبشناسی بیماری ام اس غلاف پوششی سلولهای عصبی را تخریب و در سیستم اعصاب مرکزی اختلال ایجاد میکند که این مسئله باعث بروز مشکل در سرعت هدایت سلولهای عصبی شده و عامل بروز علائم بیماری است.
معمارزاده تصریح کرد: طیف علائم این بیماری بسیار گسترده است و از نشانههای آن میتوان به علایم بینایی و حسی که به صورت تاری دید و علایم حرکتی به شکل ضعف اندامها، سرگیجه، عدم تعادل، دوبینی و اختلالات ادراری اشاره کرد.
وی که خود یک بیمار مبتلا به ام اس است، درباره نحوه تشخیص بیماری، اظهار کرد: برای تشخیص این بیماری از روشهای فرابالینی مختلفی استفاده میشود به طوریکه پزشک نورولوژیست بعد از انجام معاینه فیزیکی و شرح حال اولیه بیمار، در صورت لزوم در خواست بررسی بیشتر خواهد داد.
معمارزاده افزود: این روشها شامل MRI مغز و نخاع، بررسی مایع مغزی نخاعی(CSF)، بررسی پتانسیل برانگیخته بینایی، شنوایی و حسی است، تشخیص بیماری بر اساس یافتههای بالینی و فرابالینی بوده و کلید تشخیص اثبات گستردگی علائم در زمان و مکان در سیستم عصبی فرد است.
به گفته وی، درمان ام اس در چند بخش انجام میشود که شامل درمان حمله قلبی، درمان تغییردهنده سیر بیماری و درمان علامت بیماری است، درمان حمله معمولا در بیمارستان به منظور برطرف کردن التهاب حاد در سیستم عصبی و با استفاده از کورتن درمانی انجام میشود.
معمارزاده به برنامههای انجمن ام اس استان اشاره کرد و گفت: همه بیماران ام اس در درمانگاه کلینیک امام علی(ع) به صورت رایگان ویزیت میشوند و با تشخیص مددکار نسبت به تهیه کمک هزینه خرید دارو برای بیماران نیارمند اقدامات لازم صورت میگیرد.
وی افزود: در انجمن ام اس استان، جلسات گفتوگو و تبادلنظر بین بیماران، پزشکان و متخصصان به منظور مشاوره، داخلی، مغز و اعصاب و غیره در محل انجمن برگزار میشود.
گزارش از عظیم موسوی خبرنگار ایسنا منطقه چهارمحال و بختیاری