آفتابنیوز : آفتاب: مسعود شفیعی،در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بر طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن که در سال 1390 انجام شده است، 33 درصد جمعیت ایران بین 15 تا 29 سال سن داشتهاند، افزود: بر این اساس جوانان قشر وسیعی از جامعه را تشکیل میدهند و باید به این قشر با دقت و حساسیت بیشتری نگاه شود.
عضو شورای مرکزی و رئیس کانون جوانان حزب اعتدال و توسعه افزود: حساسیت و اهمیت حوزه جوانان در دورههای گذشته به شکل صحیحی مورد توجه قرار نگرفته و از طرف دیگر همین اهمیت موضوع سبب شده است که وزارتخانهها، نهادها، و سازمانهای مختلفی با نیت خیر در این حوزه ورود پیدا کرده و باعث ایجاد نوعی وضعیت مبهم، ناهماهنگ و نامشخص هم در بخش تصمیمسازی و تصمیمگیری و هم در بخش مسائل اجرایی مرتبط با جوانان شوند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه،تصریح کرد: علیرغم اینکه انتظار میرفت با ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی در دولت گذشته شاهد هماهنگی بیشتر دستگاههای ذیربط در حوزه جوانان باشیم، ولی متأسفانه عملکرد سه سال گذشته وزارت ورزش و جوانان نیز نه تنها این انتظار را برآورده نساخته که برعکس نشاندهنده تضعیف نقش پیشین سازمان ملی جوانان و قرار گرفتن آن در سایه سازمان تربیت بدنی بوده است.
شفیعی خاطرنشان کرد: با رصد دقیق فعالیتهای وزارت ورزش و جوانان به نظر میرسد که این وزارتخانه بیشتر فعالیتهای خود را معطوف به ورزش و تربیت بدنی کرده و سهم جوانان در چارچوب این وزارتخانه در سه سال گذشته چندان مشخص نبوده است و این موضوع حتی در آدرس اینترنتی سایت وزارت ورزش و جوانان نیز به چشم میخورد.
رئیس کانون جوانان حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه بسیاری از نهادها، وزارتخانهها و سازمانها دارای زیربخشهای مرتبط با جوانان در ساختار خود هستند و یا برنامههایی در رابطه با موضوع جوانان دارند که همگی بدون آنکه رابطهشان با یکدیگر تعریف شده باشد، در حال فعالیت هستند، به انتقاد از این موضوع پرداخت و افزود: این موضوع باعث شده است که معاونت ساماندهی امور جوانان که بعد از تشکیل وزارت ورزش و جوانان ایجاد شده است، نتواند نقش اساسی و محوری خود را مطابق با اهداف و برنامههای در نظرگرفته شده برای آن ایفا نماید.
وی افزود : با تبیین صحیح نقش فرادستی شورای عالی جوانان در خصوص تصمیم گیریها و تصمیم سازیها در حیطه جوانان بخش عمدهای از موازی کاریها و نا هماهنگیها در حیطه جوانان کاسته خواهد شد.
شفیعی اظهار کرد: البته متإسفانه نه تنها این سازمانها و نهادها که نهادهایی مثل شورای عالی جوانان و شورای مشاروان جوان که وظایفشان به طور مشخص به حوزه جوانان ارتباط دارد نیز در دولت گذشته نتوانستهاند عملکرد قابل دفاعی از خود نشان داده و کارکرد مشخصی داشته باشند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، در ادامه با بیان این که به اعتقاد او راهکار برونرفت از وضعیت نامشخص فعلی در حوزه جوانان یکپارچه کردن برنامهها و هماهنگی ارگانهای ذیصلاح در این حوزه است اظهار داشت: مهمترین وظیفه وزارت ورزش و جوانان در دوره جدید باید رسیدگی به این موضوع باشد و به خصوص معاونت ساماندهی امور جوانان باید تلاش کند با تعریف چارچوبی مشخص به ترسیم دقیق وظایف و روابط تمامی وزارتخانهها، نهادها و سازمانهای که به نوعی با جوانان سر و کار دارند بپردازد و این چارچوب را به عنوان یک سند ملی در هیأت دولت و سایر مراکز بالادستی به تصویب برساند.
این فعال سیاسی گفت: به نظر من این پتانسیل وجود دارد که سهم جوانان در وزارت ورزش و جوانان افزایش پیدا کند و یا حتی به صورت وزارت جوانان یا سازمان ملی جوانان احیاء شود.
وی همچنین ضمن ابراز خشنودی از معرفی مسعود سلطانیفر به مجلس به عنوان گزینه پیشنهادی دولت جدید برای تصدی مسؤولیت وزارت ورزش و جوانان، از عدم طرح مطالبات جوانان از سوی نخبگان، نمایندگان مجلس و فعالان حوزه جوانان انتقاد کرد و افزود: در مدت کوتاهی که از معرفی ایشان به مجلس میگذرد عمده مطالبات از طرف نمایندگان و دیگران، خواستههای ورزشی بوده و این در حالی است که این وزارتخانه قرار است ساماندهی امور بخش عظیمی از جامعه یعنی جوانان را نیز در دستور کار خود داشته باشد که متأسفانه به نظر میرسد که شاید این بخش از یادها رفته باشد.
شفیعی افزود: با شناختی که از آقای سلطانیفر دارم مطمئن هستم که ایشان شناخت کافی از مسائل و مشکلات حوزه جوانان دارند و البته امیدوارم که در برنامههای ایشان نیز انتظارات جامعه جوان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه به تشریح دو دغدغه اصلی جوانان در سالهای اخیر پرداخت و اظهار داشت: متاسفأنه در هشت سال گذشته فضای بسته جامعه باعث شد تا جوانانی که علاقهمند به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی بودند در بسیاری از موارد دچار سرخوردگی شده و عطای حضور در اینگونه فعالیتها را به لقای آن ببخشند و لذا یکی از بهترین کارهایی که دولت آقای روحانی میتواند انجام دهد رفع و یا حداقل، کاستن از فضای امنیتی موجود است.
شفیعی مسائل معیشتی و اشتغال را دومین و البته یکی از مهمترین دغدغه های جوانان در سالهای اخیر دانست و با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار کشور که مجموع اشتغال ایجاد شده در هشت سال گذشته را در حدود یکصد هزار نفر اعلام کرده است افزود: برای ایجاد اشتغال مقدماتی لازم است. در قدم اول باید فضای کسب و کار بهبود پیدا کند که لازمه آن نیز افزایش میزان سرمایهگذاری در کشور و برطرف شدن تحریمهای ظالمانه اعمال شده بر کشور است. با برطرف شدن گام به گام این موانع، خود به خود فضای کسب و کار نیز رونق گرفته و بخش زیادی از مشکلات جوانان هم رفع خواهد شد.