کد خبر: ۲۰۷۰۱۵
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰

16 ساعت سرگردانی تجار ایرانی در فرودگاه دوحه

تعدادی از بازرگانان ایرانی که دری ک سفر تجاری از طریق هواپیمایی قطر، قصد مراجعت به کشور را داشتند در ترانزیت فرودگاه بین‌المللی دوحه قطر با برخورد نامناسب پلیس این کشور مواجه شدند. این گروه تجاری با وجود داشتن "ووچرهتل" از طرف هواپیمایی قطر و توقف حدود ١٦ ساعت در فرودگاه به دلیل مخالفت پلیس مهاجرت، اجازه ورود به خاک قطر را نیافته و ١٦ ساعت در فرودگاه بین‌المللی دوحه سرگردان شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: جعفرآبادی یکی از بازرگانان که عضو این گروه بازرگانی است از فرودگاه قطر گفت: از صبح روز چهارشنبه ٣٠ مرداد، پس از اینکه گروه با این مشکل مواجه شد تماسی با سفارت جمهوری اسلامی‌ ایران در دوحه برقرار و مشکل با سفارت‌خانه در میان گذاشته شد که پس از پیگیری، سفارت اعلام کرد که حدود چهار ماه است در توقف‌های طولانی‌مدت در فرودگاه دوحه اجازه ورود به شهر و اقامت در هتل به ایرانی‌ها داده نمی‌شود. این در حالی‌است که بر اساس قوانین بین‌المللی پرواز، در صورت توقف بیش از ٨ ساعت به صورت ترانزیت، شرکت‌های هواپیمایی کشور میزبان موظف به در اختیار گذاشتن هتل به مسافران هستند. نکته جالب اینکه این امکان برای تمامی‌ملیت‌هایی که در فرودگاه بودند فراهم شد و تنها ایرانی‌ها با برخورد بد و نامناسب پلیس مهاجرت این کشور مواجه شدند. بازرگانان با نگرانی، از مسئولان وزارت خارجه خواستند تا موضوع را پیگیری کنند و از بروز این‌گونه رفتارهای تبعیض‌آمیز با هموطنانمان و بازرگانان ایرانی جلوگیری کنند.

همچنین یکی از اعضای این هیات تجاری در خصوص این اتفاق اظهار کرد: موضوعی که همه ما را ناراحت کرده‌ آن است که چرا این تبعیض بین ایرانی‌ها و سایر کشورها وجود دارد؟ هدف از این رفتارهای تحقیرآمیز و تبعیض‌آمیز چیست؟

وی ادامه داد: وقتی دیده می‌شود که بقیه کشورها حتی کشورهای خیلی ضعیف‌تر از این امکان برخوردارند که با هر چند ساعت تاخیر می‌توانند در هتلی که برایشان آماده شده اقامت داشته باشند و شما به عنوان یک ایرانی از این حق برخوردار نیستید، بسیار ناراحت‌کننده است.

به عقیده این فعال تجاری، این مسئله مربوط به همان موضوع بحث‌برانگیز تحقیر پاسپورت ایرانی در فرودگاه‌های مختلف جهان است.

وی از قول یکی از کارکنان سفارت نیز گفت: با یکی از کارکنان سفارت هم تماس گرفتم. ایشان می‌گفتند چهار ماهی است که این قانون را علیه ایران و یکی دو تا کشور دیگر اعمال می‌کنند.

وی در خصوص اقداماتی که در این چند ساعت برای خروج از فرودگاه دوحه قطر انجام داده‌اند نیز توضیح داد: مسئولان فرودگاه بعد از مشاهده اصرارهای ما تنها به چند نفری که زن و بچه همراهشان بود اجازه دادند که به فرودگاه بروند.

این عضو هیات تجاری افزود: حال سوال این است که اگر این قانون منطقی است، پس چرا هواپیمایی قطر در ایران که سخاوتمندانه از امکانات ایران استفاده می‌کند، هتل برای مسافرت‌ها صادر می‌کند ولی پلیس مهاجرت اجازه ورود مسافران به خاک قطر را نمی‌دهد؟

در همین حال یکی از کارخانه‌داران مواد غذایی در تبریز و فعال اقتصادی که برای نمایشگاه صنعت غذایی به هنگ‌کنگ رفته بود نیز در اظهار کرد: ترانزیت فرودگاه 20 ساعت ما را معطل و سرگردان کرد و در این مدت هیچ امکاناتی و حتی پتو هم در اختیار ما قرار نداد‌ه‌اند.

به گفته او سفارت ایران در قطر کوچک‌ترین حمایتی از آنان نکرده است.

از سوی دیگر رئیس اتاق ایران و چین گفت: اشکال از این است که بسیاری از هیات‌های تجاری بدون هماهنگی با اتاق بازرگانی اقدام به سفر می‌کنند و نتیجه نیز بروز چنین مشکلاتی می‌شود.

مجیدرضا حریری افزود: تمام گروه‌های تجاری که تاکنون به واسطه اتاق به نمایشگاه‌ها اعزام شده‌اند چنین مشکلاتی برایشان پیش نیامده است.

این در حالی است که گفته می‌شود این گروه تجاری مجوز خود را از سازمان توسعه و تجارت گرفته‌اند و نیازی به هماهنگی با اتاق نبوده است. گرچه مجیدرضا حریری در واکنش به این اظهار نظر تاکید کرد: بله، متاسفانه مجوزهایی که سازمان توسعه تجارت برای سفر هیات‌های تجاری صادر می‌کند، مغایر با قوانین اتاق بازرگانی است.

به گزارش قانون، این در حالی‌ است که با تمام شدن نمایشگاه صنایع غذایی هنگ‌کنگ، معاون سازمان توسعه و تجارت که بدون شک مسئول ارائه مجوز برای سفر هیات‌های تجاری به نمایشگاه‌های کشورهای مختلف است، از سفر این هیات تجاری اظهار بی‌اطلاعی می‌کند.

کرمانشاهی در خصوص مجوزی که برای این هیات تجاری از سوی سازمان صادر شده است، گفت: این گروه مجوزی از ما نگرفته‌اند. قرار بوده با اتاق مشترک هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

اما وی در ادامه صحبت خود را تکذیب و اظهار کرد: البته شاید هم مجوز نگرفته باشند. شما سوال‌هایتان را به صورت شفاف برای من فکس کنید تا بعد از بررسی به آنها پاسخ دهم.

این بررسی در حالی قرار است انجام شود که این نمایشگاه به اتمام رسیده و به نظر می‌رسد بررسی‌ها باید پیش از سفر این هیات تجاری صورت می‌گرفت.

همچنین محمدحسین برخوردار رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران در خصوص این اتفاق توضیح داد: مشکلات از زمانی آغاز می‌شود که تنش‌های سیاسی با دیگر حوزه‌های اقتصادی و تجاری در ایران آمیخته شده و موجب بروز چنین معضلاتی می‌شود.

بر خوردار با بیان اینکه اتفاق‌های این‌چنینی موجب کاهش انگیزه تجار برای حضور در بازارهای بین‌المللی خواهد شد، افزود: امیدوار هستیم در دولت آقای روحانی حوزه سیاست و دیپلماسی در ایران به گونه‌ای اداره شود تا دیگر شاهد مشکلات این‌چنینی نباشیم. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین