آفتابنیوز : برابر ۳۰۰هزار و ۲۸۸دستگاه از اين خودروها را خودروي سواري تشكيل ميدهد.
دراين دوره ميزان فروش اتوموبيل سواري ۱۱درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته كاهش يافت.
ميزان افت فروش در اتومبيلهاي وارداتي ۱۳در صد و در اتومبيلهاي توليد داخلي ۵در صد محاسبه شده است.
برابر ۲۰۶هزار و ۲۷۱دستگاه از اتومبيلهاي به فروش رسيده در بازار داخلي تركيه طي اين دوره را اتومبيلهاي وارادتي تشكيل ميدهد.
در اين دوره سهم اتومبيلهاي وارداتي در بازار داخلي تركيه به ۶۹در صد رسيد.
در دوره مورد بحث حجم فروش ميني بوس ۱۲در صد، اتوبوس ۱۹در صد، كاميون ۱۵در صد و تراكتور ۱۰در صد نسبت به دوره مشابه سال گذشته كاهش يافت.
در مقابل ميزان فروش وسائط نقليه تجاري سبك در اين دوره با ۱۵در صد رشد به ۱۸۸هزار و ۹۰۲دستگاه رسيد.
تركيه در ۹ماه ابتداي سال جاري ميلادي ۶۵۰هزار و ۸۹۶دستگاه خودرو توليد كرد كه نسبت به دوره مشابه سال گذشته هفت در صد افزايش نشان ميدهد.
در بين اين رقم، توليد اتومبيل فقط با دو در صد رشد به ۳۳۹هزار و ۷۶۰ دستگاه رسيد.
در اين دوره ميزان توليد در كاميونهاي بزرگ ۱۸در صد، كاميونت ۱۶در صد و اتوبوس چهار در صد رشد كرد. ولي توليد ميني بوس ۳۶در صد، كاميون كوچك هفت در صد و تراكتور ۱۶در صد كاهش يافت.
توليد تراكتور تركيه در اين دوره ۲۷هزار دستگاه گزارش شده است.
تركيه در ۹ماه ابتداي سال جاري ميلادي ۶۳در صد توليدات صنايع خودروسازي خود را صادر كرد.
صادرات صنايع خودروسازي تركيه در اين دوره با ۱۱در صد افزايش نسبت به دوره پيش به ۴۱۰هزار و ۴۵۵دستگاه رسيد.
ارزش صادرات اين بخش نيز با ۲۳در صد افزايش به ۹/۵ميليارد دلار رسيد.
نزديك به هفت ميليارد دلار از اين رقم را صادرات بخش مادر و ۲/۵ ميليارد دلار آن را صادرات بخش جنبي صنايع خودروسازي تركيه تشكيل ميدهد.
بررسي آمار اين انجمن نشان ميدهد صادرات صنايع خودروسازي تركيه كه در مقام دوم صادرات اين كشور جا گرفته، به تنهايي ۱۸/۱در صد از كل صادرات اين كشور را تشكيل ميدهد.
در اين دوره صادرات اتومبيل تركيه با ۵در صد افزايش نسبت به دوره قبل به ۲۳۵هزار و ۵۳۴دستگاه رسيد. به عبارت ديگر از هر ۱۰اتومبيل توليد شده در تركيه هفت دستگاه آن به خارج صادر شد.
در اين دوره صادرات خودروي تجاري تركيه با ۲۲در صد افزايش به ۱۷۵ هزار دستگاه رسيد.
صادرات تراكتور نيز با ۱۹در صد افزايش به شش هزار دستگاه و صادرات وسائط نقليه سبك به ۴۰۲هزار دستگاه رسيد.
در اين دوره كارخانه فورد اتوسان ۱۲۳هزار دستگاه وسائط نقليه سبك، كارخانه تويوتا ۱۰۵هزار دستگاه اتومبيل، اوياك رنو ۹۱هزار دستگاه اتومبيل و توفاش ۳۳هزار دستگاه اتومبيل صادر كردند.
بررسي همين آمارها نشان ميدهد اتحاديه اروپا مهمترين و بزرگترين بازار صنايع خودروسازي تركيه است.
صنايع خودروسازي تركيه كه در سالهاي اخير از رشد مطلوب متكي به صادرات برخوردار بوده و به صورت لكومتيو صادرات اين كشور در آمده، بازار مهمي در اروپا به دست آورده است.
بررسي آمار انجمن صاحبان صنايع خودروسازي تركيه مربوط به صادرات ۹ماه ابتداي سال جاري صنايع خودروسازي تركيه نشان ميدهد اين بخش، حدود ۷۰در صد از صادرات ۹ميليارد و ۵۰۷/۷۰۳ميليون دلاري خود را به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و بطور عمده به پنج كشور بزرگ اين اتحاديه صادر كرده است.
در بين كشورهاي اتحاديه اروپا، تركيه فقط به جمهوري قبرس (بخش يوناني نشين) صادرات نداشته است.
تركيه، جمهوري قبرس را به رسميت نميشناسد و شناسايي اين بخش را منوط به حل مساله قبرس بر پايه طرح وحدت دبير كل سازمان ملل اعلام كرده است.
بررسي همين آمار نشان ميدهد مقصد معادل چهار ميليارد و ۷۶۶ميليون و ۲۹۰هزار دلار از صادرات صنايع خودروسازي تركيه در ۹ماه ابتداي سال جاري ميلادي به ترتيب پنج كشور آلمان، ايتاليا، فرانسه، انگلستان و اسپانيا بوده است.
در اين دوره تركيه برابر يك ميليارد و ۳۸۷ميليون دلار صادرات به آلمان، يك ميليارد و ۹۹ميليون دلار به ايتاليا، بيش از ۹۰۶ميليون دلار به فرانسه، نزديك به ۸۸۱ميليون دلار به انگلستان، ۴۹۲/۶ميليون دلار به اسپانيا صادرات داشته است.