وی با بیان اینکه پارکینگهای یک، دو، چهار، پنج و شش صرفا برای تردد حجاج و همراهان آنها در نظر گرفته شده است، گفت: این پارکینگها ظرفیت 4000 هزار خودرو را دارند.
رییس پلیس راهور پایتخت با بیان اینکه طرح بدرقه حجاج در دو مرحله اجرا میشود گفت: در طرح اول که از 22 شهریور ماه تا 17 مهرماه اجرایی میشود مربوط به بدرقه زائران بیت الله الحرام است که بر اساس این طرح، توقف در خیابانهای منتهی به ترمینالها از جمله بلوار فرودگاه، معراج، حجاج ممنوع است.
وی با بیان اینکه 130 مامور ویژه به همراه پنج دستگاه جرثقیل در این طرح ویژه بدرقه کنندگان به کار گرفته شدهاند گفت: همچنین به دلیل قرار گرفتن در هفته پایانی شهریور ماه و همچنین پروازهای ویژه ولادت امام رضا (ع)، هفته شلوغی را در پیش داریم و بر همین اساس به حجاج توصیه میشود حتی المقدور کمتر تردد داشته و تعداد بدرقه کنندگانشان را نیز به حداقل کاهش دهند.
رحیمی همچنین به مسافران پروازهای داخلی نیز توصیه کرد: با توجه به حجم ترافیک در این مدت، زمان را در نظر گرفته و زودتر حرکت کنند.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ همچنین با اشاره به تمهیدات ترافیکی بازگشت زائران گفت: این تمهیدات ترافیکی از 28 مهرماه و مقارن با بازگشت زائران بیت الله الحرام تا 18 آبان ماه به مدت 20 روز برگزار میشود.
وی همچنین در مورد برخی اختلافات در مورد انتقال پرواز حجاج از فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام خمینی(ره) گفت: تقریبا بیش از دو سال است که پیگیر این انتقال هستیم و متاسفانه دستگاهها علت عدم انجام این انتقال را به گردن یکدیگر میاندازند و به دلیل برخی مشکلات ترافیکی ما خواهان این انتقال هستیم اما متاسفانه تا الان این مهم محقق نشده و هر دفعه به بهانهای این مسئله عقب میافتد که امیدواریم این مهم در آینده محقق شود.
رحیمی همچنین در مورد تمهیدات راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در زمان بازگشایی مدارس گفت: از روز اول مهرماه پلیس راهور در آماده باش 100 درصد است و با بکارگیری یک هزار نیروی کمکی طرح ویژه مهر را اجرایی میکند.
رییس پلیس راهور تهران با بیان اینکه در مهرماه حدود دو میلیون نفر جمعیت سفر کننده به یکباره به سیستم حمل و نقل اضافه میشوند گفت: باید برای پاسخگویی به این مسافران طرحهای ویژه ترافیکی را به مرحله اجرا برسانیم که کار اجرایی این طرحها از یک ماه قبل انجام و بحث ساماندهی و آموزش رانندگان سرویس مدارس در دستورکار قرار گرفت.
رحیمی با بیان اینکه در دو سال اخیر و با توجه به حساسیت و جدیت آموزش و برخورد با رانندگان سرویسها، تصادف جرحی و فوتی به جز یک مورد را شاهد نبودهایم گفت: ساماندهی سرویس مدارس ترافیک را کاهش میدهد و به همین دلیل پلیس آموزش 20 هزار راننده سرویس مدارس را دنبال میکند.
رحیمی افزود: ساعت اجرای طرح زوج و فرد و طرح ترافیک تغییر نمیکند و طرح زوج و فرد از ساعت شش صبح تا 19 و طرح ترافیک از 6:30 صبح تا 17 عصر ادامه دارد.
به گفته رحیمی در مهرماه شاهد افزایش 25 تا 30 درصدی حجم ترافیک در پایتخت هستیم.
وی در مورد تشدید برخورد با خودروهای متخلف ورود کننده به طرح زوج و فرد گفت: پلیس 97 محدوده زوج و فرد را کنترل میکند و این برخوردها در مهرماه تشدید میشود.
وی افزود: طرح برخورد با خودروهای دودزا، آلاینده و فاقد معاینه فنی یکی دیگر از طرحهایی است که در مهرماه با توجه به آغاز ناپایداری هوا و افزایش حجم ترافیک در پارکها اجرایی میشود.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بحث سرویس مدارس برای پلیس بسیار حائز اهمیت است گفت: معتقدیم رانندگان، معلمان سیاری هستند که باید فرهنگ درست ترافیک را به دانش آموزان که رانندگان آینده هستند منتقل کنند.
وی با بیان اینکه طرح ویژه برخورد با سرویسهای متخلف مدارس از روزهای ابتدایی مهرماه آغاز میشود گفت: با سرویسهایی که در محلهای غیرمجاز تردد کرده و تخلف دارند برخورد میکنیم.
به گفته رحیمی داشتن کارت سلامت برای رانندگان سرویس، داشتن برگه معاینه فنی، رعایت ظرفیت و داشتن برچسب جدید سرویس مدرسه چهار مطالبه پلیس از رانندگان سرویس مدارس است.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به جلسات متعدد این پلیس با مسئولان آموزش و پرورش و شهرداری گفت: امیدواریم مسئولان مربوطه به تعهدات خود عمل کنند و اینگونه نباشد که همچون سال گذشته ببینیم که برخی به تعهدات خود عمل نمیکنند.
وی همچنین از برچسب جدید سرویس مدارس رونمایی کرد و گفت: در این برچسب جدید که رانندگان پس از گذراندن دورههای آموزشی، معاینه فنی و احراز سلامتشان دریافت میکنند شماره خودرو درج شده است و نمیتوانند این برچسبها را تغییر دهند.
رحیمی افزود: خانوادههای دانش آموزان نیز میتوانند در صورت شکایت، مراتب را با شماره تماس 1888 درمیان گذاشته و یا به سامانه 30004246 پیامک کنند.
وی با اشاره به پیش بینی گروه ویژهای از ماموران راهور برای برخورد جدی با رانندگان سرویسهای متخلف گفت: رانندگان تنها در ساعات جابجایی دانشآموزان میتوانند به محدوده زوج و فرد وارد شوند و این ورود تنها در این ساعات بلامانع است.
رحیمی از مدیران مدارس و اولیای دانشآموزان درخواست کرد که به بحث سرویس مدارس توجه کرده و سرویسی ایمن و خوب برای فرزندانشان انتخاب کنند.
وی افزود: همچنین برای پلیس تایید شرایط اخلاقی راننده سرویس بسیار اهمیت دارد و باید برای دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان از بانوان راننده استفاده شود.
رحیمی از رانندگان سرویس مدارس خواست تا ظرفیت خودرو را رعایت کرده و مقرراتی همچون سرعت مجاز، عدم حرکت بین خطوط، رعایت حقوق عابران را توجه کنند.
وی همچنین با اعلام خبر نصب تابلوهای عمودی برای اطلاعرسانی در مقابل مدارس تهران گفت: با هماهنگی انجام شده با مسئولان شهرداری نسبت به ایمنسازی و آرامسازی مقابل مدارس تهران اقدام شده است اما برخی مدارس در جاهای مناسبی ساخته نشدهاند که کاری هم از دست شهرداری برنمیآید.
وی در مورد تعداد سرویسهای مدارسی که موفق به احراز صلاحیت نشدهاند، گفت: به دلیل حساسیت پلیس بر سرویس مدارس 10 هزار تخلف در مورد سرویسهای مدارس ثبت شده که در بیشتر این تخلفات در روزهای ابتدایی مهرماه بوده است.
رحیمی با بیان اینکه روزانه به صورت میانگین 2500 تصادف جرحی و خسارتی در تهران رخ میدهد، گفت: در حالی یک سوم ترافیک کشور در تهران است که پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در پنج ماهه نخست امسال رتبه دار کاهش کشتههای تصادفات شده است.
وی همچنین با بیان اینکه از 15 شهریور ماه تا 15 مهرماه امسال هرگونه کنده کاری و تغییر در محورهای ترافیکی ممنوع است، در مورد اصلاح هندسی بزرگراه امام علی (ع) گفت: همواره به توسعه حمل و نقل عمومی تاکید داشتیم و با توجه به تقاطعهای زیادی که این بزرگراه دارد شاهد حجم زیاد مسافران خطوط اتوبوس BRT خواهیم بود. اما این بزرگراه مشکلاتی دارد که این ایرادات احصاء شده است و حتی دوستانمان در شهرداری حدود 80 درصد این ایرادات را نیز رفع کردهاند.
وی به جلسه اخیرش با معاون ترافیک شهردار تهران اشاره کرد و گفت: تلاشها با اولویت رفع معایب بزرگراه امام علی (ع) شروع شده است و حتی پلیس پیشنهاد داشت که برای ایستگاههای BRT از پلههای برقی استفاده شود که مسافران در داخل بزرگراه تردد نداشته باشند که این مساله از سوی مسئولان شهرداری در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه بزرگراهها تاثیر زیادی در تردد خودروها دارند، گفت: بزرگراه یادگار و نیایش که دو سال پیش جزو حادثهخیزترین راههای پایتخت بودند امروز با انجام اقدامات ایمن سازی جزو بزرگراههای امن محسوب میشوند و از آنجایی که وجود این بزرگراهها تاثیرگذار است باید ایرادات آنها احصا و در جهت رفع آنها کنترل شود.
به گزارش ایسنا، رحیمی با بیان اینکه سرعت مجاز لاین جنوب به شمال بزرگراه امام علی (ع) 100 کیلومتر و لاین شمال به جنوب 80 کیلومتر است گفت: اخیرا شاهد کاهش مرگ شش تن در پنج بزرگراه بزرگ تهران (باکری، یادگار، ستاری، امام علی و صیاد شیرازی) بودهایم که این توفیق مهمی است.
وی همچنین در مورد وضعیت پلیس مدرسه گفت: تمامی مدارسی که در حاشیه خیابانها هستند، پلیس مدرسه در آنها فعال شده و تلاش داریم تمامی معلمان، فرهنگیار شوند و در ساعات بیکاری مبانی و مفاهیم ترافیکی و انضباط اجتماعی را به دانش آموزان آموزش دهند.
رحیمی با اشاره به تغییر شیوه آموزش همیاران پلیس گفت: برای دانش آموزان مقاطع اول تا سوم دبستان، یک شیوه آموزشی و برای دانش آموزان سوم تا ششم ابتدایی نیز یک شیوه دروس ترافیکی آموزش داده میشود و برای دانش آموزان دبیرستانی نیز مطالب آموزشی متفاوتی آماده کردهایم.
وی در مورد وضعیت پلیس مدرسه گفت: فرمان پلیس مدرسه همانند فرمان پلیس است و بی توجهی به پرچم این پلیس میتواند جریمه به همراه داشته باشد.
رحیمی همچنین با اشاره به همکاری تنگاتنگ پلیس با آموزش و پرورش گفت: 500 هزار دانش آموزان در مباحث ترافیکی آموزش داده شدهاند و از آنجایی که معتقدیم دانش آموزان، رانندگان آینده هستند نسبت به سرمایه گذاری آموزشی آنها دقت داریم.
انت
به گزارش ایسنا رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ همچنین در مورد رژه 31 شهریور ماه که به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس اجرا میشود، گفت: از شب 30 شهریور ماه، محدودیتهای ترافیکی اطراف محل رژه اتخاذ میشود که بر این اساس بزرگراه صالح آباد از شب قبل مسدود و پل صنیع خانی، سه راه باقرآباد، ضلع شمالی علامه عسگری و راستگرد جنوب به شرق آزادراه تهران – قم جزو این محدودیتهای ترافیکی است.
به گفته رحیمی محدودیتهای ترافیکی رژه 31 شهریور از نیمه شب 30 شهریور ماه امسال ایجاد میشود اما محدودیتی در تردد مسافران قم به تهران ایجاد نمیشود.