کد خبر: ۲۱۱۲۱۸
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰

تولید ماده وارداتی داروی ضد صرع از سوی محققان کشور

پژوهشگران مرکز رشد سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران موفق به تولید ماده اولیه داروی ضد صرع شدند که این ماده جز اقلام وارداتی به کشور بوده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بیماری صرع یا "اپی‌لپسی" به حالتی گفته می‌شود که شخص بدون عامل برانگیزاننده خاصی مانند افت قند خون، تب و کمبود کلسیم مکررا دچار حملات تشنج شود.

گاهی علت صرع وجود یک اختلال ساختمانی در مغز مانند تومور است اما در اغلب موارد هیچ علت خاصی یافت نمی‌شود. در برخی از افراد مبتلا، حملات تشنج به دنبال یک محرک حسی مثل نورهای شدید بروز می‌کنند و گاه هیچ عامل شروع کننده‌ای وجود ندارد. از علل شناخته شده صرع تومورهای مغزی، بیماری‌هایی که بر رگ‌های خونی مغز اثر می‌گذارند و انواع سموم است.

داروی درمان این بیماری از سوی محققان مرکز رشد سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به تولید صنعتی رسیده در حالی که تولید صنعتی این دارو متوقف شده است.

احمد رستگی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: ماده اولیه داوری ضد صرع جزء اقلام وارداتی است و در پروژه‌‌ای که در این زمینه اجرایی شد اقدام به تولید ماده اولیه این دارو شد.

وی عنوان این دارو را "فنی توئین سدیم" ذکر کرد و ادامه داد: در این پروژه از بنزآلدئید (Benzaldehyde) که یک ماده ساده اولیه است استفاده شد و در نهایت منجر به تولید ماده اولیه داروی ضد صرع شدیم.

رستگی با بیان اینکه این دارو به اشکال آمپول، قرص و کپسول و پماد تولید می‌شود، خاطر نشان کرد: در این طرح تحقیقاتی موفق به تولید صنعتی این دارو شدیم که در این راستا اقدام به ایجاد اتاق‌ تمیز (Clean Room) و نصب دستگاه‌های مورد نیاز شد ولی تولید صنعتی این دارو متوقف شد.

به گزارش مهر،مجری طرح با اشاره به دلایل توقف تولید صنعتی این دارو، یادآور شد: علی رغم نصب دستگاه‌های تولید ماده اولیه این دارو ولی به دلیل نبودن کارخانه در شعاع 120 کیلومتری تهران این طرح متوقف شده است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین