کد خبر: ۲۱۱۴۷۰
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰

تعرفه واردات خودرو در کشورهای همسایه چقدر است؟

هرچند تردد خودروهای وارداتی در خیابان های کشور از سال ۸۳ و با آزاد سازی واردات خودرو در کشور آغاز شد، اما طی چندسال گذشته تردد این خودروها در كشور افزایش چشمگیری داشت، به طوری‌که هم‌اکنون خیابان های کشور به محل جولان خودروهاي وارداتي تبدیل شده است. این درحالیست که به رغم تحریم های ضدایرانی هر روز بر آمار اين خودروها در كشور افزوده مي‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش افکار نیوز، خودروهای وارداتی به یمن تعرفه های بالا، در بازار داخلي با چندين برابر قيمت واقعي عرضه مي‌شود. هرچند سال گذشته به برکت گرانی ارز و دلار تعرفه خودروهای زیر ۲۵۰۰سی سی ظریفت به ۴۵درصد کاهش یافت اما عملا هیچ کاهش قیمتی در بخش خودروهای وارداتی دیده نمی شود. حال بر این موضوع خودروهای خاصی که ورزشکاران می توانند فارغ از هرگونه قانون دست و پا گیری وارد کنند را نیز باید افزود.


موضوع تعرفه های بالا در حالی از سوی خودروسازان حمایت می شود که آنها با گذشت بیش از ۳۰سال انحصار نه تنها در کسب رضایت مصرف کننده داخلی بلکه در کسب جایگاه جهانی نیز ناموفق عمل کرده اند. آرزوی بسیاری از ایرانیان است تا بتوانند سوار خودروهای ایمن و با تکنولوژی بالایی شوند که مردم سایر دنیا از آن بهره می گیرند.


باید یادآوری کرد که تعرفه بالا برای افزایش رقابت پذیری صنعت خودروسازی دیگر در ایران جوابگو نیست. مثال بارز آن را می توان در صنعت خودروسازی کشورهای همسایه جستجو کرد.


در این گزارش به تعرفه خودروهای وارداتی در کشورهای همسایه می پردازیم. تعیین تعرفه حداقلی واردات خودرو در کشورهای دارای سایت موجب پیشرفت صنعت خودروسازي در این کشورها شده و در خصوص کشورهای واردکننده نیز رشد ایمنی خودروهای این کشورها را به همراه داشته است.

ترکیه:

صنعت خودروسازی ترکیه هم اکنون به جایی رسیده است که حتی به آمریکا نیز صادرات دارد. صنعت خودروسازی در این کشور به جایی رسیده است که بسیاری از شرکت های خارجی سهامدار خودروسازی این کشور هستند. شركت‌هاي فعال در صنعت خودرو در تركيه را نيز مي‌توان به ۱۷ كارخانه اصلي تقسيم كرد كه برخي از آنها را شركت‌هاي ايسوزو اتومبيل، Askamkamynn، BMC، فورد، هوندا تركيه، هيوندايي آسان، كارسان اتومبيل، مان تركيه، مرسدس بنز تركيه، اتوكار، Otoyol، اوياك رنو، Temsa، توفاژ، تويوتا ترك، ترك تراكتور و يوزل در بر مي‌گيرد. صنعت خودروسازی ترکیه این رقابت پذیری را بدون توسل به تعرفه های بالای طولانی مدت کسب کرده است! 


در حال حاضر تعرفه واردات خودرو در این کشور تنها، ۱۰درصد است و ۱۸درصد نیز باید بابت مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود. (در مالیات بر ارزش افزوده واردکننده مالیات دریافتی از خریدار را باید به دولت تحویل دهد)


آذربایجان

واردکنندگان خودروهای کمتر از ۲سال ساخت از پرداخت هرگونه تعرفه معاف هستند اما مبلغ بسیار کمی را باید به گمرک بپردازند ( ۰.۱۸ تا ۰.۳ درصد قیمت خودرو). البته ۱۸درصد مالیات بر ارزش افزوده برای مصرف کنندگان خودروهای وارداتی در آذربایجان تعیین شده است.


عراق

عراق جنگ زده نیز درحالی به بازار خودروهای صادراتی ایران تبدیل شده بود که اکنون خودروسازان ایرانی این بازار را از دست داده اند. تعرفه واردات خودرو به عراق ۵% ارزش افزوده خودرو محاسبه می شود. درکل واردات به عراق آزاد و بدون پیچیدگی های گمرکی است . تعرفه وارداتی اقلام ضروری( همچون دارو و مواد غذایی ) به عراق صفر درصد , ماشین آلات صنعتی و کالاهای واسطه ای یک درصد و ما بقی حداکثر پنج در صد است .


ارمنستان

در کشور ارمنستان هزینه تعرفه گمرک برای واردات کالا بین ۰ تا ۱۰درصد تعیین شده است. به این ترتیب که تعرفه کالاهای ساخته شده با مواد خام ۰درصد و کالاهای صنعتی و ماشینی حداکثر ۱۰درصد خواهد بود. اما طبق آمار سازمان تجارت جهانی واردات خودرو در ارمنستان تعرفه ای معادل ۵درصد دارد.


افغانستان

افغانستان نیز که کشوری جنگ زده است تعرفه واردات خودروی کمتری نسبت به ایران دارد. این کشور نیز تعرفه های خود را به صورت معقولانه تری تعیین کرده است. در حالی که در ایران خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی کماکان تعرفه ۹۰درصدی دارند که در افغانستان بسته به کشور صادرکننده و قدمت خودرو تعرفه خودروهای کمتر از ۲۵۰۰سی سی حداکثر ۲۵ درصد و بالای ۲۵۰۰سی سی نیز حداکثر ۴۰درصد تعیین شده است.


امارات

امارات گرچه خود حرف مهمی در صنایع خودروسازی برای گفتن ندارد اما عملکرد این کشور باعث شده است که ابوظبی و دوبی دو هاب مهم منطقه در صادرات خودروهای خارجی باشند. هم اکنون اکثر خودروهای لوکس ایران از امارات وارد می شوند. تعرفه واردات خودرو در امارات تنها ۵درصد است.


پاکستان

صنایع خودروسازی ایران دست کمی از پاکستان ندارد. چرا که پاکستان هم به رغم تعرفه بالا، تولیدات داخلی را به مصرف کننده تحمیل می کند. تعرفه واردات خودرو در این کشور نیز مانند ایران برای خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی، ۱۰۰درصد است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین