کد خبر: ۲۱۴۲۸۹
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۶

سونامی بیماری‌های تنفسی در راه است

قائم مقام بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه بیماری سِل از ۴ کشور همسایه ایران از جمله آذربایجان، افغانستان، پاکستان و عراق وارد کشور می‌شود از بابت شیوع سونامی بیماری‌های مزمن تنفسی در سالهای آینده هشدار داد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمدرضا مسجدی در حاشیه برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریه،‌مراقبت‌های ویژه و سِل در جمع خبرنگاران در تشریح بیماری‌های مزمن ریوی و سِل اظهار داشت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی چهار بیماری قلبی- عروقی، سرطان، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی مورد توجه قرار گرفته است که فاکتورهای خطر آن تغذیه نامناسب، عدم ورزش و مصرف دخانیات است که باعث بروز۲۴ سرطان از جمله سرطان ریه و دیابت می‌شود که مصرف دخانیات یکی از عوامل اصلی آن است .
 
وی افزود: در دنیا براساس آخرین آمارها ۴۰۰ میلیون نفر گرفتار آسم هستند و حدود ۲۰۰ میلیون نفر دچار بیماری‌های مزمن تنفسی بوده و در حدود بیش از ۱ میلیارد نفر نیز از بیماری‌ آلرژی رنج می‌برند که به طور متوسط در کشورما ۱۰ درصد از بچه‌های زیر ۱۴ سال و تا ۶ درصد بزرگسالان گرفتار بیماری آسم هستند.
 
مسجدی با اشاره به بررسی و کنترل بیماری «COPD » یعنی همان بیماری مزمن ریوی که عنوان کرد: با همکاری معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و شهرداری تهران بررسی این بیماری برای نخستین بار در ۲۲ منطقه شهر تهران آغاز کرده‌ایم که در هفته‌های آینده آمارهای آن را منتشر خواهیم کردو قرار بر این است تا وزارت بهداشت نیز این طرح را پس از بررسی‌های لازم در کل کشور به اجرا در آورد. وی ادامه داد: بیماری آسم قابل درمان است ولی بیمایر COPD قابل درمان نیست و وقتی فرد به سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی می‌رسد این بیماری تشدید می‌شود و هزینه‌های درمان آن نیز بسیار بالا است.
 
قائم مقام بیمارستان مسیح دانشوری بیان داشت: کشورهای در حال توسعه در آینده با سونامی بیماری‌های مزمن تنفسی مواجه خواهند شد و باید در زمینه عدم مصرف قلیان و سیگار به خصوص برای مراقبت از خردسالان و نوجوانان و جوانان کشور اقدامات جدی صورت بپذیرد.زیرا در سالهای آینده سیل بیماری‌های تنفسی را خواهیم داشت و چون پیشگیری همیشه ارزانتر از درمان است باید در این مقوله بیشتر اقدام کنیم.

مسجدی ادامه داد: با توجه به اینکه روز ۲۳ مهرماه روز سِل نامگذاری شده است بنابراین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریه را نیز در این ایام برگزار می‌کنیم و در طول برگزاری این کنگره یک سالن مجزا نیز برای بررسی بیماری‌ سیل در منطقه و جهان لحاظ کرده‌ایم.
 
وی با اشاره به آخرین آمارهای مبتلایان به سِل در کشورمان عنوان کرد: براساس آخرین آمارها رقم ۲۲ در ۱۰۰ هزار برای مبتلایان به بیماری سل در کشورمان ثبت شده است یعنی به روایتی اگر جمعیت کشور را در حدود ۷۵ میلیون نفر در نظر بگیریم در حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر به بیماری سل مبتلا هستند که ۷۰ درصد این مبتلایان آمارشان ثبت می‌شود البته تمام این افراد شناسایی و تشخیص داده می‌شوند ولی برخی از آنها وارد سیستم نمی‌شوند.
 
قائم مقام بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تشخیص و درمان بیماری سل رایگان است، گفت: افرادی که دو هفته متوالی دچار سرفه می‌شوند و یا خلط خونی پیدا می‌کنند باید از نظر بیماری سل مورد چکاپ قرار گیرند، درمان بیماری سل ۶ ماه طول می‌کشد و در ۹۸ درصد موارد نیز این بیماری قابل درمان است.
 
مسجدی در تفاوت نوع درمان بیماری آسم و سل عنوان کرد: شاید بیماری آسم هرگز درمان کامل نداشته باشد ولی بیماری سل درمان آن به صورت کامل صورت می‌پذیرد ولی مشکلی که ما در این زمینه داریم درباره ورود غیرمجاز اتباع کشورهای افغانستان، عراق،‌آذربایجان و پاکستان هستند که این افراد بیماری سل را وارد کشور می‌کنند مثلاً بیماری سل مقاوم به درمان که سخت‌ترین بیماری سل به حساب می‌آید در پاکستان بسیار شیوع دارد درمان آن نیز دو سال طول می‌کشد و ۱۰ها میلیون تومان باید هزینه کرد.

وی ادامه داد: بیماری سل همه جای بدن را در برمی‌گیرد ولی بیش از ۸۰ درصد این بیماری در ریه خود را نشان می‌دهد و وقتی فردی دچار چنین بیماری باشد چون ریه محل اصلی ابتلا و انتشار این بیماری است با سرفه و عطسه این بیماری به راحتی در منتشر می‌شود و هوا را آلوده می‌کند و خیلی‌ها را می‌تواند گرفتار کند بنابراین هر کس بیش از دو هفته دچار سرفه مکرر باشد باید از نظر بیماری سل مورد چکاپ قرار گیرد.

مسجدی با اشاره به اینکه خوشبختانه امکانات و تجهیزات تشخیص و درمان بیماری سل در کشور فراهم است ولی باید در مورد ورود افراد از کشورهای همسایه که حامل این بیماری هستند اقداماتی صورت پذیرد مثلا کشور آذربایجان بالاترین میزان سل را در دنیا دارد وقتی فردی از این کشور وارد ایران می‌شود به شهرهای مختلف رفت و آمد می‌کند و چون این بیماری علائم ظاهری نیز ندارد می‌تواند در مدت زمان تردد این افراد این بیماری در کشور شیوع پیدا کند.
 
به گزارش تسنیم، قائم مقام بیمارستان مسیح دانشوری خاطر نشان کرد: کشور ما با همکاری ژاپن برنامه‌ای برای کنترل بیماری سِل در افغانستان شروع کرده است زیرا ما همانطور که برای کشور خودمان در بحث بیماری‌ سل اقدام می‌کنیم باید به صورت منطقه‌ای نیز عمل کنیم مثلا در بیمارستان مسیح دانشوری ۳۰ درصد بیماران مبتلا به سل خارجی هستند و این بیماران هیچ جایی برای درمان نیز ندارند بنابراین ما باید برای کنترل و جلوگیری از بیماری سل به صورت منطقه‌ای عمل کنیم.
برچسب ها: ریه ، سرطان ، دیابت ، تغذیه ، دخانیات
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین