آفتابنیوز : آفتاب: زهرا اشراقی با دفاع از سخنان خود درباره ضرورت تحول در رنگ پوشش مردم - اعم از زن و مرد - می گوید این کار باید توسط خود جامعه آغاز شود و امروز بهترین زمان برای این تحول است.
نواده امام خمینی در گفت و گو با عصرایران، در توضیح مصاحبه اخیر خود با روزنامه الشرق الاوسط گفت: در جامعه ما واقعیاتی وجود دارد که نمی توان آنها را منکر شد و یکی همین موضوع عدم تنوع رنگ در پوشش مردم ایران است. به گونه ای که اگر سری به کلینیک های روانپزشکی بزنیم خواهیم دید یکی از دلایل افسردگی بیماران، احساس رنگی نبودن جامعه است.
وی گفت : البته اشتباه نشود، موضوع بحث ما چادر نیست ، من خودم چادری هستم ؛ بحث بر سر این است که جامعه اعم از زن و مرد با رنگ بیگانه نشود و احساس شادی و نشاط کند و تیره و غبار گرفته در نظر نیاید. کما این که هم مردان می توانند در عین متانت از رنگ های شاد و متنوع استفاده کنند و هم خانم ها به رنگ توجه نشان دهند و باز تاکید می کنم برای احساس خوب و شاد زیستن و افسرده نبودن و نه جلب توجه. موضوع مورد نظر من جنبه روان شناختی قضیه است.
خانم اشراقی یادآور شد: مگر در جوامع دیگر اسلامی مانند لبنان و مالزی شاهد رعایت حجاب در عین تنوع رنگ در پوشش نیستیم؟ یا در پوشش های زنان روستایی و در عین حال پوشیده خودمان گونه گونی رنگ ها و شادی و نشاط را مشاهده نمی کنیم؟ پس چرا جامعه ما رنگی نیست؟
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به سپری شدن 8 سال دشوار در کشور که با تحریم، تنش و فضای امنیتی همراه بوده خاطر نشان کرد: ما اکنون نیازمند تغییر فضا هستیم و یکی از مواردی که باید مدنظر قرار گیرد، همین موضوع رنگ در جامعه است. ما عادت کرده ایم که رنگ تیره بپوشیم و نتیجه این کار، کاهش نشاط در جامعه است. این در حالی است که در برخی کشورهای جهان تنوع رنگ های گوناگون دیده می شود و مردم از زیباترین رنگ ها در پوشش خود استفاده می کنند و جامعه رنگ به رنگ است و این تنوع هم به خودشان و هم به کل جامعه احساس خوبی می دهد.
اشراقی تصریح کرد: اگر من از موضوع تنوع رنگ یا تحول در رنگ لباس ها سخن می گویم منظورم شیک پوشی و مد هم نیست بلکه برمبنای روانشناختی از این موضوع دفاع می کنم و مدت زیادی بود که می خواستم این حرف خود را مطرح کنم و در مصاحبه اخیر این فرصت فراهم شد.
وی تصریح کرد: هم خانم چادری می تواند با همه ملاحظات شرعی و عرفی به رنگ توجه نشان دهد و هم خیلی از خانم هایی که چادرپوش نیستند اما در حال حاضر می بینیم که اکثریت آنان نیز به رنگ مشکی تمایل نشان می دهند و انگار رنگی غیر از مشکی وجود ندارد. بحث من - که نوه امام و مقید به حجاب به طور کامل هستم- بر سرحجاب نیست که با چادر یا غیر چادر رعایت می شود. اما مگر ما تنها کشور اسلامی دنیا هستیم؟ چگونه است که در جوامع اسلامی شاهد رنگ هستیم و در ایران و در سطح جامعه و در پوشش مردم تنوع رنگ را نمی بینیم؟
اشراقی گفت: البته دولت وظیفه ندارد موضوع تنوع رنگ را ترویج کند، بلکه این کار باید توسط خود جامعه شروع شود. من در این زمینه مثالی می زنم؛ وقتی که آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور شد، به دلیل خوش لباسی و سلیقه وی در انتخاب رنگ ها، تیپ و رنگ لباس بسیاری از روحانیون نیز تغییر کرد یا مثلا مسئولان وزارت امور خارجه به دلیل تماس با جهان از پوشش آراسته ای برخوردار هستند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تأکید کرد: ممکن است سخن من با واکنش هایی رو به رو شود؛ اما هر بحث مهمی از جایی باید آغاز شود، همان طور که یادمان هست در آغاز دوره سازندگی وقتی اقدامی مانند تأسیس فرهنگسراها انجام شد، برخی به بهانه اینکه فرهنگسراها محل فساد خواهد شد با آن مخالفت کردند، اما دولت وقت کار خودش را با آرامش انجام داد و هیچ مشکل اجتماعی هم از جانب فرهنگسراها به وجود نیامد. سخن من هم ممکن است واکنش هایی را در پی داشته باشد، اما خوب است که عموم افراد و به خصوص از منظر روان شناسی و تاثیر در احساس شادی در این مورد اظهارنظر کنند.