آفتابنیوز : آفتاب: آیت الله هاشم هاشمزاده هریسی در گفتوگو با شفقنا، درباره آموزه های اسلامی درخصوص رفتار زندانبان با زندانیان و محصورین و خانواده های آنان بیان کرد: از نظر حقوق جزای اسلام و فقه اسلامی، وقتی یک انسان گنهکار یا متهم در دادگاه اسلامی قرار می گیرد، از شروع دادرسی تا پایان دادرسی و صدور حکم و اجرای مجازات و پایان یافتن مجازات نباید با متهم، مجرم و خصوصا خانواده های آنها برخورد نامتعارف و غیرانسانی از سوی زندانبانان صورت گیرد.
او افزود: خانواده فرد زندانی، آسیب دیده است و فردی از خانواده به زندان رفته است و در اثر جرم او خانواده بدون اینکه گناهی مرتکب شود آسیب دیده است. یعنی باید در جبران و ترمیم وضعیت روحی و روانی خانواده های زندانی و رسیدگی به آنها عمل شود تا آسیب غیرمستقیمی متوجه کسانی که گناهی انجام ندادند، نشود و عدالت اسلامی برقرار شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خانواده های زندانیان نباید دوبار مجازات شوند، گفت: برای مثال سرپرست خانواده در زندان است، در این شرایط آسیب های تبعی آن شامل خانواده می شود بدون اینکه آنها گناهی کرده باشند. اگر آنها در ملاقات با زندانی خود، تحقیر شوند خلاف عدالت اسلامی است و برای آنها مجازات دوم است. جرم اول خانواده های زندانیان تبعی است و چاره ای از آن نیست که در نتیجه همین جرم تبعی که از سرپرست به آنها رسیده است باید از نظر اسلام حمایت شوند و روحیه آنها ترمیم شود.
او ادامه داد: هیچکس حق ندارد خانواده دلشکسته زندانیان را مورد اهانت قرار دهد. آنها باید حرمت ببینند تا احساس کنند زندانی شان در مکان امنی قرار دارد. اینها نکاتی است که باید رعایت شود و مسوولان نظام و قوه فضاییه موظف هستند انسان های جاهل و نادان را در پست زندانبانی قرار ندهند، بلکه انسان های خویشتن دار و باتقوا باید در این مناصب قرار بگیرند و باید به آنها آموزش حقوق بدهند زیرا حقوق خانواده های آسیب دیده در اسلام مورد توجه است و خانواده زندانی خانواده آسیب دیده است و حق و حقوقی دارد.
هاشم زاده هریسی با اشاره به اینکه جز مجازاتی که به تناسب جرم زندانی برای او صادر شده است هیچ کس حق آزار و و اذیت زندانی را ندارد، گفت: باید بر رعایت این موارد نظارت باشد، کسانی که این موارد را رعایت نمی کنند باید از پست خود عزل شوند و با آنها برخورد قانونی صورت بگیرد و تادیب شوند تا برای ماموران دیگر عبرت شود و الا همان ماموران اگر به کار خود ادامه دهند این برخورد توسعه می یابد و عدالت اسلامی مخدوش می شود و به شورش و نارضایتی منتهی می شود و اینگونه شورش ها و ناپایداری ها از یک نقطه کوچک شروع می شود. ما در برابر این برخوردها مسوولیم.