آفتابنیوز : آفتاب: مایکل کربی، گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص کره شمالی و رییس کمیسیون تحقیق در مورد وضعیت حقوق بشر کره شمالی ضمن ارائه گزارش خود به سازمان ملل اظهار تاسف کرد گفتههای شاهدان نقض حقوق بشر در کره شمالی و یا نجاتیافتگان به حدی شوکبرانگیز بود که موجب شد اعضای کمیسیون به گریه بیفتند.
وی در گزارش خود آورده است: شکنجه، خشونتهای جنسی، محرومیت از غذا، بازداشتهای خودسرانه، آدمربایی و بازگرداندن پناهندگان به زندان از جمله موارد نقض حقوق بشر در کره شمالی است.
وی در این باره گفت: گفته شاهدان و نجات یافتگان این بدرفتاریها بسیار وحشتناک است. آنها در سخنانشان از وضعیت بد اردوگاهها و مراکز بازداشت و کمبود غذا در این مراکز شکایت داشتند و میگفتند که زندانیان در این مراکز بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشند به این مکانها فرستاده شدهاند.
مایکل کربی همچنین بیان کرد: تصاویر ماهوارهای بدست آمده از این کشور نشان دهنده وجود دست کم چهار اردوگاه حبس زندانیان سیاسی است که کاملا فعال هستند. علاوه بر این به نظر میآید یک اردوگاه دیگر در کره شمالی در حال تعطیلی باشد، اما تاکنون مشخص نشده زندانیان این اردوگاه به کجا منتقل شده و به چه سرنوشتی دچار شدهاند.
براساس گزارش پایگاه خبری سازمان ملل، اعضای این کمیسیون برای انجام تحقیقات با بیش از 100 قربانی، شاهد و کارشناس از کشورهای همسایه گفتوگو کردهاند، اما علیرغم درخواست از دولت کره شمالی برای حضور در این کشور نتوانستند به خاک آن دسترسی پیدا کنند.
در ادامه گزارش کمیسیون تحقیق سازمان ملل آمده است که بدرفتاری علیه زنان کره شمالی یک مشکل جدی است و زنان چه در خانه و چه در دادگاههای کار اجباری قربانی خشونت میشوند.
مایکل کربی در این باره گفت: حدود 80 درصد از پناهندگان کره شمالی را زنان تشکیل میدهند. اغلب آنها نه تنها برای خروج از این کشور خطرات زیادی را متحمل میشوند، بلکه حاضرند به منظور عدم بازگشت به کشورشان در اختیار مردان چینی قرار گیرند. آنها در صورت بازداشت و استرداد به کره شمالی، با مجازات بازداشت در اردوگاهها مواجه میشوند و هدف بدترین رفتارها قرار میگیرند.
گزارش این کمیسیون نشان میدهد تلاش برای خروج از مرزهای کره شمالی جرم محسوب میشود و دولت در صورت دستیابی به مهاجران به شدت با آنها برخورد میکند این مسئله سبب شده تا شمار پناهندگان که از سال 2012 تاکنون موفق شدهاند از مرزهای کره جنوبی عبور کنند کاهش چشمگیر داشته باشد.
اعضای این کمیسیون همچنین سیاستهای پیوینگ یانگ برای تقویت قوای نظامی را که موجب فقر و کمبود غذا در این کشور شده است مورد انتقاد قرار دادند.
به گزارش ایسنا، کمیسیون تحقیق در مورد وضعیت حقوق بشر کره شمالی به دستور شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو تشکیل شده و قرار است گزارش نهایی خود را در مارس 2014 میلادی در حضور 47 عضو این شورا ارائه دهد.