آفتابنیوز : آفتاب: محمدعلی پورمختار در گفتوگو با ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت رسیدگیهای کمیسیون اصل 90 در مورد پرونده زمینخواری اطراف تهران گفت: زمینخواریهای انجام شده در استان تهران در مجموع به حدود 500 هکتار میرسد که شامل زمینهایی در لواسان، دماوند و رودهن شده و حتی به نزدیکیهای امامزاده هاشم نیز کشیده است.
وی افزود: این افراد با تغییر کاربری زمینها تصرفهای غیرقانونی داشته و به ساخت و ساز مبادرت ورزیدهاند که بعد از دریافت گزارشهای مردمی، کمیسیون اصل 90 وارد بررسی این پرونده شد. البته نامه مقام معظم رهبری در مورد مبارزه با برخورد با این زمینخواریها پشتوانه اصلی ما است.
رییس کمیسیون اصل 90 با بیان اینکه شخصا به دماوند و لواسان برای پیگیری این پرونده رفته است، گفت: این افراد زمینهای مربوط به منابع طبیعی و اراضی ملی که خارج از محدوده قرار دارد را تصرف کردهاند. بیشتر مسوولان منطقهای و محلی به این زمینها نگاه درآمدزایی دارند، مثلا شهرداریها چنین زمینهایی را حتی در ارتفاعات و بالای کوه تصرف کرده و نهایتا وقتی پرونده به کمیسیون ماده 100 میرود جریمه دو، سه میلیونی میدهند و قضیه تمام میشود.
پورمختار با بیان اینکه با ورود کمیسیون تعدادی از ساخت و سازهای مجاز تخریب شده است، گفت: در مورد تعداد دیگری از این ساخت و سازها پرونده تشکیل شده تا تخریب شود.
رییس کمیسیون اصل 90 با بیان اینکه با ورود کمیسیون زمینخواریها متوقف شده است، گفت: در این پرونده برخی افراد دستگیر شدهاند، افرادی که از شرکتهای خصوصی بوده و بعضا از اشخاص نیز هستند. تعدادی حکم جلب صادر شده و در آینده نیز افرادی دستگیر می شوند که در بین آنها شخصیتهای دولتی نیز دیده میشود.
پورمختار گفت که در صورت اثبات جرم این افراد، محکومیت آنها زندان و جریمه نقدی است که میزان آن به حجم تخریبها، تخلفات و سوءاستفادههایشان بستگی دارد.
وی با بیان اینکه این زمینخواریها مربوط به حداکثر یک سال گذشته است گفت که این افراد به سازمان ثبت اسناد رخنه کرده و افرادی را برای خود دارند که از طریق آنها برای زمینهایشان سند صادر کردهاند. ما در حال پیگیری و شناسایی این افراد هستیم که آنها نیز دستگیر خواهند شد. وزارت اطلاعات و ناجا نیز برای شناسایی این افراد همکاریهای لازم را با کمیسیون میکنند.
پورمختار گفت: این افراد در زمینخواریهایشان حتی کوه را تراشیدهاند، زمینهایی که کاربری کشاورزی داشته و یا جزو منابع طبیعی بوده تغییر کاربری داده و غیرقانونی تصرف کردهاند. آنها حتی به ساخت و ساز مبادرت ورزیده و شهرکسازی نمودهاند.البته خود آنها اقدام به ساخت و ساز نمیکردند بلکه زمینها را میگرفتند و بعد از صدور سند آن را میفروختند.
رییس کمیسیون اصل نود همچنین از ورود این کمیسیون به پرونده زمینخواری دو استان شمالی کشور یعنی مازندران و گیلان خبر داد و گفت: تیم تحقیقاتی برای بررسی زمینخواریهای انجام شده به این دو شهر رفتهاند که منتظر گزارش آنها هستیم. در این تیم کارشناسان حقوقی نیز حضور دارند.
وی در پایان گفت: کمیسیون پرونده زمینخواری در پنج استان را دنبال میکند که تازه به پرونده دو استان مازندران و گیلان وارد شدیم. استان تهران در حال انجام است و دو استان دیگر بعدا اعلام میشود.