کد خبر: ۲۲۵۲۲۱
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸
اشارات دقیق رئیس جمهور در کابینه

رئیس جمهوری با بصیرت/ صدا و سیمای بی بصیرت

نمونه واضح عدم بصیرت را می توان در انعکاس همین سخنان رئیس جمهوری در صدا و سیما به نظاره نشست، آنجایی که او ضمن دفاع از حماسه مردمی 9 دی اشارات و ملاحظات راهبردی را مطرح می سازد اما صدا و سیما آن بخشی را که خود می پسندد درج و نشر می دهد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:" بصیرت" کلید واژه ای که چند سالی هست بیش و پیش از گذشته در ساحت عمومی و سیاسی کشور به کار گرفته می شود.

 برای "بصیرت" معانی زیادی در لغت نامه های پارسی مورد اشاره قرار گرفته است از جمله " دانایی، بینایی، زیرکی، یقین" اهل بصیرت نیز آنانی هستند که ملازم به این صفات حسنه هستند.

 بصیرت فردی و اجتماعی در همه شئون و شقوق، لازمه زندگی در ساختارهایی است که این روزها با حجم فزاینده اختلاط و امتزاج معانی و مفاهیم گسترده روبرو بوده و در راستای تمیز سره از ناسره نیازمند ابزارهای بصیرت افزایی منجر به انتخاب های اصلح هستند.

 نکته کلیدی در این میانه اما آنست که بر خلاف روح و هدف این واژه و معانی مستتر در آن که بر وسعت نظر، دقت و مداقه در شرایط روز، شناخت موقعیت ها، فرصت ها و چالش ها تاکید و تصریح داشته و روح مستتر در آن بر لزوم وسعت نظر کنش گر بصیر تاکید دارد، عده ای تنها یک معنا و مفهوم خاص از این واژه را در راستای نظرگاه خود تبیین و تشریح می کنند و با خط کشی ها متمایز کننده خود را در دایره بصیران قرار می دهند و بقیه را نا بصیر می خوانند.

 برداشت و تصریحی که با روح سخنان رهبر معظم انقلاب در تناقض بوده و جفا به نظرگاه بلند و امعان نظری است که ایشان بر آن اساس همگان را و نه عده ای خاص را دعوت به حرکت در این مسیر کرده اند.

 رئیس جمهوری روز گذشته و در آستانه 9 دی با فراست و دقت نظر فراوان به نکات کلیدی در خصوص بصیرت و بصیرت افزایی اشاره کرد که می تواند پاسخی متقن به طیفی باشد که همه فضایل را در خود و طیف و دسته شان تعریف و تفسیر می کنند و من جمله خود را بصیر می دانند و دیگران را اسیر!

 او بدرستی به این نکته اشاره می کند که مانور طیفی خاص بر روی سالروز 9 دی نمی تواند محلی از اعراب داشته باشد، چرا که این مراسم و این حضور متعلق به مردم و کلیت جامعه است و در اعتراض به آنچه توهین به مقدسات و آرمان های مورد احترام مردم عنوان می شد رخ داده است و مردم در دفاع از کلیت نظام و نه طیف و دسته ای خاص به میدان آمدند.

 او در ادامه تاکید می کند بصیرت مفهوم و واژه ای فرا زمانی و همیشگی است و در همه حال باید مورد توجه باشد آنچنان که مردم با ندای رهبری که حضور همه مردم اعم از مدافع یا منتقد نظام را در انتخابات لازم دانستند به صحنه آمدند.

 کلیدی ترین جمله رئیس جمهور در این سخنرانی آنجاست که می گوید: "بصیرت با توهین و افراطی‌گری سازگار نیست، لازمه بصیرت تشخیص دقیق شرایط زمان و مصالح کشور است".

 این جمله بی گمان مصادیق و ملاحظاتی دارد. مصادیق بیرونی این سخنان می تواند طیف و دسته ای باشد که خود را بصیر می دانند اما بدور از تمامی الزامات عرفی و شرعی بزرگان و سابقون نظام را مورد هجمه قرار می دهند، یکطرفه به قاضی می روند و دمادم حرف همیشگی شان ارجاع به حوادث گذشته است، آنانی که پیام همدلی و هم نوایی مردم و نظام، موافق و منتقد و معترض در انتخابات اخیر را مبنی بر گذار از مخاطرات انشقاق افزای گذشته نشینده اند و با جناحی کردن ارزش ها و مضامین مقدسی چون بصیرت این دایره را آنقدر تنگ و تنگ می کنند که جز خود و دوستانشان در زمره بصیران و یاران انقلاب قرار نمی گیرند.

 همگان می دانند دین اسلام دین سمحه و سهله، دین عطوفت و گذشت و مهربانی و همدلی است دین رحما بینهم و اشدا علی الکفار، همان مفاهیمی که با گذشت قرون متمادی در غرب فیلسوفان و اندیشمندان در قالب آموزه هایی چون تکثر گرایی و لیبرالیسم بدان می بالند. مکتب جمهوری اسلامی مکتب مردم سالاری دینی است و مردم صاحبان و ولی نعتمان حاکمیت و همانها در 24 خرداد ضمن دفاع تمام عیار از کلیت نظام گفتمان اعتدال گرایی و دوری جویی از افراط و تفریط و گذار از انشقاق ها را برگزیده و بر آن مهر تایید زدند.

 بصیرت در شرایط فعلی یعنی شناخت این خواست مردم، توجه به دغدغه ها و مطالبات آنان و شناخت جامعه تطور و مقتضیات امروزشان، مردمی که خسته از مجادلات سیاسی آرامش و رسیدگی به وضعیت کشور و پیگیری سیاست های تعاملی و راهبرد نرمش قهرمانانه را در عرصه دیپلماسی می خواهند اما عده ای نه در دورن نه در بیرون توجهی به این مطالبات عمومی و سیاست های اصولی اعلامی از سوی رهبری ندارند.

 بصیرت بی گمان آن نیست که در گذشته درجا زده و ضرورت ها و اقتضائات امروزین را ندید، این مهم ترین نکته ای است که در سخنان رئیس جمهوری انعکاس و بازتاب داشت.

 نمونه واضح عدم بصیرت را می توان در انعکاس همین سخنان رئیس جمهوری در صدا و سیما به نظاره نشست، آنجایی که او ضمن دفاع از حماسه مردمی 9 دی اشارات و ملاحظات راهبردی را مطرح می سازد اما صدا و سیما آن بخشی را که خود می پسندد درج و نشر می دهد. نکاتی که همواره در عملکردهای صدا و سیما بازتاب داشته و این رسانه را به تریبون یکطرفه ای تبدیل کرده که با اقبال عمومی روبرو نیست. بگذریم که همین عملکردها یکی از علل وقوع اتفاقات ناخوشایند آن سال ها بود و هنوز نیز صدا و سیما برغم تمامی اعتراضات و روش شدن اشتباهات اش باز بر همان مسیر طی طریق می کند.

 بصیرت در زمانه فعلی یعنی عدم اصطکاک افزایی میان قوای سه گانه و دوری جویی از سیاسی کاری و حرکت در مسیر هم افزایی تمامی ارکان و اضلاع قدرت پیرامون حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی مردم.

 حوادث ناخوشایند انتخابات سال 88 با همه تلخی ها و شیرینی هایش در حافظه ملت ثبت و ضبط است و آموزه هایش برای دوری جویی از افتراق و تندروی و کندروی و حرکت در مسیر وحدت و حفظ انقلاب برغم اختلاف سلایق، برای همه طیف ها و جناح ها باقی و باید با نظر به آن روزها همگان از تندروی و کندروی و تکرار اشتباهات بپرهیزند اما محدود و محصور کردن واژه مقدس بصیرت در همان برهه جفای تاریخی به مفاهیم بلندی است که فرا زمانی و فرا مکانی هستند. 

منبع: خرداد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین