کد خبر: ۲۲۷۴۷۲
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۴

روستاها، یخی که به تدریج آب می‌شود

‌فرماندر شهرستان گلپایگان گفت: همه سعی و تلاشمان برای کمک به روستاییان است و در طی یک سال گذشته بررسی مشکلات روستاهای شهرستان جزء برنامه‌های اصلی تمام مسوولان گلپایگان بوده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: در گلپایگان، محسن حسین میرزایی در جلسه بررسی مشکلات روستاهای شهرستان گلپایگان با بیان اینکه فضای همدلی و دوستی در شهرستان حاکم است، اظهار کرد: برای تمام 56 روستای شهرستان در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی اعتباری در نظر گرفته شده است که با دریافت اعتبارات بودجه روستاها پرداخت خواهد شد، چرا که دیدگاه‌مان این‌گونه است که بین ساکنان روستایی با ساکنان شهر گلپایگان هیچ تفاوتی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: از شوراها انتظار داریم که براساس قانون هر 15 روز یک بار جلسه شوراها طبق دستور کار مشخص برگزار و تمام امور روستا پیگیری شود و فقط در بخش‌هایی که اعضای شورا ‌یا دهیار به آن علاقه‌مند هستند ‌یا در حیطه کاری خودش است، فعالیت‌ها صورت نگیرد.

فرماندار گلپایگان با بیان اینکه اختلاف بین شورا و دهیار شروع رکود روستا‌ست، تصریح کرد: تمام تلاش شوراها باید در راستای ارتقای رضایت‌مندی مردم به ویژه محرومان و خانواده شهدا باشد و تلاش کنیم فضای رفاقت و همدلی که در روستاها به وضوح مشخص است، کمرنگ نشود.

میرزایی خاطر‌نشان کرد: در نامگذاری کوچه‌ها و معابر روستاها اولویت را به نام شهدا اختصاص دهیم، چرا که تمام روستاهای ما شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرده‌اند، همچنین مساجد را هم فعال و پویاتر از گذشته کنیم و به وجود حداقل یک پایگاه بسیج در روستا اهتمام لازم را داشته باشم و اگر روستایی هم پایگاه بسیج ندارد، راه اندازی شود.

روستاها، یخی که به تدریج آب می‌شود

هم‌چنین امام جمعه گلپایگان گفت: روستاها همچون یخی است که کم کم آب می‌شود، لذا اگر به فکر چاره نباشیم سرمایه روستاها از بین خواهد رفت و باید همان‌گونه که برای کارهای سیاسی در مجلس ائتلاف تشکیل می‌شود، یک کارگروه هم جهت رفع مشکلات روستایی تشکیل و در راه حل مسائل گام برداریم و در این راه از خود مردم روستا کمک گرفته شود، چرا که آنان تمام مشکلات را از نزدیک لمس کرده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا اسماعیلی گفت: با گذشت 30 سال از انقلاب هنوز یک طرح اشتغال‌زایی مناسب برای روستاها نداریم، همچنین باید بدانیم کسانی که از روستاها به شهر مراجعه می‌کنند، دیگر بر نخواهند گشت و آن دسته از کسانی هم که در روستا مانده‌اند، ناچار هستند.

خطیب جمعه شهرستان اضافه کرد: باید به کشاورزی توجه ویژه‌ای شود و قوانین دست و پاگیر در این حوزه را برداریم و در این صورت است که حتی اگر چاه‌های نفتمان را هم تعطیل کنیم باز هم ضرری نخواهیم کرد.

وضعیت منابع آب زیرزمینی شهرستان اسفناک است

همچنین مدیر منابع امور آب شهرستان گلپایگان در پاسخ به پرسش برخی افراد شورا در رابطه با مجوز چاه‌های آب تصریح کرد: چاه‌هایی که تاریخ حفرشان قبل از سال 1385 باشد پس از بازدید و تایید مجوز و پروانه می‌گیرند.

خلیل دادخواه با اشاره به بارش‌های امسال در شهرستان ادامه داد: امسال نسبت به سال گذشته هنوز 30 درصد کمبود بارش داریم و همچنین ماهانه 1 یا2 متر کاهش سطح آب را در چاه‌هایمان شاهد هستیم و وضعیت منابع آب زیرزمینی شهرستان واقعاً اسفناک است.

همچنین رییس جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان اظهار کرد: کشور در مدار خشکسالی قرار دارد به همین دلیل باید از منابع استفاده بهینه را بکنیم. درگذشته به دلیل اینکه تسهیلات خوبی برای آبیاری کشاورزی وجود داشت کسی به فکر استفاده بهینه نبود، اما امروزه باید هم اراضی را یکپارچه کنیم و هم از روش‌های نوین آبیاری استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، حیدر‌علی گل محمدی یادآورشد الگوی کشت باید در برخی از مناطق تغییر یابد و نیازی نیست که در گلپایگان همیشه جو و گندم کاشته شود. می‌توان در کشت گیاهان دارویی و زینتی که آب کمتری هم نیاز دارد ورود پیدا کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین