آفتابنیوز : آفتاب: دکتر داور الطافی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در صورت رعایت توصیه های پزشکی هیچگونه محدودیتی برای فعالیت روزمره از جمله تحصیل ، اشتغال ، ازدواج و ورزش بیماران ام اس وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بیماران ام اس می توانند فعالیت ورزشی داشته باشند به آنها توصیه کرد که از خستگی زیاد و ورزش های سنگین پرهیز کنند.
به گفته وی، بیماران باید خود را از خستگی زیاد و استرس مصون نگه دارند ضمن اینکه قرار گرفتن در هوای بسیار گرم و یا سرد را برای مبتلایان ام اس مناسب نیست.
دکتر الطافی با اشاره به اینکه بیماری ام اس مانعی برای ازدواج نیست گفت: بیماران مبتلا به ام اس می توانند مانند سایر افراد ازدواج کرده و بچه دار شوند چرا که بیماری ام اس ارثی نیست و فرزندان احتمال اندکی برای ابتلا به این بیماری دارند اما توصیه می شود که دو فرد مبتلا به ام اس با هم ازدواج نکنند.
وی ادامه داد: بیماران مبتلا به ام اس که قصد ازدواج دارند باید قبل از ازدواج موضوع بیماری خود را به شریک زندگی خود اعلام کنند تا در مواقع درمان بیماری با مشکل مواجه نشوند.
وی افزود: بارداری موجب تشدید بیماری ام اس نمی شود و تنها مادران بارداری که مبتلا به این بیماری هستند باید داروهای خود را در دوران حاملگی مصرف نکنند تا عارضه ای برای جنین نداشته باشد.
دکتر الطافی با بیان اینکه زنان در دنیا بیشترین مبتلایان به بیماری ام اس را تشکیل می دهند، افزود: در ایران نیز میزان مبتلایان زن به مرد 2 به یک است.
وی افزود: هم اکنون 30 الی 37 هزار بیمار مبتلا به ام اس در کشور شناسایی شده که 60 درصد این افراد را زنان تشکیل می دهند.
وی تعداد بیماران مبتلا به ام اس در استان اردبیل را 700 تا 750 نفر ذکر کرد و گفت: میزان شیوع در اردبیل نسبت به تعداد بیماران کل کشور در حد متوسطی قرار گرفته و بالاتر و یا پایین تر نیست.
این متخصص اعصاب و روان با اشاره به سطح اجتماعی و فرهنگی افراد مبتلا به ام اس افزود: تحقیق انجام شده از 300 نفر بیمار مبتلا به ام اس نشانگر این است که بیشتر بیماران از لحاظ تحصیلی در سطح بالایی قرار دارند و این امر بیانگر آن است که افراد تحصیل کرده زودتر برای تشخیص بیماری خود به پزشک مراجعه و به درمان اقدام کرده اند.
دکتر الطافی سن شایع بروز بیماری ام اس را 20 الی 40 سالگی عنوان کرد و افزود: در سنین کودکی نیز ممکن است این بیماری رخ دهد ولی بیشتر در سنین جوانی مشاهده شده است.
رییس هیات مدیره انجمن ام اس استان اردبیل با بیان اینکه بر اساس یافته های دانشمندان مصرف ویتامین ˈدˈ در پیشگیری از بیماری ام اس موثر است ، تماس کودکان با نور خورشید در دوران خردسالی را در پیشگیری از این بیماری موثر دانست و گفت: از لحاظ جغرافیایی هرچه از استوا به طرف قطب ها نزدیک تر می شویم بیماری ام اس نیز بیشتر دیده می شود و به همین دلیل نیز در مناطق آفریقا و کشورهای نزدیک به استوا شیوع بیماری بسیار اندک است.
دکتر الطافی به روش های تغذیه در بیماران مبتلا به ام اس اشاره کرد و گفت: این بیماران مثل افراد معمولی می توانند رژیم غذایی عادی داشته باشند و مصرف لبنیات ، سبزیجات و میوه ، غذاهای دریایی و دارای امگا3 برای آنها توصیه می شود.
وی با بیان اینکه برخی باورهای غلط در خصوص عدم مصرف برخی غذاها از جمله لبنیات به این بیماران توصیه می شود ، خواستار پرهیز بیماران از توجه به این توصیه ها شد.
دکتر الطافی گفت: 70 درصد بیماران مبتلا به ام اس از داروهای ساخت داخل کشور استفاده می کنند و مصرف این داروها تا زمانی که داروی جدیدی کشف و عرضه نشده باشد ، ادامه خواهد داشت.
وی افزود: درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد و داروها به عنوان نگه دارنده عمل کرده و 40 تا 60 درصد موثر است و 90درصد داروهای بیماران ام اس نیز تحت پوشش بیمه و در بسیاری مواقع به صورت رایگان به بیماران عرضه می شود.
وی بیان کرد: برخی بیماران داروهای تجویزی پزشک را ترک کرده و به پیشنهاد اطرافیان به سمت طب سنتی و مصرف خودسرانه دارو روی می آورند که این اقدام ممکن است در رفع بیماری موثر نباشد و لازم است بیماران با پزشک معالج درمان اصلی را ادامه دهند.
وی با اشاره به علایم حسی بیماری ام اس، کم شدن حس، تاری دید ، از دست رفتن قدرت یک طرف بدن و لرزش و کم شدن تعادل را از جمله این علایم ذکر کرد و افزود: سرگیجه، زمین خوردن، عدم کنترل ادرار و مدفوع ، اختلالات حافظه و سرخوشی بی اختیار نیز از جمله علایم مخچه ای این بیماری محسوب می شوند.
وی بیان کرد: البته وجود این علایم در فرد به تنهایی دلیلی برای بیماری ام اس نیست و ممکن است افرادی که دارای بیماری های دیگری هستند این علایم را داشته باشند.
وی انجام آزمایشات مکرر خون و عکس برداری را در شناسایی این بیماری موثر دانست.
وی دلیل بروز بیماری ام اس را غیرطبیعی کار کردن پوشش رشته عصبی اطراف نخاع دانست و گفت: اگر این پوشش تخریب شود سیستم ایمنی غیرفعال شده و این بیماری رخ می دهد.
من15سالمه و الان نزدیک ب دوماهه ک مبتلا ب این بیماری شدم و دارم امپول میزنم)رسیژن(میخواستم بپرسم ک میتونم ب درسم ادامه بدم؟!اخه سنم واسه قبول کردن این بیماری خیلی کمه و میترسم...
اصلا خودت رو ناراحت نکن به زندگی عادی خودت ادامه بده درس هات رو خوب بخون خیالت راحت باشه که با مصرف منظم دارو ها و ورزش هیچ مشکلی پیش نمیاد,من ۳ساله که امپول میزنم و خدا رو شکر هیچ مشکلی هم ندارم. به خدا امیدوار باش
34 ساله هستم و6 ماه هست ک تشخیص این بیمتری برای من داده شده و اکتو فرون مصرف میکنم.میخواستم ببینم آیا من میتونم ازدواج کنم.در صورتیکه دکتر بیماری من رو پیشرونده -عود کننده
تشخیص دادند.و اینکه آیا مشکلی برای بارداری هست آیا ممکنه بصورت ارثی منتقل بشه به فرزند؟
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید چون بشدت درگیر شده فکرم.
منم 3 ساله فهمیدم ام اس دارم ، اولش خیلی ناراحت شدم.... ولی بعد فهمیدم اصلا چیز خطرناکی نیست، حالا هم دارم خیلی راحت زندگی می کنم.
قدر خودتون رو بدونید چون ما برای امتحان های بزرگ انتخاب شدیم.
از وقتی ازدواج کرده ، اذیتها ی خانواده همسرش و خود همسرش انقدر زیاده که پیگه اصلا حال جر و بحث ندارم
شدم یه ادم اجیر!
ام اسی های عزیز، اینکه فقط یک نفر بخواد با شما ازدواج کنه مهم نیست، مهمتر اینه که بدونه چطور رفتار کنه و باعث بدتر شدن بیماری شما نشه
باعث طلاق و بهم خوردن زندگی نشه
الان دوست بیچاره من با اینکه خونش تمیزه و غذا میپزه، گیر یه مرد خوخواه هرزه افتاده که برا یک اسغال کوچک یا یه غذایی که دلخواهش نباشه ، چه تحقیر ها که نمیکنه
تازه پول میخواد تا طلاقش بده
رفته دادگاه گفته بمن نگفتن ام اس داره
در حالیکه خودش اصرار کرده بود
در خصوص سوال دوست 15 سالمون در مورد درس خوندن باید بگم که من ترم اخر لیسانس مبتلا شدم و الان ارشدم رو تموم کردم و در حال حاضر وکیل هستم بنابراین بهتون توصیه میکنم که حتما درستون رو ادامه بدین
در مورد ازدواج هم باید بگم که بعد از بیماری ازدواج کردم نحوه اشناییمون با همسرم به طور سنتی بود . اوایل اشنایی چیزی به ایشون نگفتم فقط تو اولین هفته بعد از اشنایی به ایشون گفتم من یه مشکلی دارم اما اگر خودم به این نتیجه رسیدم که شما برای من مناسب هستید مساله رو مطرح میکنم و بعد از یک ماه از اشنایی اولیه موضوع رو مطرح کردم و ایشون هم قبول کردن
این روش باعث میشه تا 1- طرف مقابل کاملا با شما و توانایی ها تون اشنا بشن2- طرف وابسته نشه و بعدا نگه چرا از اول نگفتی 3-مدیریت رابطه رو در اختیار میگیرین و با اعتماد به نفس جلو میرین
توصیه جدی من یه عنوان کسی که تمام استرس هایی که شما دارین رو تجربه کرده این امر هست که به خاطر بیماری هر کسی رو وارد زندگیتون نکنید و خودتون رو در زمینه های تحصیلی و کاری و .... انقدر توانمند بکنید که ام اس به عنوان یه موضوع جزئی و حاشیه ای زندگیتون به چشم طرف بیاد
با ارزوی سلامتی برای تمام بیماران
من دختری۲۸ساله هستم که از اخر اردیبهشت ۹۹ متوجه شدم ام اس دارم خداروشکر که خیلی زود فهمیدم وشرایطم حاد نشده.
از همه عزیزانی که مبتلا شدن خواهش دارم فقط بخندن و شاد باشن و تفریح کنند چون بیماری خطرناکی نیست و برعکس اسمش خیلی راهکارهای جدید درمانی داره و بهترین دارو در ایران تولید میشه و نیازی به داروی خارجی نیست.
برای ازدواج هم مردی بخواد باهاتون بمونه میمونه به این چیزا کاری نداره.
خیلی خوشحالم که خداوند داره منو امتحان میکنه و ایشالله به معجزه اش ایمان دارم شماهم داشته باشید.
من امروز مرخص شدم و حالمم از همه بهتره مریضی دختر خوشگلاست نگران نباشید