کد خبر: ۲۲۸۰۰۶
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۷

دانشمند ایرانی علت علمی حرف زدن را تغییر داد

یک دانشمند ایرانی توانست با رد نظریه مورد قبول در جامعه علمی مبنی بر استفاده از یک طرف مغز هنگام سخن گفتن، نشان دهد که انسان به هنگام تکلم از دو طرف مغز استفاده می کند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر ˈبیژن پسرانˈ استاد عصب شناسی دانشگاه نیویورک با انجام مطالعه ای نشان داد که انسان برای سخن گفتن از هر دو طرف مغز خود استفاده می کند.

این در حالی است که تا پیش از انجام این مطالعه، دانشمندان معتقد بودند که انسان برای سخن گفتن تنها از یک طرف مغز استفاده می کند.

به گفته پسران، نتایج این مطالعه می تواند به محققان در بهبود تکلم افراد پس از سکته یا ضربه مغزی یاری کند.

وی گفت: نتایج این مطالعه توانست این نظریه مورد قبول در جامعه علمی مبنی بر این که انسان برای تکلم تنها از یک طرف مغز خود استفاده می کند ، واژگون کند.

پسران افزود: اکنون که ما درک قویتری از چگونگی تولید تکلم داریم فعالیت های ما برای کشف داروهایی برای تقویت سخن گفتن پس از ابتلا به سکته و یا ضربه مغزی به نحو بهتری انجام می شود.

پسران می گوید: تکلم با زبان برای ساخت و فهم جملات نیاز دارد. بنابراین نتایج بیشتر مطالعاتی که تاکنون انجام شده بود براین فرضیه استوار بود که حرف زدن در یک طرف مغز صورت می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: تمامی مطالعاتی که پیش از این انجام شدند بر اساس اندازه گیری غیر مستقیم فعالیت مغز صورت گرفته بودند.

اما در این مطالعه جدید، محققان رویکرد متفاوتی را بکار بردند و رابطه میان تکلم و رویه های مغزی را بطور مستقیم بررسی کردند.

محققان در این مطالعه گروهی از بیماران را که تحت درمان صرع قرار داشتند، مورد بررسی قرار دادند. در تمامی این بیماران الکترودهایی بصورت مستقیم در مغز و یا بر روی سطح مغز آنها کار گذاشته شده بود.

این الکترودها رویه های مغزی این افراد را در هنگام تفکر و تکلم ضبط می کردند.

محققان برای ضبط رویه ای که در مغز هنگام سخن گفتن و جدا از زبان اتفاق می افتد از افراد مورد مطالعه خواستند تا غیر واژه هایی مانند ˈکیگˈ و ˈپابˈ را تکرار کنند.

سپس محققان با بررسی ضبط رویه های مغزی این افراد در هنگام تکرار آن دو غیر واژه متوجه شدند که هر دو طرف مغز در جریان حرف زدن دخیل هستند.

به گزارش ایرنا، محققان نتیجه گرفتند که حرف زدن یک رویه مغزی ˈدوجانبهˈ است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین