آفتابنیوز : آفتاب: شهلا شهیدی امروز (چهارشنبه) در همایش ملی سلامت زنان درباره راهکارها و منابع موجود برای پاسخ به سئوالات مربوط به سلامتی زنان اظهار کرد: دو شاخص برای ارزیابی وضعیت سلامت زنان وجود دارد. یکی از شاخصهای مربوط به ارزیابی وضعیت سلامت زنان در جامعه که شامل مواردی همچون میزان آگاهی، آمار و اطلاعات در دسترس است. دوم شاخصهای بهرهمندی از خدمات که میزان تحت پوشش بودن زنان در خدمات درمانی را در بر میگیرد.
وی در خصوص اینکه چرا باید سلامت زنان را به صورت جداگانه نسبت به مردان ارزیابی کرد، افزود: به دلیل تفاوت بین زن و مرد از نظر بیولوژیک و فیزیولوژیک ضروری است که ارزیابیهای متفاوتی نسبت به این دو گروه انجام گیرد.
شهیدی با بیان اینکه زنان و مردان نقش و تاثیر متفاوتی بر سلامت خانواده دارند، ادامه داد: به عنوان مثال بیماری و مرگ زنان، تاثیر نامطلوب بیشتری بر سلامت خانواده و جمعیت میگذارد. علاوه بر این موارد خطراتی همچون اعتیاد و سقوط در مردان بیشتر از زنان است و گفته میشود که خطر سقوط در مردان 30 برابر بیشتر از زنان است.
این کارشناس سلامت زنان به وضعیت جسمانی زنان در طول دورههای مختلف اشاره کرد و گفت: زنان در هر دهه دو ونیم کیلو از عضلات خود را از دست میدهند و در هر دهه پنج کیلو چربی اضافه میکنند. این عوامل به اضافه عوامل دیگر باعث بروز بیماریهایی همچون دیابت، کمر درد و... در آنها میشود.
وی با بیان اینکه در طول 10 الی 15 سال گذشته ضعف تشخیص و پیشگیری داشتیم، خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروزه تا حد زیادی این موضوع رفع شده و در کاهش مرگ و میر مادران خوب عمل کردیم اما با این همه هنوز راه زیادی برای رسیدن به حد مطلوب در کاهش مرگ و میر زنان داریم.
مسؤل واحد سلامت مادران معاونت بهداشتی علوم پزشکی اصفهان با اشاره به پوشش تنظیم خانواده در کشور افزود: 87.7 از خانوادهها تحت پوشش تنظیم خانواده قرار دارند. در سال 1385، 22درصد از خانوادهها مشاوره قبل از بارداری داشتهاند اما در سال 1390 این میزان به 50.9 در صد رسیده است.
به گزارش ایسنا، شهیدی در مورد نحوه نگرش زنان نسبت به ایدز نیز اظهار کرد: در یک ارزیابی که در سال 1389 درباره نحوه نگرش زنان به ایدز صورت گرفت، آمار خوبی به دست آمد و نمره نگرش زنان نسبت به این بیماری نسبتا خوب ارزیابی شد.