آفتابنیوز : سپهر کیانفر: اما رابطه صداوسیمایی که نهایت مهرورزی را نسبت به دولتهای نهم و دهم از خود نشان داد با دولت تدبیر و امید، روندی قابل تامل دارد. رسانهایی که باید نگاه ملی داشته باشد و با تهیه و پخش برنامههایی که دربردارنده افکار و نظرات گوناگون مردم باشد، به ایجاد ثبات و آرامش و حل چالشهای موجود کمک کند، متاسفانه گاهی به عنوان عاملی برای ایجاد تنش و بحران در جامعه تبدیل شده است.
بعد از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، انتظار میرفت صداوسیما نیز همگام با تغییرات صورتگرفته در ساختار قدرت و مطالبه اعتدال و میانهروی از سوی مردم، عملکرد و رویکرد خود را همسو با خواست مردم و منافع ملی اصلاح کند؛ اما نه تنها چنین نشد بلکه این رسانه که باید صدای ملت باشد، تبدیل به تریبونی برای گروه و جناحی شد که مخالف وفاق و آشتی ملی و رفع تنشها و چالشهای داخلی و خارجی است.
صداوسیما که در حمایت از احمدینژاد به تریبونی یکطرفه برای وی و دیگر اصولگرایان علیه جناح مخالف و منتقدان تبدیل شده بود، با چرخش قدرت و تغییر دولت، گویی که متوجه این تحولات در جامعه نشده و گاهی به تریبونی برای بیان نظرات و دیدگاههای چالشبرانگیز افراد و گروههایی علیه دولت یازدهم تبدیل شد که در سالهای اخیر اداره امور کشور را برعهده داشتند و عامل عمدهترین مشکلات کشور بودهاند. رویکرد تخریبی و هدفدار صداوسیما علیه دولت سبب شد تا رئیسجمهور نیز به این مسئله واکنش نشان دهد: «رویهای که صداوسیما در روزهای آخر عمر دولت گذشته در پیش گرفته بود از هماکنون با دولت تدبیر و امید در پیش گرفته است.» و «گزارشی به من دادهاند که حتی اخبار مهم کشور و رئیسجمهوری بعد از پخش برخی اخبار بیاهمیت قرائت میشود. از طرفی دیگر صداوسیما تلاش میکند به نیروهای رادیکال و مخالف دولت تریبون بدهد. اخبار آنها را پخش کند و دولت را نزد مردم بیاعتبار جلوه دهد.»
با وجود گلایه صریح رئیسجمهور از عملکرد صداوسیما، جنجالسازیهای این رسانه علیه دولت به پایان نرسید. دولت تدبیر و امید همچنان که بارها نیز تاکید کرده است از انتقاد هراسی ندارد و حامی و مدافع ایجاد فضای آزاد برای رسانهها و منتقدان است. اما صداوسیما از هر فرصتی برای ایجاد حاشیه و نشان دادن مخالفتهای جناحی و غرضورزانه خود علیه دولت استفاده میکند تا جایی که برای منفی نشان دادن عملکرد دولت و تضعیف آن در افکار عمومی، به انتشار اخبار کذب و تحریفشده نیز اقدام میکند.
با یک نگاه کلی به موارد زیر، شاهد نوعی عملکرد جهتدار صداوسیما در راستای منافع برخی جناحهای خاص هستیم که متاسفانه برخلاف منافع ملی است.
البته این موارد تنها مربوط به عملکرد حوزه سیاسی صداوسیما است و علاوهبر موارد ذکر شده، میتوان به نمونههای دیگری از اینگونه رفتارها در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز اشاره کرد. اما همین موارد نشان میدهند که صداوسیما هنوز نمیخواهد متناسب با تحولات صورت گرفته در جامعه، رفتار و عملکرد خود را اصلاح کند و اعتماد از دست رفته مخاطبان خود را بهدست آورد.
اصرار صداوسیما بر رویکرد تخریبی خود علیه دولت با وجود اعتراض و گلایههای صریح رئیسجمهور و دلسوزان کشور همچنان ادامه داشت تا اینکه باعث واکنش حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهور شد. آشنا در نامهای ضمن انتقاد از عملکرد صداوسیما، خواستار اصلاح رفتار این رسانه در برخود با دولت شد. نامهای که گویا مدیران صداوسیما اصلاً آن را ندیدهاند چهبسا اگر دیده بودند لاقل تغییراتی هرچند اندک در برنامههای خود و ارتباط و تعاملش با دولت ايجاد میکردند. بایکوت کنفرانس خبری ظریف و اشتون در مذاکرات هستهای وین و انتشار اظهارات غیرواقعی و فضاسازی منفی درباره این مذاکرات، نشاندهنده این نکته بود که موضعگیریها افاقهای نکرده و باعث عکسالعمل دوباره مشاور رئیسجمهور شد. وی با انتشار یادداشتی در صفحه فیسبوک خود، از بیاعتنایی صداوسیما نسبت به نامه خود به ریاست آن سازمان، انتقاد کرد.
بیتوجهی مدیران صداوسیما به انتقادات و عدم اصلاح رویه خود شاید بخاطر عدم وجود نهادی قوی برای نظارت بر این رسانه باشد. گرچه شورای نظارت بر صداوسیما این وظیفه را برعهده دارد اما به قول آشنا «گویی این شورای نظارت برصداوسیما نیست، بلکه شورایی برای دفاع از صداوسیما مقابل قوای دیگر است. از نگاه رییس سازمان صداوسیما شواری نظارت بر این سازمان جلسهای تشریفاتی است که هر دو هفته یکبار برای گپ زدن و گعده کردن تشکیل میشود. انگار این شورای نظارت بر سازمان صداوسیما نیست، شورای نظارت صداوسیما بر رئیسجمهور است. صداوسیما خود را مدعی نظارت بر همه قوا و کشور میداند، اما خود به نظارت تن نمیدهد. کاش تکصدایی موجود در صداوسیما تکصدایی ملت بود، نه تکصدایی یک جناح و گروه سیاسی.» متاسفانه عدم نظارت قوی بر عملکرد این رسانه باعث شده است که پاسخگوی اقدامات خود نباشد. این مسائل ضرورت قویترشدن و بهبود وضعیت نظارت بر صداوسیما را میرساند. همچنین در کنار نظارت بر صداوسیما، امکان ایجاد تلویزیون و رسانههای بخش خصوصی و فضای رقابتی در این زمینه میتواند به بهبود عملکرد صداوسیما کمک کند.
صداو سیما – بهخصوص در مسائل سیاسی- که باید برخورد بیطرفانه داشته باشد و بدون جانبداری از جناح و موضع سیاسی خاصی -با درنظر گرفتن منافع ملی- مسائل را بهصورت شفاف و صادقانه در اختیار مردم قرار دهد، برخلاف این اصل عمل میکند. کسی توقعی ندارد که صداوسیما ارگان تبلیغاتی دولت شود و نقدی به دولت وارد نکند اما این انتظار میرود که این رسانه در حوزههای مختلف جامعه نگاه ملی داشته باشد، اهداف و منافع ملی را پیگیری نماید و نماینده واقعی افکار عمومی باشد نه نماینده منافع یک تفکر و جناح خاص. البته شاید علت این اقدامات صداوسیما در مقابل دولت یازدهم را بتوان در ماجرای بازپسگیری زمینهای اهدایی احمدینژاد به صداوسیما توسط دولت تدبیر و امید و نمونههایی دیگر از این نوع جستجو کرد. اکبر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور در همین زمینه گفته بود: «ای کاش زمینهای اهدایی احمدینژاد به صداوسیما پس گرفته نمیشد. پسگرفتن زمینهای نمایشگاه بینالمللی از صداوسیما آنها را عصبانی کرده و سبب شده تا رفتار یک رسانه مستقل را فراموش کنند.»
در مورد مذاکرات هم باید گفت وقتی مرذم و نظام و صدا و سیما نامحرمند و جزییات در اختیارشون قرار نمیگیره چطور میتونن قضاوت کنند
ولی مشکل سر رفتارهای دوگانه ی صدا و سیما نسبت به این دو دولت هست
آقای روحانی نتونسته مجری مورد نظرش رو بیاره به به و چه چه بگه از کار دولت وسبد کالاش نارحتی؟
یا عده محودی آدم بی سواد انتقاد کردن؟
كه دلسوز نظام باشد انتخاب خواهد شد
ضرغامي با حسن نيت تمام نشدني اما به ضرر نظام در حال فعاليت است و از اين لحاظ خيلي شبيه احمدي نژاد است
ایشان بیشترین کمک را به اشاعه ماهواره در سطح کشور کرده اند.
وسط دونیمه هم تلویزیون رو خاموش میکنم
چی این مملکت رو حسابه که حالا صدا و سیماش باشه.
انشالله که ...
پخش فوتبال رو جرم میدونید ، اگه مخاطب واقعا خنده داره
من وافعا از صدا و سیما متشکرم که باعث برملا شدن حقایق در نتیجه ناراحت شدن شما میشه
شاید شما متوجه نمی شوی
کسانی که با این جریان به اصلاح اصلاح طلب مخالف هستند اصلا به سراغ این سایت ها نمی آیند چون می دانند این اصلاح طلب ها اصلا تحمل انتقاد و مخالف را ندارند شما با بررسی این سایت ها می توانید از روی آمار مثبت و منفی به خوبی به این نتیجه برسید.
این ها مخالف خود را یا بی سواد یا متحجر و یا... معرفی می کند و صدای انتقاد را با شدیدترین وجه خفه می کنند.زمان سازندگی زمان اصلاح طلبی و زمان به اصلاح امید و اعتدال
حتی درمورد مصر فقط سخنان افراد طرفدار اخوا المسلمین رو پخش میکنه
درمورد اوکراین هم همینطور
واقعا ...
آدم از خودش هم بدش میاد
از این همه یکطرفه رفتن
اگر واقعا مشتاق شنیدن سخن حقی به این استدلال دقت کن، بعد با خودت رو راست ببین رفتار صدا و سیما تا چه حد نادرست و نامنصفانه و انحصارطلبانه است و ناحق.
گفتی مگر این سایت مطالب مخالف را منعکس می کند... بسیار خوب، از انتشار همین کامنتهای شما که بگذریم به نکته بسیار بسیار مهمتری می رسیم و آن اینکه صدا و سیما رسانه ملی است، صدا و سیما به بودجه عمومی اداره می شود، صدا و سیما متعلق به مردم ایران است، صدا و سیما انحصاری است، دولت جمهوری اسلامی صدا و سیمای دیگری در اختیار ندارد، مواضع صدا و سیما موضع رسمی جمهوری اسلامی تلقی می شود حال آنکه قانون اساسی این امر را به دولت منتخب مردم واگذارده است، صدا و سیما حق موضع گیری سیاسی ندارد، صدا و سیما حق فعالیت اقتصادی و ... ندارد، صدا و سیما رسانه ای تحت قانون مطبوعات است که متاسفانه به قانون هیچ التزامی ندارد و ... . امیدوارم این قدر آزاده باشی که این جملات را بخوانی و به تک تک آن فکر کنی. به امید خدا.
ضرغامي ...
چرا با پارازیت ها پدر مردم و درآوردن که ماهواره نگاه نکنن؟
بیخیال با این حرفا ما هرگز نمیتونیم رسانه ملی داشته باشیم و .... خودمون باشیم.بدرود
از صدا سیما متشکرم که با تماشای اون به این جمله زیر ، جامه عمل پوشاند:
ادب از که آموختی از بی ادبان
زیاد فکرش را نکنید. به دنبال اخباری که خود می خواهید در اینترنت باشید و نه به دنبال اخبار تحمیلی ضرغامی در تلویزیون.
آیا این دلیل خاصی داره؟
یادتون باشه
نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
شعاری که دولت تدبیروامید سرلوحه کارهاش قرار داده.
چه حجمه ای برای مثبت جلوه دادن اشتباهات دولت قبلی و همینطور دولت جدید
انگار که اشتباه وجود نداره
واقعا چه اجهافی در حق ملت میشه
...
ما ها خیلی وقته که تلوزیونهامونو خاموش کردیم
...
ما از دوستان نادان میترسیم بخدا دشمن دانا خیلی بهتر از دوست نادان است
بابا کشور ایرانه... برای همه هست.
وقتی می گید نظام، یعنی فقط...
دوست عزیز که فرمودید از چی ضرغامی میترسید یا به کسانی که دنبال حق خود هستند میگویید افراطی اصلاح طلب .دوست گرامی صحبت های شما خنده داره حالا ما شدیم افراطی.
در انتخابات سال ۸۴ به نقل از آقای هاشمی میگفتند اگه احمدنژاد رییس جمهور بشه تو پیاده رو ها را زنانه و مردانه میکنه خیلی ها به این جمله خندیدند ولی دید که داشت این کارو میکرد
دوست عزیز به اصطلاح غیر تند رو شما با این صدا و سیما که چاپلوسی را ترویج داده به جایی نمیرسید
...
من به اینا حق میدم چون واسه این کار ...
آقا کی میخواین به %95 ملت بپیوندین
مگر اخلاق و ادب و احترام و زندگی ساده و بی آلایش و بزرگوارانه رفتار کردن چه ایرادی دارد که بیشتر سریال های صدا و سیما مثل جن و بسم الله از این فضایل گریزان اند؟
بازگشت کشور به شرایط پایدار، کنترل و کاهش حیرت انگیز تورم، افزایش ارزش پول ملی، خروج از رکود اقتصادی، بهبود چشمگیر نظام سلامت، توجه گسترده به اقشار کم درآمد، بازسازی صنایع بویژه نفت و گاز، پیروزی در عرصه دیپلماسی، تقویت جایگاه منطقه ای و بین المللی ایران، دستاوردهای متعدد علمی از جمله هسته ای و فضایی، باز کردن فضا و کاهش خفقان و افزایش امید و نشاط، شایسته سالاری، جلوگیری گسترده از فساد و چپاول، بازگشت اخلاق دینی و رفتار انسانی به تدریج به جو غالب اجتماعی و ... خدا یا ملت و دولت ایران اسلامی را پیروز و سربلند دار.
باید واقعا تاسف خورد به حال خودمون