کد خبر: ۲۳۲۹۰۲
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵

مروری بر عملکرد سه وزیر صنعت و معدن دولتهای احمدی‌نژاد/سقوط آزاد تولید

طهماسبی، محرابیان و غضنفری برای بخش صنعت و معدن کشور چه کردند؟ این سوالی است که شاید الان دغدغه ذهن صنعتگران و تولیدکنندگان کشور نباشد اما به هر حال باید دانست که بخش صنعت و معدن در دوران وزیران صنعت و معدن دو دولت احمدی‌نژاد چه حال و روزی داشته است. این موضوعی است که به تازگی مرکز پژوهش‌های مجلس در تازه‌ترین گزارش خود به آن پاسخ داده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نخستین بار محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم چند ماه پیش از وضعیت اسفناک بخش صنعت و معدن در سال 1391 خبر داد و اعلام کرد که برای نخستین بار رشد بخش صنعت کشور در سال گذشته منفی شده است. بانک مرکزی هم در ادامه با انتشار گزارشی بر اظهارات نعمت زاده صحه گذاشته و نرخ رشد بخش صنعت و معدن را در سال 1391 رقم منفی 9.5 درصد اعلام کرد.

آمار بانک مرکزی درباره عملکرد ضعیف بخش صنعت و معدن در سال 1391 اما به همین جا ختم نمی‌شود. براساس آمارهای بانک مرکزی سال قبل میزان سرمایه‌گذاری پروانه‌های بهره‌برداری از واحدهای صنعتی با افت کم‌سابقه منفی 43.5 درصد مواجه شد. ضمن اینکه تعداد پروانه‌های بهره‌برداری از واحدهای صنعتی هم بالغ بر 36.1 درصد کاهش یافت.

همچنین در زمینه صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی نیز اوضاع اصلا تعریفی ندارد، به طوری که اگرچه تعداد جوازها 5.6 درصد افزایش یافته اما میزان سرمایه‌گذاری آنها معادل 29 درصد کاهش را تجربه کرده است.

ضمن اینکه شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی هم در سال 1391 معادل منفی 9.9 درصد دچار افت شد.

این آمار و ارقام ناامیدکننده در حالی ارائه شده که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در تازه‌ترین گزارش خود از شیب نزولی بخش صنعت و معدن از سال 1384 تا 1391 خبر داده است.

 براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن کشور به قیمت ثابت سال 1376 از رقم 13.6 درصد در سال 1384 به منفی 9.5 درصد در سال 1391 رسید. همچنین این نرخ برای سالهای 1385 تا 1390 به ترتیب معادل 10.7، 0.7، 2.4، 5.3، 10 و 3.7 درصد اعلام شده است. براساس این اعداد می‌توان نتیجه گرفت که بخش صنعت و معدن کشور در هشت سال گذشته تنها در دو سال رشد دو رقمی را تجربه کرده و صد البته برای نخستین بار نرخ منفی را نیز تجربه کرده است.

 همچنین براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نرخ رشد بهره‌وری نیروی کار بخش صنعت در سال 1390 حدود 5.8 رصد و در سال 1391 نیز منفی 4.6 درصد برآورد شد. بهره‌وری سرمایه نیز در سال‌های اخیر منفی بوده و در سال‌های 1390 و 1391 به کمترین مقدار خود در چند سال اخیر کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، این آمار و ارقام در حالی از سوی نهادهای رسمی کشور منتشر شده که وزرای صنعت و معدن در دو دولت گذشته همواره در نشست‌ها و کنفرانس‌های خبری خود وضعیت بخش صنعت و معدن و تولید کشور را عالی توصیف کرده و سعی می‌کردند با آمار و ارقام مختلف این موضوع را اثبات کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین