کد خبر: ۲۳۴۰۸۰
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۷

خانه‌تکانی و بارداری جور درمی‌آيند؟

به ماه آخر سال که مي‌رسيم، هم از حال و هواي شهر و مراکز خريد و هم از تلاش افراد به خصوص خانم‌ها براي خانه‌تکاني حس خوبي در وجودم شعله مي‌زند اما امسال اين تجربه خوشايند را متفاوت‌تر از هميشه لمس مي‌کنم...
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: من باردارم و همزمان با ورود بهار، يک مهمان کوچک و دوست‌داشتني هم در خانه‌مان خواهيم داشت. اين حس خوشايند و لذت‌بخش را نمي‌شود به هيچ زباني توصيف کرد اما در کنار اين همه خوشي، دغدغه و دلهره‌اي هم دارم؛ درست حدس زديد؛ خانه‌تکاني و آماده کردن خانه براي ورود همزمان دو نعمت خدايي، بهار و فرشته کوچک عزيزم. در «بارداري و زايمان» اين هفته با نکته‌هايي درباره خانه‌تکاني در دوران بارداري آشنا خواهيد شد.

1. اولين نکته‌اي که بايد رعايت کنيد، اين است که نبايد به خودتان فشار بياوريد. اينکه بنشينيد و حرص بخوريد چرا هنوز اين قسمت را تميز نکردم يا چرا نمي‌توانم بلند شوم و به سرعت همه جا را تميز کنم، براي سلامت شما و جنينتان مضر است. يادتان باشد کارهاي خانه را هميشه مي‌شود انجام داد اما اگر خداي‌نکرده با يک اقدام نسنجيده اتفاقي براي شما و بچه‌تان بيفتد، حتي افسوس هم جبرانش نخواهدکرد.

2. فهرستي از همه كارهايي كه مي‌خواهيد انجام دهيد، تهيه كنيد و ببينيد کدام‌يک را مي‌توانيد تنهايي و سر فرصت شروع کنيد. بهتر است كارها را زودتر از معمول که از نيمه اسفند به بعد است، شروع كنيد.

3. از کارهاي لذت‌بخش آغاز کنيد که بيشتر مورد علاقه شماست. اگر دوست داريد کار نظافت آشپزخانه را از كابينت‌ها شروع كنيد و آرام وسايلشان را بيرون بياوريد و مرتب کنيد، خوب است هر روز بدون اينکه دوروبرتان را شلوغ كنيد، يک کابينت را مرتب کنيد. اگر هم دلتان مي‌خواهد سراغ اتاق‌ها برويد، كشوها را يكي‌يكي بيرون بريزيد و داخلشان را مرتب كنيد.

4. در برنامه‌ريزي، اولويت شما بايد سلامت خودتان و بچه باشد. مدام به خود يادآوري کنيد که خانه‌تكاني امسال براي من و اهل خانه برنامه شاد و مفرح است، نه کاري که بايد يك‌روزه انجام شود.

5. هنگام مرتب کردن کشو‌ها و ظروف، حواستان به خودتان باشد چون زياد نبايد در يک حالت ثابت بمانيد، تا مي‌توانيد و حداقل ساعتي يك بار دراز بكشيد و پاهايتان را بالاتر از سطح زمين بگذاريد.

6. اگر بارداري‌تان طبيعي نيست و پزشک احتمال بروز زايمان زودرس يا عارضه‌دار را برايتان داده است يا ترس و دلهره داريد، بهتر است امسال کلا از خير خانه‌تكاني بگذريد چون اگر حس خوبي حين انجام کار نداشته باشيد، به دليل تاثير مستقيم سلامت روان بر جسم، از نتيجه کار راضي نخواهيد بود.

7. قبل از شروع کار و تميز کردن محل موردنظر، همه وسايل موردنياز مثل دستمال و شوينده را در دسترستان قرار دهيد که مجبور نشويد مدام جابجا شويد.

8. اول بايد دستکش بپوشيد؛ فرقي نمي‌کند مي‌خواهيد گردگيري يا کابينت را مرتب کنيد يا چيزي بشوييد.

9. اگر قرار است بايستيد و وسايل و ظروف را بشوييد، يک چهارپايه کوتاه زير پايتان بگذاريد و آن را هر 5 دقيقه يکبار بين پاي راست و چپ جابجا کنيد. بهتر است بيش از 15 دقيقه در اين وضع نمانيد. براي خود زمان استراحت در نظر بگيريد و در اين فاصله از خود پذيرايي کنيد. راحت روي مبل يا پشت ميز بنشينيد و يک ميان‌وعده، ميوه، چاي و بيسکويت بخوريد. حتي مي‌توانيد در اين زمان به موسيقي هم گوش دهيد تا حس خوشايندتان تکميل شود.

10. براي کارهايي مثل درآوردن پرده‌ها و نصب آن و بالا رفتن از نردبان يا چهارپايه و جابجايي اجسام و حتي تميز کردن سرويس بهداشتي، بايد از ديگران کمک بگيريد. درست است که گاز، يخچال، مايكروفر، ماشين ظرفشويي و لباسشويي بهتر است از جايشان خارج شوند و پشتشان را تميز كنيد اما هرگز خودتان تنهايي اين کار را انجام ندهيد.

11. وعده‌هاي غذايي را لابه‌لاي كارها فراموش نكنيد و هر وقت احساس خستگي كرديد، دست از كار بكشيد. مدام وقت استراحت خود را يادآوري کنيد.

12. مايعات زياد بنوشيد.

13. آماده كردن اتاق نوزاد و خانه‌تكاني را همزمان انجام دهيد تا بعد مجبور نشويد دوباره كاري كنيد

14. بهتر است اول پرده‌ها را دربياوريد و در ماشين لباسشويي بريزيد (يا به خشكشويي بدهيد) تا موقعي كه كارهايتان تمام شد، خشك شده باشند و بعد از اتو، نصبشان كنيد.

15. وقتي پرده‌ها پايين مي‌آيند، از اطراف آن فاصله بگيريد و در زير آن نايستيد چون گردوغبار پرده‌ها در فضا پخش مي‌شود و امکان دارد مشکل تنفسي ايجاد کند يا باعث اگزماي پوستي شود.

منبع: شهره نوزاد/ سلامت


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین