آفتابنیوز : آفتاب: یک متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر اینکه اگر فردی به هپاتیت B مبتلا شد بهتر است تا 6 ماه صبر کند و پس از آن آزمایش دهد، گفت: جلوگیری از رفتارهای پرخطر و غیرایمن جنسی بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به این هپاتیت است.
دکتر حمید عمادی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این مطلب که هپاتیت B یکی از خطرناک ترین انواع هپاتیتها است، گفت: این بیماری در اثر ویروسهای مختلف ایجاد شده و باعث التهاب و تورم در کبد میشود و به بافت کبد آسیب جدی وارد میکند.
وی افزود: هپاتیت B به راحتی از طریق خون فرد را آلوده میکند. همچنین احتمال مبتلا شدن به آن نسبت به ایدز 100 برابر و نسبت به هپاتیت سی، 10 برابر بیشتر است که ممکن است برخلاف بیماری ایدز از راه های سادهای مانند روبوسی کردن و دست دادن هم فرد به آن مبتلا شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، انتقال این بیماری از مادر به فرزند را یکی از شایعترین راههای انتقال در این بیماری دانست و تاکید کرد: با وجود اینکه امروزه واکسیناسیون یکی از راههای جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری است اما هنوز هم خیلی از مبتلایان به وسیله مادران آلوده درگیر این بیماری میشوند.
دکتر عمادی اظهار داشت: اکثر بزرگسالانی که به هپاتیت B مبتلا میشوند در 90 درصد موارد و در طی 6 ماه آینده سلامتی خود را باز می یابند اما در 10 درصد دیگر احتمال ریشه کن شدن این بیماری کم است و در بدن باقی میماند و دیگر آسیبی به سیستم بدن وارد نمیکند.
وی در ادامه گفت: از این 10 درصد 5 درصد آن ناقلین سالم هستند و 5 درصد دیگر در حال پیشرفت است که این 5 درصد نیاز به درمان دارند. در گذشته به این حالت ناقلین سالم و حاملین سالم گفته میشد و امروزه هپاتیت مزمن غیرفعال نام دارد.
زرد شدن پوست پس از قطع کامل تب در بدن بیمار نشانه ابتلا به هپاتیت B استاین متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: علائم بالینی همه هپاتیتها مشترک بوده و مانند آنفلوانزا است که بیمار دچار درد مفاصل و ماهیچهها، تهوع و استفراغ، خستگی و ضعف، کوفتگی، بیاشتهایی و حالت سرماخوردگی میشود. همچنین علائم مهمی که در هپاتیت B وجود دارد، زرد شدن پوست پس از قطع کامل تب در بدن بیمار است.
دکتر عمادی با بیان این مطلب که در مراحل اولیه بیماری هیچ نوع دارویی به بیمار داده نمی شود و اگر بیمار دچار استفراغ شدید و خونریزی شد تنها اقدامات حمایتی صورت می گیرد، افزود: بعد از گذشت 6 ماه اگر سیستم ایمنی بدن نتوانست با ویروس مبارزه کند، هپاتیت B در بدن بیمار مزمن میشود که در این حالت باید درمان شروع شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، مزمن بودن هپاتیت B را به دو نوع تقسیم کرد و ادامه داد: نوع اول زمانی است که ویروس در بدن و به خصوص در کبد پیشرفت کرده و بافت کبد را از بین می برد و نوع دوم زمانی اتفاق می افتد که ویروس هپاتیت در بدن بیمار باقی مانده اما در کبد پیشرفت نمیکند و باعث آسیب آن نمیشود.
وی با بیان این مطلب که درمان این بیماری یک سال به طول می انجامد، بیان کرد: با توجه به اینکه بیمار در چه مرحلهای از بیماری است دو نوع داروی خوراکی که هیچ گونه عوارضی ندارد و تزریقی که دارای عوارض شدیدی است برای درمان بیماران تجویز می شود.
دکتر عمادی افزود: داروی اینترفرون نوعی داروی تزریقی است که بعد از تزریق آن بیمار در چند هفته اول دچار تب، لرز و حالت تهوع میشود. همچنین ممکن است که بیمار دچار افسردگی شود و دست به خودکشی بزند که بهتر است در ابتدای درمان بیمار را چک کنیم تا مطمئن شویم که زمینه بیماری افسردگی نداشته باشد.
این متخصص بیماریهای عفونی در پایان جلوگیری از رفتارهای پرخطر و نا ایمن جنسی، عدم استفاده از سوزن و سرنگ مشترک در معتادان و عدم استفاده از مسواک و تیغ مشترک را در کاهش ابتلا به بیماری هپاتیت B موثر دانست و خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از این بیماری بهتر است که در بدو تولد نوزاد واکسینه شود و توصیه میشود اگر فردی به این بیماری مبتلا شد تا 6 ماه صبر کند و بعد از 6 ماه آزمایش دهد تا به موقع بتوان درمان را شروع کرد.
یکی از بچه های فامیل دچار این بیماری شده من باش رو بوسی کردم امکان داره منم مبتلا شده باشم
دکترتاالان نرفتم چون میترسم بگه باز هپاتیت گرفتم....
امکان داره که هپاتیت نباشه وفقط مریضی معمولی باشه...
اون یه ماه که مریض بودم بدترین روزهای زندگیم بود
لطفا جواب بدید
دکترتاالان نرفتم چون میترسم بگه باز هپاتیت گرفتم....
امکان داره که هپاتیت نباشه وفقط مریضی معمولی باشه...
اون یه ماه که مریض بودم بدترین روزهای زندگیم بود
لطفا جواب بدید
خواستم ببینم درمانش چه جوریه وآیاآب وهوای مصموم عسلویه باعث این بیماری شده چندسالی هست که عسلویه مشغوله کاره.. خواهشا راهنمای کنید.. برادرم ۳۳سالشه ویدفعه بااین آزمایش متوجه شد..
برید باطب سنتی حتما جواب میده
پیش استاد خیراندیش
من ۲۹ ساله هپاتیت دارم و هیچ مشکلی ندارم و مثل یک فرد عادی دارم زندگی میکنم ، هم ازدواج بلامانع هستش هم بچه دار شدن ، خیالتون راحت ، فقط کافیه موقع حاملگی به پزشک اطلاع داده بشه ، همسر باید واکسیناسیون بشه. اما خود من سه همسر افرادی که هپاتیت دارن رو سراغ دارم که حتی واکسن هم نزدن و هیچ کدوم هم مبتلا نشدن ، پس نترسید اصلا هم این موضوع ترسناک نیست !!!!!!!!
ایندفعه اچ بی اس انتی ژن نوشته میترسم بدم اگ هپاتیت مثبت شه چیکار کنم خیلی میترسم..کمکم کنید
ولی زنم بیماریموبهانه کرده واسه طلاق آیامی تونه طلاق بگیره من دوسش دار
ه
خدا بهم رحم کنه راسته میگن هرچی سنگه واس پای لنگه
فقط ناقل بودم و از هیچ درمانی استفاده نکردم. اما هر سال آزمایشات آنزیم کبدی و سونوگرافی میدم.
چند روز پیش که آزمایش دادم فهمیدم که منفی شدم و دیگه ناقل نیستم.
نگرانی نداشته باشید خدا بزرگه . شاد و سربلند باشید.
من الان ۳۳ سال هست که هپاتیت نوع بی دارم ، هیچ دارویی هم مصرف نکردم و به حمد الله دارم زندگی عادی خودمو میکنم اصلا نگران نباشید
تادوباره شروع کنم
ازطریق رابطه جنسی منتقل میشه