آفتابنیوز : بهعلت تبعات منفي ناشي از اطلاعرساني غلط شيوع آنفلوانزاي مرغي در كشور به استحضار ميرساند براساس مصوبه جلسه ستاد آنفلوانزا، مقرر شد كه اطلاعرساني در اين خصوص فقط از سوي وزير جهاد كشاورزي صورت خواهد پذيرفت و مرجع و ذيصلاح در اين خصوص شخص وزير خواهند بود.
مهندس محمدرضا اسكندي هفته گذشته در جمع خبرنگاران با بيان اينكه براي جلوگيري از شيوع بيماري آنفلوانزاي مرغي فوق حاد كشور به سه منطقه قرمز، نارنجي و زرد به لحاظ احتمال شيوع بيماري تقسيم شده است، اظهار كرد:« تا به حال هيچ گونه گزارشي در اين زمينه نرسيده و اقدامات لازم از قبيل نمونهگيري در تالابها و رعايت مسايل قرنطينهاي در حال انجام است. همچنين سازمان جهاني بهداشت نيز در گزارش خود ايران را عاري از آنفلوانزا ذكر است.»
گفتني است كارشناسان بهداشتي و مقامات 80 كشور جهان آمادگي خود را براي پيشگيري از بيماري خطرناك و كشنده آنفلوانزي مرغي اعلام كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، توافق كشورهاي شركت كننده در نخستين نشست بينالمللي پيشگيري از شيوع بيماري آنفلوانزاي مرغي زماني حاصل شد كه سازمان ملل متحد هشدار داد شيوع بيماري مهلك آنفولانزي مرغي در كمين است.
سازمان ملل متحد پيشبيني كرده است كه در صورت شيوع اين بيماري ممكن است 150 ميليون تن جان خود را از دست بدهند.
بيماري آنفولانزاي مرغي از زمان شيوع در آسيا تا كنون سبب مرگ بيش از 60 تن شده است.
بيشتر قربانيان اين بيماري در ويتنام و تايلند گزارش شده است كه علاوه بر خسارتهاي هنگفت اقتصادي سبب مرگ و مير شمار زيادي از مبتلايان نيز شده است.
سابقه قربانيان اين بيماري نشان داده است كه همه آنها بهطور مستقيم با پرندگان آلوده به اين ويروس تماس داشتهاند
تا كنون مدارك مستندي مبني بر انتقال مستقيم انسان به انسان بيماري آنفولانزي ناشي از سويه H5N1 انتشار نيافته است. اما تنها يك جهش كوچك در ساختار ژنتيكي اين ويروس ميتواند سبب سرايت اين ويروس از انسان مبتلا به ساير انسانها شده و موجب كشته شدن ميليونها تن شود.
بر اساس اخبار موجود، شيوع آنفلوانزاي مرغي فوق حاد در كشورهاي همسايه ايران مانند افغانستان، تركيه، آذربايجان، عراق، روسيه، قزاقساتان و ... نيز گزارش شده است و در در حال گسترش به كشورهاي اروپايي است اما خوشبختانه هنوز موردي از آنفلوانزا در ايران گزارش نشده است.