کد خبر: ۲۳۵۱۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۸۴ - ۱۶:۵۰

7 ميليون ايرانی، ديابت دارند

آفتاب‌‌نیوز : شكور اميدي افزود: در صورتي كه بيماري ديابت به موقع تشخص داده شود و اقدامات درماني انجام شود فرد بيمار مي تواند زندگي عادي و معمولي خود را مانند همه مردم داشته باشد اما غفلت از اين بيماري وآگاه نبودن فرد از بيماري خود ممكن است به عوارض سختي مانند كوري، نارسايي كليه و نقص عضو منجر شود.

وي ادامه داد: براي پيشگيري از عوارض بيماري ديابت غربالگري عمومي را براي افرادي كه دچار چاقي هستند توصيه مي كنيم كه با انجام يك آزمايش ساده قند خون امكانپذير است و در صورتي كه ميزان قند خون با دو بار آزمايش قند خون ناشتا بالاتر از 126 باشد فرد به ديابت مبتلاست.

امیدی گفت: مهمترين مشكل بيماران ديابتي هزينه بالاي درمان آنها به علت نياز‌به مراجعات مكرر به پزشک است كه اين مسئله با هماهنگي انجمن حمايت از اين بيماران تا حدي حل شده و بيماراني كه كارت انجمن را داشته باشند با در دست داشتن دفترچه بيمه هر چند بار كه به پزشک مراجعه كنند، رايگان ويزيت مي شوند.

وي ادامه داد:هماهنگي هايي هم با بانكها براي پرداخت وام به بيماران ديابتي انجام شده و شوراي عالي بانكها نيز قول همكاري داده است ضمن اينكه با تصويب دانشگاه آزاد بيماران ديابتي از ترم جاري از 30 درصد تخفيف شهريه ثابت اين دانشگاه بهره‌مند مي شوند.

امیدی افزود: اگر چه به طور ميانگين حدود 10 درصد مردم به ديابت مبتلا هستند اما اين آمار در بعضي استانها مانند قزوين و يزد تا دو برابر اين ميزان نيز مي رسد ضمن اينكه در همه جاي جهان زنان بيش از مردان به ديابت مبتلا مي شوند و ميزان اين بيماري در زنان گاهي تا دو برابر مردان گزارش شده است.

وی گفت: نداشتن تحرک، تغذيه نامناسب، استفاده از غذاهاي چرب و ساندويچهاي آماده و به خصوص استرس و فشارهاي رواني از عوامل مهم بروز ديابت تيپ 2 است.

شایان ذکر است؛ حدود 95 درصد بيماران ديابت مبتلا به ديابت تيپ 2 هستند و فقط 5 درصد به ديابت تيپ يک كه ارثي است، مبتلا مي شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین