آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی- رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين ديدار ضمن آرزوي موفقيت براي سفير عربستان در مسؤوليت جديد، نقش سفرا را براي جهت¬دهي سياست كشورهاي متبوع در قبال كشور مقصد مهم توصيف كرد و گفت: سفرا پل ارتباطي مسؤولان كشورها در گسترش روابط هستند.
به گزارش آفتاب، آيت¬الله هاشمي رفسنجاني، با يادآوري تاريخ و جغرافياي ايران و عربستان در منطقه، گفت: اگر دو كشور در مسايل منطقه¬اي و جهان اسلام هماهنگ باشند، فتنه¬گران بين مسلمانان، مجالي براي القاء اختلاف بين پيروان مذاهب اسلامي نخواهند داشت.
ايشان با اشاره به آخرين سفر خويش به عربستان و ديدار با ملك عبدالله، از طرح تشكيل كميسيون علمايي متشكل از علماي شيعه و سنّي گفت و افزود: اگر آن طرح در دو كشور جدّي گرفته مي¬شد و علما مرجع حل اختلافات قرار مي¬گرفتند، ديگر تندروها و متعصبان نمي¬توانستند با كشتارهاي انتحاري و از ايجاد تفرقه و نزاع بين كشورهاي اسلامي به نفع استعمارگران در جهان اسلام ميدان¬داري كنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، جمعيت 7/1 ميلياردي، حدود 60 كشور مستقل منابع انرژي، جغرافياي راهبردي و مشتركات فراوان ديني و فرهنگي را از امتيازات جهان اسلام خواند و با ابراز تأسف از عدم بالفعل شدن اين ظرفيت¬ها در جهت كمك به مسلمانان جهان، گفت: دشمنان اسلام شادماني مي¬كنند، وقتي مي¬بينند بعضي از مسلمانان به خاطر عقايد باطل و جاهلي، همديگر را تكفير مي¬كنند و يا مي¬كشند.
آيت¬الله هاشمي رفسنجاني با تشريح جايگاه ايران و عربستان در كشورهاي اسلامي، بر توسعه روابط تأكيد كرد و افزود: با توسعه روابط در سطوح مختلف، هم منافع دو كشور تأمين مي¬شود و هم ديگر كشورهاي اسلامي به سوي بهبود روابط با همديگر مي¬روند.
ايشان افزود: بايد تلاش كنيم تا زنده هستيم، معياري براي همكاري دنياي اسلام تعريف و تنظيم كنيم، چون اختلافات، نا امني¬هاي منطقه¬اي را گسترش مي¬دهد و باعث تضييع امكانات كشورهاي اسلامي مي¬شود.
آقاي عبدالرحمن بن¬غرمان شهري نيز در اين ديدار، با اعلام سلام ويژه پادشاه و وليعهد عربستان گفت: جناب¬عالي جايگاه ويژه¬اي نزد مسؤولان و مردم عربستان داريد و من يكبار ديگر دعوت امير از جناب¬عالي براي سفر به عربستان را تجديد مي¬كنم و مردم و مسؤولان عربستان منتظر ديدار شما هستند.
سفير جديد عربستان در ايران، رهبري داهيانه را نياز كشورهاي اسلامي خواند و گفت: تحولات تأثيرگذار بر روابط، موقتي و گذرا هستند و آنچه بايد ملاك باشد، اشتراكات فراوان فرهنگي و تاريخي است كه ما را به عنوان مسلمان به هم پيوند مي¬دهد.
وي با يادآوري خاطرات سفرهاي آيت¬الله هاشمي رفسنجاني به عربستان و نقش آن سفرها در گسترش روابط دو كشور و تقويت ثبات و آرامش، در كشورهاي منطقه گفت: سخنان جناب¬عالي در همايش گفت¬وگوي اديان در مكه مكرمه، صفحه جديدي در روابط كشورهاي اسلامي گشود و ديدارهاي جناب¬عالي با ملكه عبدالله در تاريخ عربستان جاودان و ماندگار است.
آقاي بن¬غرمان شهري با ارائه تحليلي از اوضاع منطقه و شرايط در كشور ايران و عربستان براي تقويت روابط، گفت: رويكرد دولت آقاي روحاني آثار مثبتي در عربستان و كشورهاي اسلامي داشت.
وي سفر مقامات دو كشور را براي تقويت روابط مثبت ارزيابي كرد و گفت: اميدواريم با سفرهاي مسؤولين در وزارت خارجه، زمينه براي سفرهاي مقامات عالي رتبه فراهم شود.