آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت اعتکاف در دین مبین اسلام و ترویج فرهنگ آن گفت: اگر فرهنگ اعتکاف را تقویت کنیم، موجب میشود در مقابل دشمنان و ابزارهای گناه، حالت انفعالی نداشته باشیم.
به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید در دیدار اعضای ستاد برگزار کننده جشنواره اعتکاف با بیان اینکه «مقابله تمام قد و با تمام توان در برابر گناه با هدف اجرای دستورات خداوند امری ضروری است» اظهار کرد: هجمه فرهنگی دشمنان در حال حاضر از هر زمانی شدیدتر و قویتر شده است.
مکارمشیرازی تصریح کرد: در طول تاریخ هیچگاه به اندازه حال حاضر ابزارهای گناه در دسترس نبوده است، امروزه با وجود ماهوارهها، اینترنت، گوشیهای همراه، اگر مفسدهای در غرب اتفاق افتد به سرعت در شرق نیز انتشار مییابد.
وی هوس بازی را نخستین انگیزه مروجان فساد در جامعه دانست و بیان کرد: در کنار آن انگیزههای سیاسی و اقتصادی نیز برای آنها دارای اهمیت است، چرا که معتقدند، اگر جامعهای به فساد کشیده شود سیطره بر مردم آن آسان خواهد شد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه «برخی مفاسد مانند تولید و توزیع مواد مخدر افزون بر انگیزههای سیاسی برای آنها درآمد دارد» اضافه کرد: در برابر عوامل فساد باید عوامل بازدارنده را روز به روز تقویت کرد؛ یکی از آن عوامل مسأله اعتکاف است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه «مشتریان اعتکاف بیشتر از میان جوانان هستند» گفت: دشمن همین قشر از جامعه را هدف اصلی حملات خود قرار داده است به همین دلیل اعتکاف میتواند جوانان ما را از عوامل فساد مصون بدارد.
مکارم شیرازی نمازجمعه، نمازجماعت، حج عمره، مجالس عزاداری امام حسین(ع)، محرم و ماه مبارک رمضان را نیز از عوامل باز دارنده فساد برشمرد و افزود: باید شرایط را به گونهای مهیا کنیم که امکان توسعه اعتکاف فراهم شود.
وی ترویج سنت حسنه اعتکاف را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: مطالعه و پژوهش در این زمینه موجب میشود تا بداندیشان نتوانند با شبههافکنی موجب تضعیف این مراسم معنوی شوند؛ مسأله اعتکاف در قرآن نیز مطرح شده در حالی که بسیاری از عبادات و مسائل مهم در قرآن نیامده است.
این مرجع تقلید اظهار کرد: علت اینکه در فقه کمتر به بحث اعتکاف پرداخته شده است، این است که در گذشته نسبت به این مسأله احساس نیاز نمیشد؛ اما اکنون که ما نیاز داریم باید ابعاد مختلف آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از حوزه نیوز، مکارم شیرازی کم بودن مساجدی که قابلیت برگزاری اعتکاف داشته باشند، را یکی از مشکلات دانست و گفت: در روایات بحث از مسجد جامع برای اعتکاف نشده است و به عقیده من در هر مسجدی که به صورت مرتب نماز جماعت اقامه میشود، میتوان مراسم اعتکاف را برگزار کرد.