آفتابنیوز : آفتاب: دکتر رضا فرجی دانا در همایش معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری سراسر کشور در دانشگاه تهران با بیان اینکه نباید فعالیتهای روزمره بخش اعظم وقت مسئولان آموزش عالی بویژه معاونان اداری مالی دانشگاهها را به خود اختصاص دهد، گفت: باید دقت کنیم این موضوع ما را از چشم انداز و اهداف آموزش عالی غافل نکند.
وی افزود: رسیدن به اهداف آموزش عالی و افقهای ترسیم شده باید محور فعالیتهای مسئولان آموزش عالی قرار گیرد و اشتغال به امور اداری روزانه ما را از این اهداف دور نکند.
وزیر علوم رسیدن به دانشگاه نسل سوم و کارآفرین را که برخی زیر ساختهای آن از دهههای پیش آماده شده است، از جمله اهداف آموزش عالی نام برد و تربیت دانش آموختگان کارآفرین، داشتن همکاری با مراکز علمی جهان و تنوع بخشی به درآمدهای اختصاصی را از ویژگیهای دانشگاههای نسل سوم برشمرد.
فرجی دانا خاطر نشان کرد: در دانشگاه نسل سوم دانشجویان طوری تربیت میشوند که نوآور و کار آفرین باشند و نه جویای کار؛ یعنی افرادی باشند که با خلاقیت و به ثمر رساندن ایدههایشان، برای جامعه ارزش افزوده خلق کنند.
وی ایجاد مراکز رشد فناوری، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان را از ضروریات ساختاری دانشگاههای نسل سوم یاد کرد و گفت: دانشگاهها با ایجاد شرکتهای دانش بنیان و هدایت اعضای هیات علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان به پژوهشهای کاربردی، راهکارهای تنوع بخشی به در آمدهای دانشگاه را افزایش دهند.
وزیر علوم تاکید کرد: در هر دانشگاهی باید یک دفتر ارتباط با دانش آموختگان ایجاد شود و با هماهنگی آن انجمن، از این پتانسیل در شرکتهای دانش بنیان استفاده شود.
فرجی دانا گفت: ارتباط مستمر با دانش آموختگان و رصد بازدهی آنها در بازار کار میتواند میزان اثربخشی و کیفیت آموزشهای دانشگاهی را روشن کند.
وی همچنین از ایجاد بنیادهای حمایت کننده مرتبط با دانشگاهها به عنوان یکی دیگر از راهکارهای تامین هزینه دانشگاهها نام برد و اظهار کرد: در برخی دانشگاههای معتبر دنیا بخش مهمی از درآمدهای اختصاصی از کانال بنیادهای خیریه انجام میشود.
در ساخت ساختمانهای دانشگاهی به اندازه منازل مسکونی نیز استانداردها رعایت نمیشود
وزیر علوم در تبیین بینالمللی شدن به عنوان سومین شاخصه دانشگاههای نسل سوم، تصریح کرد: دانشگاهها باید با دانشگاههای معتبر دنیا، رشتهها و دورههای تحصیلی مشترک ایجاد کنند و رفت و آمد اعضای هیات علمی و دانشجویان به میزان زیادی وجود داشته باشد.
فرجی دانا در بخش دیگری از سخنان خود بر مصرف بهینه انرژی، رعایت استاندارد در ساخت و سازها و انضباط مالی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور تاکید و اظهار کرد: متاسفانه در احداث ساختمانهای دانشگاهی به اندازه منازل مسکونی نیز استانداردها رعایت نمیشود.
وی به قدمت چند صد ساله ساختمانهای دانشگاهی در غرب اشاره کرد و از اینکه در دانشگاههای ما حداکثر عمر مفید ساختمانها تا 30 سال در نظر گرفته میشود، ابراز تاسف کرد.
به گزارش ایسنا، فرجی دانا همچنین بر رعایت انضباط مالی تاکید کرد و گفت: تصویب بودجه تفصیلی دانشگاهها در هیاتهای امنا حداکثر تا خرداد ماه هر سال از مشخصههای انضباط مالی است.