کد خبر: ۲۴۵۱۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸

منتجب‌نیا: کروبی هنوز هم دبیرکل حزب اعتماد ملی است

قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره وضعیت کروبی و میرحسین موسوی نیز اظهار کرد: معتقدم که کروبی و موسوی حتما باید محاکمه علنی شوند و اگر تخلفی انجام داده‌اند، به همه معرفی شوند، همان‌طور که هر کسی دیگر از مسئولین مرتکب تخلف شود باید به صورت علنی به محاکمه آن‌ها بپردازند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: بعضی‌ها از شکل‌گیری و فعالیت تشکل‌ها در واحدهای دانشگاهی واهمه دارند، در صورتی که فعال شدن چنین واحدهایی به فرهنگ تحزب کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین رسول منتجب‌نیا در نشستی با دانشجویان تحت عنوان «تحزب؛ امکان یا امتناع» که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: یک حزب به منظور گردآوردن افرادی که مشترک در اهداف و سلایق هستند تشکیل می‌شود. برخلاف تصوری که برخی افراد متدین از حزب دارند و آن را یک امر غیرارزشی می‌دانند، به نظرم حزب یک ضرورت اجتماعی است.

وی خاطرنشان کرد: به نظرم شناسایی، جذب و آموزش افراد و همچنین به دست آوردن اخبار و اطلاعات به روز داخلی و منطقه‌ای از اهداف اصلی احزاب است. یک حزب باید نظارت مستمر بر عملکرد صاحبان قدرت در جامعه داشته باشد و بتواند به موقع نقد کارآمد به مسئولان کشور ارایه کند. همچنین احزاب باید جهت تهیه و تدوین برنامه جامع کوتاه مدت و دراز مدتی برای اداره کشور تلاش کنند.

وی مشخص نبودن هویت یک حزب را از آفات احزاب برشمرد و افزود: در برخی از موارد بسیاری از مسئولان اجرایی وغیر اجرایی از احزاب ناقد و ناظر بر قدرت حمایت نمی‌کنند، همچنین یکی از آفات بزرگ در هر جامعه‌ای تک حزبی بودن است که به دیکتاتوری درجامعه می‌انجامد.

قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره تعدد احزاب در ایران تصریح کرد: به اعتقاد من اشکال در تعدد احزاب نیست و حتی این ظرفیت وجود دارد که تعداد احزاب از 160 به 500 حزب نیز افزایش پیدا کند، ولی نباید حزب منحصر به یک فولکس‌واگن جمعیت باشد و یا تبدیل به ستاد انتخاباتی شود. باید به جایی برسیم که تمام مردم ما به حکم وظیفه در حزبی باشند، در آن زمان احزاب بیشتر و بهتری خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: در سال 60 قانون احزاب تاسیس شد، 32 سال است که از این قانون می‌گذرد و می‌خواهند متناسب با دولت این قوانین تغییر کند. در دولت احمدی‌نژاد، قرار بود تا قانون احزاب اصلاح شود ولی خوب شد که این اتفاق نیفتاد، چون باعث انحلال احزاب می‌شد. ولی در حال حاضر تقاضا داریم با رویکرد مردمی، نه محدود کردن احزاب و نه سلب فعالیت از آن‌ها، جایگاه قانونی و مردمی بیشتری به احزاب داده شود که این مهم وظیفه دولت است.

وی همچنین با اشاره به این‌که «برخی مسایل فقط شامل احزاب نمی‌شود و تشکل‌های صنفی و سیاسی را هم در برمی‌گیرد»، گفت: بعضی‌ها از شکل‌گیری و فعالیت تشکل‌ها در واحدهای دانشگاهی واهمه دارند، اما باید در تمامی واحدهای دانشگاهی، اداری، و حتی اصناف نیز تشکل‌های سیاسی شکل گیرد و فعال شود که همین موضوع به فرهنگ تحزب کمک می‌کند.

منتجب‌نیا در پاسخ به سوالی درباره بهار و خزان احزاب با تغییر دولت‌ها اظهار کرد: بهار و یا خزان احزاب به معنای دولتی بودن نیست، در هشت سال گذشته دولت فرهنگ حزب‌ستیزی یا گریزی را رواج داد ولی در دولت خاتمی توسعه سیاسی، احیاء و اهتمام به تکثر احزاب وجود داشت، ولی نه به معنی دولتی بودن و وابسته به دولت بودن، البته در صورت دولتی بودن احزاب این موضوع آفت تحزب خواهد بود.

وی گفت: احزاب باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و اگر ما اصلاح‌طلبان در این دوره از روحانی حمایت کردیم، باید پاسخگوی عملکرد روحانی به مردم باشیم یا اصولگرایان که از دولت قبل حمایت می‌کردند امروز باید پاسخگوی آن عملکرد دولت متبوع‌شان باشند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ارتباط حزب اعتماد ملی با مهدی کروبی اظهار کرد: قضیه حزب اعتماد ملی از کروبی جداست و نباید این دو موضوع را با یکدیگر در ارتباط دانست. کروبی همچنان دبیرکل حزب اعتماد ملی است ولی در حصر است و این با قضیه کروبی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری و عملکردش که با آن مخالفت شد فرق می‌کند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره وضعیت کروبی و میرحسین موسوی نیز اظهار کرد: معتقدم که کروبی و موسوی حتما باید محاکمه علنی شوند و اگر تخلفی انجام داده‌اند، به همه معرفی شوند، همان‌طور که هر کسی دیگر از مسئولین مرتکب تخلف شود باید به صورت علنی به محاکمه آن‌ها بپردازند.

وی افزود: حزب اعتماد ملی در زمان انتخابات، نه ستاد کروبی بود و نه در بیانیه‌های وی نقش و نظری داشت، بلکه تشکیلات قانونی خود را داشت و به قوت خود نیز باقی ماند.

وی با بیان این‌که «در دولت گذشته پس از انتخابات 88 آقایانی که حتی رقیب کروبی بودند مصر بودند که حزب اعتماد ملی چرا فعالیت خود را ادامه نمی‌دهد»، افزود: این درحالی است که من بارها در صحبت‌های خود پاسخ دادم وقتی دفتر اعتماد ملی پلمپ شده است و اموالش را به تاراج برده‌اید، چطور می‌توانیم به فعالیت‌مان ادامه دهیم؛ البته تا به امروز نیز این اموال باز گردانده نشده است.

منتجب‌نیا با اشاره به این‌که «تنها راه مقابله با قانون‌شکنی، دادگاه است» تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باید دادگاهی علنی تشکیل دهد و در حضور نمایندگان و مردم این دو را محاکمه کند و به هر جرم و مجازاتی که اثبات رسید، مجازات شوند. یک طرفه و یک جانبه نمی‌توان نظر داد و رای صادر کرد و باید خود آن‌ها نیز در جلسه حضور داشته باشند تا از خود دفاع کنند.

وی با اشاره به مواضع حزب متبوعش پس از انتخابات 88 و با انتقاد از عملکرد شورای نگهبان تاکید کرد: افراطی‌گری و تندروی در هر گروهی محکوم است.

وی در پاسخ به سوالی درباره گروه‌های فشار گفت: گروه‌های فشار دارای ویژگی‌های خاصی هستند که از‌آن جمله می‌توان به نقض قوانین و زیر پا گذاشتن قوانین کشور، پذیرفتن هرج و مرج و مخالفت با امنیت و آرامش عمومی مردم و بی‌توجهی به آبروی افراد و حرمت‌شکنی اشاره کرد.

قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: اعضای گروهای فشار این ویژگی‌ها را دارند و هر کسی که این چهار مورد را بپذیرد جزء گروه‌های فشار خواهد شد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین