آفتابنیوز : 
کروبی که شب گذشته در نخستین جلسه شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در سعدآباد تهران سخن می گفت، افزود: بزرگترین آسیب احزاب و عامل اصلی بروز اختلافات و شکاف میان فعالان سیاسی نفسانیت، تفرقه طلبی، انحصار طلبی و برتری جویی هاست که حزب اعتماد ملی باید از آن پرهیز کند.
وی در ادامه خود را به عنوان سرباز بسیار کوچک و قدیمی نظام و خدمتگزار ملت و کشور معرفی کرد و به فرهیختگان و اهالی قلم، جوانان و دانشجویان، روشنفکران و روزنامه نگاران و آزادیخواهان و همه کسانی که علاقمند به گردش قدرت و معتقد به حاکمیت مردم هستند توصیه کرد نقش امام خمینی (ره) را در تحقق و نهادینه شدن مردمسالاری دینی فراموش نکنند.
دبیر کل حزب اعتماد ملی تصریح کرد: انقلاب امام یک حرکت اسلامی بود و اکثریت قاطع مردم روی اسلام تکیه داشتند و از آنجا که حکومت ایران جمهوری اسلامی شد، امام (ره) نیز به صورت طبیعی رهبری جامعه اسلامی را عهده دار شد.
کروبی ادامه داد: در طول دوران 2500 ساله شاهنشاهی کشور به فرمان شاه اداره می شد و انتخابات و تاسیس مجلس فرمایشی بود، اما یک قدرت آمد و همه امور را متکی بر قدرت و اراده ملت کرد و آن قدرت، امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بود.
وی اضافه کرد: امام خمینی اجازه نداد جمهوریت نظام لحظه ای خدشه دار شود و بر لزوم برگزاری انتخابات در موعد مقرر خود تاکید کرد و این مساله را تا آخرین روزهای حیات خود به طور جدی پیگیری فرمود و در نامه ای نوشت حکم مجتهدی که بر اساس رای ملت در مجلس خبرگان است، نافذ می باشد.
کروبی توضیح داد: افرادی با صراحت و شهامت می گویند امام (ره)، رای را زینتی و برای بستن دهان قدرت های بیرونی می خواست و اگر اقتدار آن حضرت نبود، انتخابات قطعا از همان ابتدا در نطفه خفه شده و یا دستخوش تحول می شد.
این روحانی فعال در امور سیاسی خاطر نشان کرد: نقش امام در مبارزه با فرهنگ ریشه داری که به رای ملت معتقد نبود و در تحقق حاکمیت مردم و تثبیت جمهوریت نظام و سرنوشت ساز شدن آرای مردم فراموش نشدنی است.
دبیر کل حزب تازه تاسیس اعتماد ملی اظهار داشت: بعد از انتخابات نهمین دوره ریاست جهوری احساس کردیم که باید سیاست را کنار بگذاریم و یا به علت حوادثی که پیش آمد، تشکیلاتی فراگیر ایجاد و با همکاری احزاب دیگر به صیانت از جمهوریت نظام در برابر آسیب ها بپردازیم.
وی با دعوت از اصلاح طلبان و همفکران خود برای پیوستن به حزب اعتماد ملی تاکید کرد که این حزب ضمن به رسمیت شناختن گرایش های مختلف موجود در کشور، در چارچوب قانون اساسی از حقوق همه افراد حتی کسانی که اندیشه های او را قبول ندارند، حمایت خواهد کرد.
کروبی گفت: برخی می گویند رای مردم فاقد تاثیرات و برخی ما را از حزب گرایی پرهیز می دهند، اما به یاری خدا کمربندهای خود را می بندیم و در همه عرصه ها به ویژه صحنه سیاسی کشور فعالانه حضور می یابیم تا ورشکستگی و ناکامی های احزاب پایان یابد.
دبیر کل سابق مجمع روحانیون مبارز در بخش دیگری از اظهارات خود، به حوادثی که منجر به تاسیس آن مجمع و برخی اختلافات و شکاف ها در انتخابات مختلف و نتایج تلخ و ناکامی هایی که نصیب وی و یارانش شد، اشاره کرد.
کروبی اظهار داشت: اول انقلاب عضو کادر مرکزی جامعه روحانیت مبارز بودم و در همان دوره که قرار بود انتخابات مجلس سوم شکل گیرد، دولت بنی صدر سقوط کرد و کم کم جلسات هماهنگی میان جامعه روحانیت مبارز، حزب جمهوری اسلامی و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار و روحیه انحصار طلبی آغاز شد.
جلساتی که آنها برگزار می کردند برای محدود کردن ما و در حقیقت حذف یک جریان فکری بود و حتی کار به جایی رسید که نخست وزیر را به قم بردند و مورد سوال قرار دادند.
وی ادامه داد: آنها می گفتند دانشجویان نباید در انتخابات لیست بدهند و به جز روحانیت مبارز تهران، سایر احزاب و گروه ها نیز لازم نیست برای انتخابات کاندیدا معرفی کنند، اما حضرت امام به جامعه مدرسین پیام داد شما فقط در حوزه شهر قم اظهار نظر کنید و به جامعه روحانیت تهران نیز تاکید کردند برای روحانیت مبارز سایر شهرها تعیین تکلیف نکند.
به گفته رییس سابق مجلس شورای اسلامی، هنگامی که امام (ره) تاکید فرمود همه گروه ها برای حضور در انتخابات لیست ارایه دهند، انتخابات با شکوه برگزار شد، اما او در آستانه تشکیل دومین دوره مجلس و در اعتراض به حذف برخی دوستانش که رای آورده بودند، از عضویت در جامعه روحانیت مبارز استعفا داد.
کروبی گفت: در سال 62 به آقای مهدوی کنی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز نامه نوشتم و استعفای خود را اعلام کردم و انشعاب ما از روحانیت مبارز، از همان زمان آغاز شد و در آستانه انتخابات سومین دوره مجلس که مشکلات مذکور تداوم یافت، جدی شد.
وی ادامه داد: قرار شد نظر حضرت امام را در این زمینه جویا شویم و حتی پیش بینی می کردیم که ایشان مخالفت کند، اما امام در عین اعتقاد به وحدت احزاب و گروه ها، به تضارب آرا و افکار میان گروه ها و احزاب اعتقاد داشت و بعد از آن هم یک بار آقای ری شهری از امام سوال کردند که آیا این انشعاب ضرر ندارد که امام فرمود خیر، بهتر است همین گونه باشد.
"بعد از ارتحال حضرت امام همان برخوردهای انحصاری و حذفی آغاز شد و در انتخابات میان دوره ای مجلس شاهد حذف آقای نبوی از چهره های خوب و معروف انقلابی بودیم و ما به شورای نگهبان نامه نوشتیم و اعلام کردیم که اگر ایشان را ظرف 24 ساعت به عرصه انتخابات باز نگردانید، ما نیز این عرصه را ترک می کنیم که آنها در این زمینه احتیاط کردند".
دبیر کل حزب اعتماد ملی در ادامه سخنان خود متذکر شد: در حالی که بنده به عنوان یک طلبه و سربازی کوچک، همواره تلاش کردم که وحدت میان گروه ها حفظ شود، متاسفانه مشکلات مذکور ادامه یافت و این اواخر نیز حوادث نا خوشایندی پیش آمد که ما در انتخابات شوراها، مجلس و ریاست جمهوری شکست خوردیم.
کروبی با تاکید بر این که "شکست عیبی ندارد" افزود: اگر چه متاسفانه وضعیت ما در حال حاضر نا مناسب است و با دشواری و کمبود امکانات و بیکاری نیروها مواجه شده ایم ، اما شکست می تواند درس عبرت باشد تا با بررسی علل و عوامل آن بتوانیم به سوی پیروزی گام برداریم.
وی خاطر نشان کرد که "حزب اعتماد ملی در شرایط دشواری پا به عرصه سیاست گذاشت، اما قدرت خود را در انتخابات شوراها که سال آینده برگزار می شود، نشان خواهد داد".
دبیر کل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه این حزب قصد ندارد با گروه ها و احزاب سیاسی تقابل کند، بلکه با گروه ها در چارچوب قانون رقابت و بر اساس اصول و آرمان های خود همزیستی مسالمت آمیز خواهد داشت، در عین حال در خصوص همکاری با سایر احزاب اصلاح طلب اظهار داشت: ما از حقوق همه حمایت می کنیم و انتظار داریم دیگران نیز ما را یاری دهند، اما برای ائتلاف و مراودات تشکیلاتی باید آرایش نیروهای سیاسی را در آینده مورد بررسی قرار دهیم.
کروبی متذکر شد: دیگر نمی خواهیم با برخی دوستان کار تشکیلاتی کنیم و وسط کار چند نفر کاسه و کوزه ما را بر هم زنند و ما را با مشکل رو به رو کنند.
این فعال سیاسی در خاتمه یادآورشد: اگر ما آبرویی داریم برای انقلاب اسلامی خرج خواهیم کرد و خداوند شاهد است که با ایجاد حزب اعتماد ملی به دنبال کسب آبرو و نان خوردن نیستیم و قصد ما خدمت به جمهوری اسلامی، کشور و ملت است.