آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - شهروز ابراهیمی*- از وقتی که وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر هوشنگ طالبی را به سمت سرپرست دانشگاه اصفهان منصوب نمود مدت زیادی نمی گذرد. دکتر هوشنگ طالبی که درکارنامه اجرایی خود، سابقه 8سال مدیریت مطلوب دانشگاه اصفهان را دارند، در این مدت کوتاه در چارچوب شایسته سالاری و به دور از افراط و تفریط، مدیریت اصولی را بردانشگاه اصفهان حاکم نمود که درنوع خود شایسته تقدیر و تحسین بوده و انتظار می رود که دانشگاه، رشد علمی و پژوهشی را با سرعت مطلوب طی کند.
از جمله اقدامات دوره سرپرستی دکتر طالبی، می توان به موارد ذیل اشاره نمود:1- انتخاب مدیران شایسته در حوزه های مختلف که در واقع نخبگان اموزشی و پژوهش به شمار می آیند. بدیهی است در یک مرکز آموزشی، هر چه که نخبگان بیشتری مدیریت را به دست گیرند، دانشگاه نخبه پرور شده و جایگاه علمی بالاتری را پیدا خواهد نمود.
2- نظم و نسق دادن به بودجه و اعتبارات دانشگاه در شرایطی که در دوره قبل، چندان نظم نداشت و بدهی زیادی را برای مدیریت جدید به میراث گذاشته بود.
3- جایگزین نمودن معیار کیفیت به جای کمیت. یکی از معضلات جامعه ما در هرحوزه ای کمی نگری است. در حوزه پژوهش و ارتقاء، تیم مدیریت جدید در آیین نامه ها و بخشنامه ها به کیفیت آموزش و پژوهش بهای بیشتری می دهد که قابل تقدیر است.
4- حفظ حرمت و شأن اساتید و دانشجویان. در سال های اخیر برخی از نخبگان دانشگاهی متاسفانه به علت بها ندادن به شأن علمی، دانشگاه را رها ساخته یا به دانشگاههای دیگر رفته و یا حتی عازم دانشگاه های خارج از کشور شدند. یکی از این نخبگان دررشته فیزیک که دوسال پیش دانشگاه اصفهان را ترک نمود و به یکی از دانشگاه های مطرح آلمان رفت و عضو هیأت علمی آنجا شد، می گوید: این دانشگاه فقط یک مدرسه بزرگ است.
لازم است محاسبه گردد که هزینه گزافی که به یک شخص از زمان تولد تا به مرحله استادی هزینه پرداخت می شود چقدر است. آیا نباید مسئولین دانشگاه های ما به این مسائل حساس باشند و از خود سوال کنند که چرا اساتید نخبه به آسانی دانشگاه را رها کرده و عازم دانشگاه های خارج ازکشور می گردند.
جامعه ما هزینه گزافی را متقبل می شود و آنگاه اجازه می دهیم دانشگاههای خارج ثمره آن را بدون کوچکترین هزینه ای بچینند. آیا مشکلات مالی است؟ آیا مشکل عدم ارج گذاری به علم است؟ آیا کمبود آزادی بیان در دانشگاه ها است؟ مشکل چیست؟ لازم است آسیب شناسی گردد و با بک برنامه جدی و کارشناسی مشکلات رفع گردد.
این همه هزینه انجام می گیرد تا از بین هزاران نفر یک شخص تبدیل به استاد دانشگاه شود و در خدمت توسعه و آبادانی این مرز و بوم قرار گیرد آنگاه به راحتی، او را از دست می دهیم. باید پذیرفت که در سال های اخیر وقتی یک نخبه عازم خارج شده است نه تنها سوال نشده است که چرا دارد می رود بلکه چه بسا استقبال هم شده است...
در مدیریت جدید دانشگاه اصفهان، ارج نهادن به شخصیت علمی اساتید را شاهد بوده ایم که کاری بسیار ارشمند است. امید است که این امر هر چه بیشتر تقویت شده و انشاء الله دستاوردهای بیشتر آن را در دانشگاه اصفهان و همینطور در دیگر دانشگاه های کشور مشاهده نماییم.
نگارنده مطلب به نمایندگی از جمع زیادی از اعضای هیأت علمی دانشگاه اصفهان، امید دارد که شورای محترم انقلاب فرهنگی که همواره دغدغه ارتقاء دانشگاه ها را در حوزه آموزش و پژوهش دارد، با حکم انتصاب دکتر هوشنگ طالبی به سمت ریاست دانشگاه اصفهان، از طرف وزارت علوم، موافقت نماید. امید که همواره شاهد سرافرازی ایران اسلامی عزیز باشیم.
• استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان