کد خبر: ۲۵۰۸۹۴
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۴

نمایندگان ۱+۵ در وین چه کسانی هستند؟

ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به منظور نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای از امروز (چهارشنبه) برای ششمین بار در شهر وین پایتخت اتریش برگزار می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ششمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره گام پایانی توافقنامه ژنو قرار است ازامروز (چهارشنبه) برای ششمین بار در شهر وین پایتخت اتریش برگزار شود و آنگونه که سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای اعلام کرده این بار سقفی برای مدت مذاکرات تعیین نشده، مگر تا 20 ژوئیه (29 تیر) که آخرین مهلت تعیین شده دوره 6 ماهه برنامه اقدام مشترک است.

به گزارش فارس، وی در این باره عنوان کرد: ما و همه طرف‌ها در 1+5، آقای ظریف و خانم اشتون از 11 تا 29 تیر در وین از فرصت موجود استفاده می‌کنیم تا به توافق نهایی برسیم.

در همین راستا تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بامداد چهارشنبه راهی وین شدند تا درباره راه‌حل جامع هسته‌ای ایران (برنامه اقدام مشترک جامع) با گروه 1+5 به گفت‌وگو و رایزنی بپردازند و ساعت ۱۸ امروز نیز نشست دوجانبه‌ ظریف و اشتون در شهر وین برگزار خواهد شد.

در پنجمین دور این مذاکرات که 27 تا 30 خرداد ماه در شهر وین برگزار شد، نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای آغاز شد و در پایان این مذاکرات، ظریف اعلام کرد که هنوز اختلافات باقی است.

رئیس دستگاه دیپلماسی در این باره عنوان کرد: در این دور از مذاکرات وارد مرحله نگارش شدیم. البته هنوز نمی‌توانیم بگوییم متن مشترکی وجود دارد. در بعضی موارد ممکن است روی قسمت‌هایی از متن توافق وجود داشته باشد، اما در بسیاری از موارد، اختلاف نظر هم در مورد محتوا و هم در مورد نحوه نگارش وجود دارد.از روز دوم ژوئیه (11 تیر ماه) به وین خواهیم آمد و تا زمانی که مذاکره نیاز و مفید باشد مذاکره را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه برسیم. امیدواریم با واقع بینی طرف مقابل به نتیجه دست یابیم.

علاوه بر ظریف، سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکا و حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داوود محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را تشکیل می‌دهند ویک تیم از مشاوران حقوقی از جمله امیرحسین زمانی‌نیا و جمشید ممتاز نیز تیم مذاکره کننده ایرانی را همراهی می‌کنند.

*نیم نگاهی به نمایندگان1+5 در مذاکرات وین

در این دور از مذاکرات علاوه بر وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا،قرار است ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجهاین کشور نیزحضور داشته باشد. برنز که 26 خرداد ماه در نشست سه جانبه ایران، آمریکا و کاترین اشتون نیز حضور داشت، قرار است در دور ششم مذاکرات وین نیز حضور داشته باشد.

*برنز و شرمن

«ویلیام برنز» زاده 4 آوریل 1956، پیش از این، سفیر آمریکا در روسیه و اردن بوده است. او دارای مدرک دکترای روابط بین‌الملل از دانشگاه آکسفورد است که در قالب بورسیه مارشال آن را دریافت کردهو به جز این، سه مدرک دکترای افتخارینیز دریافت کرده است.

اودر مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه1+5 ایفای نقش کرده و به سه زبان روسی، عربی و فرانسوی تسلط دارد.

«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا که در دوره‌های قبلی عهده‌دارنمایندگی کشورش در مذاکرات ایران با گروه 1+5 بود و در ششمین دور مذاکرات ایران و 1+5 نیز حضور دارد، اودر دهه 1990 در جلسات گفت‌و‌گو با دولت کره شمالی درباره برنامه هسته‌ای این کشور نیز شرکت داشت و آلبرایت از آن زمان به بعد به شرمن لقب «بازرس ویژه» در امور گفت‌و‌گو‌ها داده بود و وظیفه او این بود که واقعیت را از دروغ تشخیص دهد.

شرمن که متولد 1949 در مریلند است، در کالج در رشته جامعه شناسی و مطالعات شهری درس خوانده و سپس مدرک کار‌شناسی ارشد خود را در رشته فعالیت‌های اجتماعیاز دانشگاه مریلند دریافت کرده است.

در سال 1997 مادلین آلبرایت شرمن را مشاور وزیر امور خارجه کرد. او در طول دوران مبارزات انتخاباتی هیلاری کلینتون، به عنوان یکی از مشاوران امور خارجه او به کمپین مبارزاتی دموکرات‌ها پیوست. کلینتون بعد از این دوران مبارزه انتخاباتی به عنوان وزیر امور خارجه توسط اوباما انتخاب شد و در همین زمان بود که شرمن را نیز به عنوان معاون امور سیاسی به وزارت امور خارجه برد.

آنگونه که نشریه فارین پالیسی درباره شرمن می‌نویسد: «شرمن هیچ‌گاه اجازه نمی‌دهد که مذاکرات بدون نتیجه به پایان برسد

فارین پالیسی در این باره می‌افزاید: «شرمن دیپلماتی با تجربه است که به رفتار پولادین در برابر دولت‌های متخاصم شهره دارد. او در سفر به ژنو، هم چماق را با خود برده بود و هم هویج. در جلسه استماع سنا در ماه گذشته او خاطر نشان کرده بود که دولت اوباما در حال آماده شدن برای تعلیق کوتاه مدت برخی از تحریم‌ها است که این کار به طور موقت و در زمانی کوتاه انجام می‌شود تا میزان جدیت ایران در مذاکرات آشکار شود. او با این حال به نمایندگان اطمینان خاطر داده بود که اگر ایران همین تعلیق‌های کوتاه را نپذیرد و اقدامی جدی درباره تعلیق کلیه فعالیت‌های هسته‌ایش انجام ندهد، ‌دولت اوباما نیز در تدوین طرح تحریم‌های جدید و به اجرا گذاشتن آن‌ها با کنگره هم راستا می‌شود

و اما نماینده انگلستان در 1+5

«سایمون گس» مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلستان وسفیر پیشین انگلیس در ایران عهده‌دار ریاست نمایندگی این کشور در گروه 1+5 است.

او کهاز سال 1977 به استخدام وزارت امور خارجه بریتانیا درآمد در همان ابتدا در اداره سازمان ملل به فعالیت پرداخت. دبیر دوم در دفتر لاگوس و دبیر اول در دفتر آتن از جمله ماموریت‌های خارجی گس پس از استخدامش در وزارت خارجه انگلستان است.

سایمون گس از ژانویه 2013، به عنوان «مدیرکل سیاسی وزارت خارجه» و «نماینده ویژه نخست وزیر در امور افغانستان و پاکستان» فعالیت کرده است.

نماینده کنونی انگلستان در 1+5در پست‌های دیگری نیز در وزارت خارجه انگلیس به فعالیت پرداختهاز جمله«اداره سیاست‌های امنیتی»، «دستیار خصوصی وزیر خارجه»، «دبیر اول در رم»، «معاون رئیس اداره اتحادیه اروپا» و سپس ریاست آن اداره، «معاون کمیساریای عالی در پرتوریا»، «مدیر امور مالی»، «سفیر بریتانیا در آتن و تهران

گسهمچنین از فوریه 2011 به عنوان «نماینده ارشد غیرنظامی ناتو در افغانستان» منصوب شد که یکی از وظایف آن؛ کمک به سازماندهی دوره انتقال نظامیان «آیساف» از افغانستان بوده است.

*نماینده جدید فرانسه در 1+5 کیست؟

«نیکلا دو ریویر» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه که اخیراًدر پی عزیمت «ژاک اودیبر» به کاخ الیزه، عهده‌دار ریاست تیم فرانسه در گروه 1+5 شده و هدایت تیم فرانسوی در دور پنجم مذاکرات وین را بر عهده داشت،فعالیت دیپلماتیک خود را از سال 1992 از اداره امور سیاسی آغاز کرد وسپس مسئول رسانه‌ها و امور اروپا در سفارت فرانسه در لاهه شد.

او در سال 1997 مشاور مسائل اروپا و اقیانوس اطلس در واشنگتن بود و در سال 2001 به بخش خصوصی و شرکت‌های فعال در زمینه خدمات مدنی و صنایع دفاعی رفت.

دوران درخشش دوباره ریویر زمانی بود که دومینیک دوویلپن راستگرا، وزیر امور خارجه شد. آن زمان ریویر به‌این وزارتخانه رفت و مسوول نظارت بر امور مربوط به اقتصاد بین‌الملل، آسیا و شمال آمریکا شد. پس از آن بود که دوویلپن با اعلام مخالفت با یورش نظامی به عراق شهرت زیادی دست و پا کرد و پس از آن نخست‌وزیر فرانسه شد.

هانس دیتر لوکاس نماینده آلمان در گروه 1+5

هانس دیتر لوکاس نمایندهآلمان در گروه 1+5متولد 1959، از سال 1985 در وزارت خارجه آلمان فعالیت می‌کند و در سفارتخانه‌های آلمان در واشنگتن و مسکونیز مشغول به فعالیت بوده است.

لوکاس از سال 2003 تا 2006به عنوان رئیس بخش اروپای شرقی و مرکزی، قفقاز و آسیای میانه در بخش امنیت و سیاست خارجیدفتر صدراعظمی مشغول بود و پس از آن تا سال 2008 نماینده اروپای شرقی، قفقاز و آسیای مرکزی در وزارت خارجه آلمان بود.

این سیاستمدار آلمانی از سال 2010 تاکنون نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نیز نماینده دائمی آلمان در بروکسل بوده است.

*سرگئی ریابکوف

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه نمایندگی کشورش را در گروه 1+5 بر عهده دارد.

او که متولد 1960 در مسکو است در سال 1982 از موسسه دولتی روابط بین‌الملل مسکو فارغ التحصیل شد و بلافاصله به وزارت خارجه روسیه پیوست. ریابکوف در 1995 در دپارتمان همکاری اروپای وزارت خارجه کشورش مشغول به فعالیت شد و در سال 2002 به عنوان کنسول در سفارت روسیه در واشنگتن منصوب شد. ریابکوف در سال 2006 به مسکو بازگشت و ریاست دپارتمان همکاری اروپا را عهده دار شد و از سال2008 تاکنون معاون سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه بوده است.

نماینده چین در 1+5

وانگ چون مدیرکل سیاسی وزارت خارجه چین نیز نمایندگی این کشور درگروه 1+5 را عهده‌دار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین