کد خبر: ۲۵۱۶۸۶
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۳

ابتکار: ۳۰ سال پژوهش‌های سازمان محیط زیست ناپدید شده است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز تاسف از اتفاقاتی که هشت سال گذشته در حوزه محیط زیست کشور رخ داده است گفت: بسیاری از طرح های پژوهشی و اطلاعات موجود در حوزه پژوهش و آموزش سازمان بر اثر مدیریت سوء هشت سال گذشته از بین رفته یا ناپدید شده است و کسی هم در قبال ناپدید شدن 30سال دستاورد سازمان در حوزه پژوهش پاسخگو نیست.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: معصومه ابتکار روز دوشنبه در نخستین جلسه شورای راهبردی پژوهش و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نگاه دولت یازدهم و رییس جمهوری به محیط زیست و اهمیت حفظ و حراست از آن، افزود: هم به دلیل نگاه دولت و هم به دلیل بحران های حاد و آشکار موجود در این حوزه، تمام تلاش سازمان بر این اصل است که با ارایه راهکارها و برنامه های علمی و عملی از شدت بحران های موجود بکاهد.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ابتکار با یادآوری این موضوع که بخش اعظمی از مشکلات موجود به دلیل بی توجهی و مغفول ماندن محیط زیست در دوره گذشته است، اظهار داشت: برطرف کردن معضلات موجود نیازمند مدیریت مبتنی بر دانش روز و بهره گیری از تجربه و خرد بشر در کشور و خارج از کشور است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه با در نظر گرفتن تمام شرایط موجود، نیاز سازمان به پژوهش های کاربردی غیر قابل انکار است، تصریح کرد: فقط پژوهش های کاربردی می تواند حرکت بر پایه دانش، سیاست گذاری و برنامه ریزی اجرایی بر اساس راه حل های علمی و پژوهشی را شکل دهد.

معاون رییس جمهوری گفت: چالش ها و مسایل محیط زیست به دلیل پیچیدگی بسیار زیاد، تغییر سریع آمار و اطلاعات شبیه به معادله مجهول و وسیعی است که پژوهش سهم زیادی در کاهش این چالش ها دارند.

وی مهمترین نیاز پژوهش های محیط زیست را به روز و کاربردی بودن و ارتباط مداوم پژوهشگر و مجری با هم دانست.

ابتکار تاکید کرد: انجام پژوهش کاربردی و پیوند اجرا و پژوهش به منظور دستیابی به برنامه های اجرایی علمی- پژوهشی برای برطرف کردن معضلات حوزه محیط زیست باید به رویکرد اصلی شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل شود و در کنار آن جذب وسیع اساتید دانشگاه ها در سراسر کشور، ایجاد جریان های فکری در دانشگاه ها و جلب مشارکت انجمن های دانشجویی و دانشجویان برای حل چالش های محیط زیست کشور در دستور کار شورا قرار گیرد.

معاون رییس جمهوری افزود: در واقع شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست باید متولی جذب مشارکت دانشگاه ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و پژوهشکده ها در حوزه محیط زیست باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همکاری معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با دانشگاه ها در حوزه ریزگردها و آغاز فعالیت های اجرایی در این حوزه بر اساس پژوهش های موجود را یکی از نمونه های خوب همکاری بین دانشگاهیان و سازمان حفاظت محیط زیست دانست و ادامه داد: باید سعی شود در این همکاری ها توان ملی، دانشگاه های سراسر کشور و توان علمی شهرستان ها و استان ها نیز به کار گرفته شود و با نگاه انحصاری، ظرفیت ملی نادیده گرفته نشود.

وی با اشاره به تفاهم نامه امضاء شده میان سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با صندوق پژوهشگران کشور، همچنین تفاهم نامه ای که به زودی میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضاء خواهد رسید، گفت: نگرانی من از بابت تامین منابع نیست، بلکه من نگران تنظیم جهت گیری درست و مناسب در بحث پژوهش های سازمان و حتی فراتر از سازمان، ارائه مشاوره به دانشگاه ها برای جهت دهی پایان نامه ها و طرح های پژوهشی در حوزه محیط زیست هستم.

*** احیای طرح جامع مطالعات مناطق

ابتکار با اشاره به موفقیت پژوهش صورت گرفته در مورد مطالعات مناطق که منجر به تدوین طرح جامع مطالعات مناطق در سال های 1379 تا 1384 شد، گفت: خوشبختانه در دوره جدید در حال احیای طرح جامع مطالعات مناطق هستیم.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه یکی از دلایل موفقیت طرح جامع مطالعات مناطق، اتصال پژوهش و اجرا به یکدیگر بود، افزود: این طرح که برای 72 منطقه تهیه شده بود در حال حاضر نیاز به بازنگری و هماهنگی با شرایط روز منطقه برای اجرایی شدن دارد.

وی ادامه داد: این طرح اکنون با نظارت و پیگیری معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان در حال بازنگری است و پس از آن بازنگری کمک بسیار بزرگی به مدیریت صحیح مناطق حفاظت شده خواهد کرد.

*** عدم همخوانی حجم عظیم چالش های محیط زیست با سرمایه عظیم اجتماعی و انسانی دانشگاه ها

ابتکار با اشاره به فعالیت خود به عنوان استاد دانشگاه، اظهار داشت: به عنوان فردی از بدنه دانشگاهی متعجبم که چرا با وجود سرمایه عظیم اجتماعی و انسانی که در دانشگاه ها وجود دارد و به رغم انجام طرح های پژوهشی بسیار زیاد و صرف بودجه های کلان، با این حجم از چالش ها و مشکلات محیط زیستی مواجه هستیم.

معاون رییس جمهوری یکی از فعالیت های شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست را هدایت پژوهش و دانایی به سمت اصلاح رویکردها و عملکردها و حتی رفع اشکالات موجود در نظام آموزشی - پژوهشی کشور دانست و افزود: تا زمانی که چنین اقدامی صورت نگیرد، چرخه معیوب همکاری ها اصلاح نخواهد شد.

در ابتدای جلسه حمید راشدی مدیرکل دفتر پژوهش و توسعه فناوری سازمان محیط زیست با بیان اینکه پژوهش و فناوری دو اولویت مهم سازمان حفاظت محیط زیست است، گفت: از این رو شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست مسئولیت هدایت و سیاستگذاری بحث پژوهش و فنآوری سازمان را برعهده گرفته است.

راشدی با اشاره به تاکید ویژه رییس سازمان حفاظت محیط زیست برای بهره گیری از فناوری های نوین و شناسایی و ایجاد شرکت های دانش بنیان در حوزه محیط زیست، اظهار داشت: یکی از مهمترین بندهای تفاهم نامه منعقد شده میان سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری بحث مالکیت فکری، تجاری سازی ایده ها و استفاده از پتانسیل شرکت های دانش بیان در حوزه محیط زیست است.

مدیرکل دفتر پژوهش و توسعه فناوری ادامه داد: علاوه بر کمیسیون های پژوهش و فناوری که ذیل شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست در حال فعالیت هستند، کمیسیون هایی نیز در سطح استان ها برای پیگیری امور در سطح خردتر شکل خواهد گرفت.

وی همچنین از تدوین آیین نامه ای به منظور تامین بخشی از نیازهای سازمان حفاظت محیط زیست از طریق حمایت از پایان نامه های دانشجویی مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا خبر داد.

در ادامه جلسه حاضرین نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص آیین نامه تدوینی برای حمایت از پایان نامه های دانشجویی مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مطرح و مقرر شد، پیش نویس این آئین نامه پس از اعمال نظرات ارائه شده، برای بررسی در جلسه آینده در دستور کار قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین