آفتابنیوز : 
وي دوشنبه شب طي سخناني در همايش بينالمللي اسلام در جهان تكثرگرا در كاخ "هوف بورگ" وين پايتخت اتريش اظهار داشت: عمل خلاف يك يا چند گروه از مسلمانان را به حساب اسلام نگذاريد و آن را در كارنامه اسلام ثبت نكنيد.
همچنان كه ما اعمال نادرست تني چند را در جنگ بوسني به حساب مسيحيت ننوشتيم كه مسيح پيامبر خدا و منادي صلح است.
برنده جايزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ميلادي در اين سخنان كه در جمع بيش از يك هزار شخصيت سياسي و مذهبي كشورهاي مختلف جهان بيان شد، اظهار داشت: ناديده گرفتن قطعنامههاي متعدد سازمان ملل متحد از سوي اسراييل و وقايعي كه در اين منطقه از جهان رخ داده به پاي دين و تمدن يهودي نوشته نخواهد شد كه موسي برگزيده خدا و منادي حق و عدالت است.
وي با بيان اينكه تمدنها و اديان مختلف، ريشههاي مشترك فراواني دارند، افزود: از وجوه مشترك سخن بگوييم نه از وجوه افتراق، جنگ را توجيه نكنيم، از اين پديده شوم كسي سربلند بيرون نخواهد آمد.
خانم عبادي در اين همايش كه با سخنان خانم "اورزلا پلاسنيك" وزير امور خارجه اتريش افتتاح شد و با سخنان "سيد محمد خاتمي" رييس جمهوري سابق ايران ادامه يافت، با اشاره به توجه به حقوق زنان در اسلام گفت: پيامبر اسلام در ۱۴قرن پيش و بين اعراب بدوي كه داشتن دختر را ننگي بزرگ مي دانستند، دست دخترش حضرت فاطمه (ع) را ميبوسيد و او را به بزرگي مي ستود و ياد ميكرد، حتي در مذهب تشيع همسر و فرزندان فاطمه جانشينان پيامبر شدند.
وي با بيان اينكه اسلام دين برادري و برابري است، اظهار داشت: در اين دين همه ابناء بشر مخلوق خداوند هستند و فرقي بين مذاهب الهي نيست. حتي در قرآن كريم كلمه "مسلم" به معناي تسليم در برابر امر الهي بوده و شامل تمامي پيروان اديان الهي است.
اين حقوقدان ايراني در ادامه گفت: اسلام بر دمكراسي و مشورت با همگان بنا شده است. پيامبر و جانشينان وي همواره در جنگها و امور مهم با اهل خرد زمانه خود به شور مينشستند.
وي بابيان اين مطلب كه "سوء استفاده از مذهب خاص مسلمانان نيست" گفت: چگونه ميتوان اردوگاههاي مخوف سيبري را در زمان استالين و يا كشتار دانشجويان را در چين از ياد برد. آنان نيز با استناد به نظريه پردازيهاي ماركسيستي ظلم خود را توجيه ميكنند.
وي افزود: تاريخ سرشار از ظلم كليسا در قرون وسطي است كه آنان نيز مدعي اجراي احكام مسيحيت بودند.
عبادي همچنين اظهار داشت: وظيفه حساس مسلمانان آگاه و روشنفكر در اين مقطع حساس تاريخي، به ارايه چهره واقعي اسلام كه سرشار از عطوفت و بخشش و مخالف با خشونت و تروريسم است، خلاصه ميشود.
وي گفت: مسلمانان، مسيحيان و يهوديان در خاورميانه سالها با يكديگر همزيستي و معاشرت داشتند. در شرق آسيا، مسلمانان با پيروان ادياني چون بودا، هندو و كنفوسيوس در ارتباط نزديكي بودند. بنابر اين ميتوان با هر دين و آييني دوستانه در كنار يكديگر به سر برد و به عقايد مختلف احترام گذاشت.
وي افزود: دمكراسي و حقوق بشر نياز مشترك تمامي فرهنگها و جوامع بشري است. احترام به جان، مال و شرف انساني، در هر فرهنگ و مذهبي عملي پسنديده و ترور، خشونت و شكنجه و تحقير انسانها در هر جامعه و آييني عملي ناپسند است.
همايش اسلام در جهان كثرت گرا به ميزباني اتريش و با حضور شخصيتهاي سياسي و مذهبي كشورهاي مختلف جهان دوشنبهشب در پايتخت اتريش افتتاح شد و به مدت سه روز ادامه مييابد.
در اين همايش "سيد محمد خاتمي" رييس جمهوري سابق ايران، "حامد كرزاي" و "جلال طالباني" روساي جمهوري افغانستان و عراق نيز حضور دارند.
"اخضر ابراهيمي" نماينده دبيركل سازمان ملل در امور عراق، "هاينس فيشر" رييس جمهوري و كاردينال "كريستف شون بورن" اسقف اعظم اتريش نيز از ديگر حاضران و سخنرانان در اين همايش هستند.