آفتابنیوز : آفتاب: مجید حبیبی نوخندان ظهر امروز در کارگروه توسعه بخش کشاورزی کاشمر با بیان اینکه تمام دغدغه ما رساندن اطلاعات صحیح و به موقع به کشاورزان است، افزود: به دلیل فشارهایی که به جو وارد کردهایم امروز شاهد تغییر در الگوهای آب و هوایی هستیم.
وی با اشاره به اینکه براساس پیشبینیهای انجام شده در خرداد، تیر و مرداد تا 1.5 درصد افزایش دما در کشور و به خصوص سطح خراسان خواهیم داشت، اظهار کرد: میزان صحت پیشبینیهای فصلی تا پایان امسال با بررسی مدلهای جدید به 80 درصد میرسد.
وی با اعلام اینکه هماکنون میزان صحت پیشبینیهای فصلی 60 درصد است که این رقم تا پایان سال با بررسی مدلهای جدید به 80 درصد میرسد، خاطرنشان کرد: پیشبینیهای کوتاه مدت بیش از 90 درصد و در بلند مدت به 60 درصد در امسال افزایش یافته است.
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی با بیان اینکه امیدواریم روزی برسد که پیشبینیهای فصلی، سالیانه و حتی دههای به نتیجه برسد، افزود: با توجه به اینکه اقلیم در حال تغییر است باید تلاش کنیم خودمان را سازگار و منطبق با شرایط کنیم زیرا نمیتوان جلوی طوفان و خشکسالی را گرفت.
وی با اشاره به اینکه بارشهای ملایم به بارشهای رگباری تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: این نوع بارشها و افزایش دما خسارتهای خود را در بخشهای مختلف وارد میکند.
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی در همین خصوص شبکه ایستگاههای متراکم را جزء ضروریات دانست و یادآور شد: سیاست سازمان هواشناسی رساندن خدمات مطلوب به بهرهبرداران در بخشهای مختلف است و در این راه تنها دغدغهای که داریم ارائه خدمات مطلوب برای رسیدن به نتیجه و دستاورد مطلوب است.
وی با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که براساس پیشبینیها در فصول تیر، مرداد و شهریور شاهد بارش تابستانه هستیم، گفت: پیشبینی مرکز براساس مدلهای اقلیمی نشان میدهد که بارشها از فصل پائیز به اواخر فصل سرد شیب پیدا میکند و در این راستا سهم نیم درصدی خراسان رضوی در بارشهای تابستانه به یک درصد افزایش مییابد.
حبیبی با تأکید بر اینکه گذر از پیشبینی کوتاهمدت و تقویت آن و حرکت به سمت پیشبینیهای فصلی و سالانه از اهمیت بالایی برای کشاورزان برخوردار است، خاطرنشان کرد: مطمئنا کشاورزان علاقهمند هستند از وضعیت جوی، شرایط آب و هوایی، دما و بارشها در سال زراعی آینده مطلع شوند و افقی را برای فعالیت خود ترسیم کنند.
به گزارش ایسنا، مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی همچنین با اشاره به راهاندازی سیستم تگرگزدایی در برخی از شهرستانهای استان که به صورت NGO و زیر نظر یک شرکت اروپایی اجرا میشود، خاطرنشان کرد: تاکنون سازمان هواشناسی این سیستم را به عنوان یک تکنولوژی که قرار باشد اجرایی شود مورد توجه قرار نداده است، اما هر تکنولوژی که بتواند به بخش کشاورزی کمک کند مورد تأیید سازمان قرار میگیرد.