آفتابنیوز : 
وی افزود: متاسفانه هنوز وضعیت کتابخوانی متناسب با شان ملت نیست و باید کتاب و کتابخوانی در کشور رشد پیدا کند و لازمه آن ترغیب و تشویق مولفان و مترجمان و هدایت کار تالیف در مسیر سودمند است که باید از جانب دستگاههای فرهنگی خصوصا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم به عمل آید.
حداد عادل ایجاد کتابخانه در سراسر کشور و به خصوص مناطق محروم را از راههای توسعه کتابخوانی در ایران عنوان کرد و گفت: بسیاری از جوانان و دانش آموزان ما در بخش هایی زندگی می کنند که شاید به غیر از کتاب های درسی کتاب دیگری تا پایان سال تحصیلی متوسطه مطالعه نکنند، زیرا کتاب دیگری در دسترس آنها نیست که باید با توسعه کتابخانه ها در کشور با این فقر فرهنگی مبارزه کرد.
وی همچنین تقویت رشته کتابداری در دانشگاهها و منزلت بخشیدن به شغل کتابداری را از دیگر موارد توسعه فرهنگ کتابخوانی در کشور بر شمرد و گفت: برای کتابداران باید احترام بیشتری قائل شد و اگر موانع قانونی در رسیدن به این اهداف وجود دارد مجلس آمادگی دارد که در این زمینه همکاری کند.
حداد عادل با تشکر از خدمات کتابداران ابراز امیدواری کرد که مساعی همه دستگاههای فرهنگی و اجرایی کشور به رشد و توسعه کتاب و کتابخوانی منجر شود.
وی همچنین با اشاره به سالروز وفات آیت الله طباطبایی و شروع جلسه علنی امروز مجلس با صدای ضبط شده وی اظهار داشت: علامه طباطبایی موجب یک جهش و تحول چشمگیر در وضعیت فکری حوزههای علمیه و زمینه ساز گرایش نسل جوان و دانشگاهیان به اسلام بود.
رییس مجلس افزود: علامه طباطبایی در سال 1281 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد و در دورانی زندگی کرده که آشنایی ایران با تمدن غرب مراحل ابتدایی خود را طی کرده است و در آن دوران کشور ما نه فقط در برابر علم و فن آوری جدید غرب قرار داشته بلکه در معرض ورود اندیشه و فرهنگ و فلسفه غربی هم بوده است و علامه طباطبایی شاهد تنش های شدید دوران تجدد در ارکان فکرو فرهنگ جامعه ما بوده است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مرحوم علامه طباطبایی را یک فقیه و مفسر قرآن و فیلسوف بزرگ و مایه افتخار حوزه علمیه و کشور و جهان اسلام خواند و گفت: علامه طباطبایی با درک عمیق از معارف اسلامی و احساس مسئولیت سنگین طی سالیان طولانی به دفاع از تفکر اسلامی پرداخته و در مقابل مکاتب الهادی با سلاح اندیشه و اخلاق قد علم کرده است که یکی از این مکاتب مارکسیست بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی احیای تفسیر قرآن در حوزه های علمیه را از جمله خدمات بزرگ علامه طباطبایی دانست و خاطر نشان کرد: یادگار تلاش سودمند علامه طباطبایی تفسیر گران سنگ المیزان است که سرآغاز تفسیر نگاری نوین در عصر ماست. همچنین خدمت بزرگ دیگر علامه تحقیق و تالیف و تدریس در فلسفه اسلامی و مقایسه آن با فلسفه غربی است.
وی با اشاره به شاگردان بزرگی که نزد علامه طباطبایی تربیت شده اند از استاد شهید مطهری به عنوان سرآمد این شاگردان نام برد و گفت: در مجلس هم روحانیونی داریم که از محضر ایشان بهره برده اند. علامه طباطبایی زمینه ساز اقبال نسل جوان و دانشگاهیان به اسلام بود و سهم بزرگی در فراهم کردن زمینه لازم برای انقلاب اسلامی در کشور داشته است.
حداد عادل در پایان خاطر نشان کرد: آنچه از علامه طباطبایی به جا مانده میراث ارزشمندی است که قطعا حوزه های علمیه و دانشگاهیان قدر آن را می دانند و ما نسبت به آن مقام شامخ و بزرگوار ادای احترام می کنیم.