آفتابنیوز : آفتاب: آيت الله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار با بيان اين مطلب كه «بيمه را در دنيا يك نهاد اقتصادي تعريف مي¬كنند»، گفت: در جوامعي كه بخش خصوصي فعالي دارند، براي جلوگيري از اختلافات طبقاتي وجود سازمان هاي بيمه اي براي كمك به اقشار كم درآمد ضروري است.
به گزارش آفتاب، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، تبعيضي را كه به خاطر مسايل اقتصادي در جامعه به وجود مي¬آيد، ناراحت كننده و برخلاف اهداف انقلاب اسلامي دانست و گفت: جامعه زماني مي¬تواند راحت زندگي كند كه مردم در نيازهاي ضروري زندگي كمبودي نداشته باشند.
ايشان به طرح بيمه¬ جامع تأمين اجتماعي در زمان سازندگي اشاره كرد و افزود: بر اساس آن طرح ،آرزوي ما بود كه هركس در ايران متولد مي¬شود، نيازهاي ضروري زندگي اش در مسكن، درمان، تحصيل، شغل و بيمه بيكاري تأمين باشد.
آيت¬الله هاشمي رفسنجاني توجه به بهداشت، درمان و سلامت را آينده¬نگري خواند و اظهار داشت: اطمينان از تأمين نيازهاي بهداشتي وداروئي، ضريب امنيت انسان را در زندگي بالا مي-برد كه در شاخص¬هاي پزشكي اميد به زندگي تعريف مي¬شود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به نهادهاي امدادي فراواني كه در كشور وجود دارند و هر كدام بودجه¬هاي مستقلي مي¬گيرند، گفت: در صورت نهادينه شدن و فراگيري طرح جامع تأمين اجتماعي نياز به نهادها و سازمان¬هاي امدادي نخواهيم داشت.
آيت¬الله هاشمي رفسنجاني به اجباري شدن بيمه بيماران روي تخت بيمارستان ها در دوران سازندگي اشاره كرد و گفت: اين كار توجيه اقتصادي نداشت، اما فرهنگ بيمه را در كشور نهادينه مي¬كرد و در آن صورت خود گرداني بيمارستان¬ها موفق و مفيد بود.
ايشان با بيان تأكيدات اسلام بر نكته¬هاي بهداشتي و دستگيري نيازمندان گفت: با تعاليم همان اسلام، انقلاب كرديم، بايد برنامه¬ها و قوانين كشور را به سمت اجراي دقيق اسلام ببريم.
در آغاز اين ديدار آقاي دكتر انوشيروان محسني بندپي، رئيس سازمان بيمه سلامت ايران گزارشي از روند بيمه و برنامه¬هاي اين سازمان در آينده ارائه كرد و گفت: هدف از تأسيس سازمان بيمه سلامت، تجميع همه¬ي صندوق¬هاي بيمه¬اي و درماني در جهت تجميع منابع، مديريت منابع مالي، ارتقا كيفيت خدمت و تغيير نگرش از درمان به سلامت محوري بود.
دكتر محسني افزود: دولت يازدهم اهتمام ويژه¬اي به تأمين اعتبار و تحقق بيمه فراگير سلامت در جامعه دارد.
دكتر حسن زاده رئيس هيأت مديره سازمان بيمه سلامت ايران نيز با اشاره به فلسفه شكل¬گيري بيمه اظهار داشت: هدف بيمه اين است كه مردم را در مقابل بار مالي ناشي از بيماري حفاظت كند تا با هزينه¬هاي اسف بار روبرو نشده و در صورت بروز مشكل دچار گرفتاري¬هاي مضاعف نشوند.
وي گفت: نظام سلامت مجموعه¬اي از ارگان¬ها و سيستم¬هايي است كه در راستاي هدف سلامتي مردم فعاليت مي¬كنند.
همچنين در ادامه آقاي دکتر محمد جواد کبیر معاون بیمه خدمات سلامت با تأكيد بر اينكه سلامت يك جزء از نظام توسعه كشور است، گفت: كشورها بايد نگاهشان را نسبت به سلامت كلان¬تر كنند.
وي با بيان اينكه يكي از مشكلات چند سال اخير كاهش سرمايه اجتماعي بود، افزود: نظام سلامت يكي از ابزارهاي كاركردي براي بازگرداندن سرمايه اجتماعي است و در صورت بازگشت آن مي¬توانيم يك فضاي حمايتي اجتماعي داشته باشيم و در برنامه ششم توسعه بايد به آن توجه ويژه شود.