کد خبر: ۲۵۵۴۵۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
موسیقی منادی فرهنگ است، نباید از آن ترس داشت

عقیلی: آنانی که فهمی از هنر ندارند، نباید برای موسیقی تعیین تکلیف کنند

«معنایی ندارد که وقتی مجوزی از سوی وزارت ارشاد صادر می‌شود، عده‌ای که هیچ فهمی از هنر ندارند، گروهی که تمرین کرده‌اند و مردمی که بلیت خریده‌اند را ناکام بگذارند. مگر شهرستان‌ها کم از تهران دارند. بنابراین تا قانون مدونی بدون دخالت بعضی‌ها، وجود نداشته باشد اهالی موسیقی ناچارند خود را با این شرایط وفق ندهند.»
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس فرهنگی: در کشور ما موسیقی را به دید ابزار نگاه می کنند نه هنر. این جمله ای بود که «سالار عقیلی» از خوانندگان موسیقی سنتی ایران به «آفتاب» گفت.

به گزارش آفتاب، او در ادامه درباره محدودیت‌ها برای اجرای کنسرت های موسیقی در شهرستان‌ها گفت: «وقتی موسیقی در ایران تبدیل به تجارت و و ابرازی برای تبلیغات شده است، چگونه می‌توان انتظار پیشرفت داشت و به جایی رسید. من اهل سیاست نیستم اما مسلما اینگونه رفتارها با هنر به طور اعم و موسیقی به طور اخص، جز حاکی از حاکمیتِ سیاست بر موسیقی نیست. اینکه باید باور کنیم عده‌ای در این کشور نمی‌خواهند موسیقی برقرار و پایدار بماند. شما چه توقعی دارید وقتی پس از حدود یکصد سال، حالا 5 سال است که ارکستر موسیقی سمفونیک که رکنِ رکینِ موسیقی است، وجود ندارد!»

 او که خواننده‌ای از نسل جوان موسیقی ایران است درباره ممانعت‌ها و مخالفت‌ها با برگزاری کنسرت‌ها گفت: «معنایی ندارد که وقتی مجوزی از سوی وزارت ارشاد صادر می‌شود، عده‌ای که هیچ فهمی از هنر ندارند، گروهی که تمرین کرده‌اند و مردمی که بلیت خریده‌اند را ناکام بگذارند. مگر شهرستان‌ها کم از تهران دارند. بنابراین تا قانون مدونی بدون دخالت بعضی‌ها، وجود نداشته باشد اهالی موسیقی ناچارند خود را با این شرایط وفق ندهند. هنرمند مانند آب است. آب اگر حرکت نداشته باشد، راکد می‌ماند و می‌گندد. هنرمند نیز، در هر شاخه‌ای، اگر نتواند فعالیت کند، دچار سرخوردگی و سکون می‌شود.»

امین الله رشیدی خواننده موسیقی اصیل ایرانی نیز به «آفتاب» می‌گوید: «ما هنوز در کشورمان، یک متولی رسمی در حوزه موسیقی نداریم که دلسوز آن باشد و تا این مشکل حل نشود، نمی‌توانیم به نقطه قابل قبولی در این عرصه برسیم.»

او مشکل را وجود افرادی در شاخه‌های میانی وزارت ارشاد می‌داند که حتی دستور و بخشنامه وزیر را اطاعت نمی‌کنند و می‌گوید: «وقتی گروهی خارج از عرصه هنر به خود اجازه می‌دهند که مجوزِ رسمیِ صادر شده را لغو کنند، این نشان از حکومت ملوک‌الطوایفی در این حوزه دارد. یعنی هیچ مرکز قدرتی برای موسیقی وجود ندارد. نباید از موسیقی ترس داشت چرا که منادی فرهنگ است. به ویژه اگر مساعدت شود و کنسرت‌های موسیقی در بناهای  تاریخی برگزار شود، این اتفاق به رشد فرهنگ ایران و معرفی آن به جهانیان موثر خواهد بود. اتفاقی که متاسفانه تاکنون رخ نداده است.»

 گفتنی است روز یکشنبه نیز «حسین علیزاده» در نشست خبری که به بهانه آغاز تور کنسرت هایش در سالن سینمای مجموعه تاریخی کاخ نیاوران برگزار شد، گفته بود: «در حدود 35 سال گذشته تابه‌حال نشده کنسرتی را اجرا کنیم و تا آخرین لحظه منتظر لغو آن نباشیم. دیگر رویین‌تن شده‌ایم. برایم سخت است در کشور خودم صحبت از سخت‌بودن اجرای موسیقی کنم. اجرا در شهرستان‌ها هم که جای خود را دارد و ریسکش بالاست. گاهی رفتارهای توهین‌آمیزی صورت می‌گیرد که نه‌تنها در شأن هنرمند بلکه درخور ملت ایران نیست و امیدوارم به‌زودی حل شود. ما وزارتخانه‌ای به نام فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم که منجی چنین مسایلی است و باید از هنرمند حفاظت کند. قانون مدارترین آدم‌ها در این کشور، هنرمندان هستند که به پاس احترام به قانون، فقط با مجوز فعالیت می‌کنند، زیرا یا باید با این شرایط کار کنیم یا از مملکت برویم که البته من هیچ‌وقت به این دومی فکر نکرده‌ام. من اینجا را خانه و کشور خودم می‌دانم. وزارت ارشاد باید مجوزهایش در کل کشور معتبر باشد. اما متاسفانه این طور نیست. وقتی پایت را از تهران بیرون می‌گذاری، همه‌چیز ناامن می‌شود. آدم‌هایی که ذی‌صلاح نیستند‌، در کار دخالت می‌کنند که البته ما اجازه دخالت نمی‌دهیم و اگر بخواهد اینچنین شود از کنسرت صرف‌نظر می‌کنیم. من نمی‌دانم که این قانون چه زمانی قرار است اجرا شود. در وزارت ارشاد به اندازه کافی ممیزی وجود دارد و ما هنرمندان هم پذیرفته‌ایم که با رعایت قوانین، آثار خود را به منصه ظهور برسانیم اتفاقا قانون‌مدارترین افراد جامعه هنرمندان هستند که به پاس احترام به قانون مجوز می‌گیرند و کار می‌کنند و اتفاقا اگر هم موفق به دریافت مجوز نشوند، این کار را انجام نمی‌دهند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۳
3
21
در حوزه موسیقی مثل خیلی از چیزهای دیگر وقتی با کج فهمی حلالش ممنوع شود....مطمئن باشید حرامش جایگزین ان میشود....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین