کد خبر: ۲۵۶۴۱۸
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۱

هفت توصیه برای پیشگیری از ایجاد سنگ‌های کلیوی

یک جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: با استفاده از جیره‌ غذایی سرشار از میوه، سبزی، صیفی و مغز آجیل، مصرف فرآورده‌های کم‌چربی شیر به ‌مقدار متوسط و کاهش مصرف پروتئین حیوانی، شیرینی و غلات تصفیه ‌شده می‌توان احتمال ایجاد سنگ‌های کلیه را کاهش داد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دکتر سیمین وحیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در بررسی‌ها توصیه‌ می شود، افراد دچار سنگ‌های کلیه برای کاهش خطر ایجاد سنگ‌ از جیره‌ غذایی کم‌ اکسالات استفاده کنند، گفت: اما بسیاری ‌از خوراکی‌های سرشار از اکسالات سلامتی‌ بخش هستند و جیره‌ غذایی کم ‌اکسالات بسیار محدود ‌کننده‌ است.

وی افزود: اکسالات به ‌طور معمول به‌ مقدار زیاد در بسیاری ‌از خوراکی‌ها با ارزش‌های تغذیه‌ای مانند چغندر، لوبیای آبی، بلغور، کلم پیچ، بادام، سیب‌زمینی شیرین، سبوس برنج و اسفناج وجود دارد.

وحیدی گفت: در پژوهش‌های انجام شده، خوردن و نوشیدن کلسیم و خوراکی‌های سرشار از اکسالات با ‌هم در ‌یک وعده‌ ‌غذایی، نسبت ‌به محدود کردن مصرف مواد غذایی حاوی اکسالات، احتمال ایجاد سنگ را تا 35 درصد کاهش ‌می‌دهد. اما در ‌افراد تبعیت ‌کننده از جیره‌ غذایی کم اکسالات، احتمال ایجاد سنگ تا 14درصد کاهش‌ یافته بود.

این جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: بنیاد ملی کلیه برای کاهش احتمال ایجاد "سنگ کلیه" چهار توصیه‌ را پیشنهاد کرده است؛ نوشیدن مایعات که بهتر است روزی 2 تا 3 لیتر باشد. آب بهترین نوشیدنی است. گزینه‌ دیگر آب لیموشیرین یا لیموترش بدون قند مخلوط با آب است.

وی افزود: برای کاهش خطر سنگ‌های کلیه باید از میوه و سبزی استفاده شود که به ‌طور ‌کلی، خوردن غذای سرشار از میوه و سبزی، مصرف متعادل لبنیات کم‌ چرب و پروتئین حیوانی و نمک کم از ایجاد سنگ‌ کلیه پیشگیری می‌کند. اما متاسفانه بسیاری افراد، بیشتر از مقدار توصیه شده پروتئین حیوانی و نمک مصرف می‌کنند.

این جراح کلیه و مجاری ادراری در پایان تصریح کرد: در صورت تشکیل سنگ ‌کلیه، بیماران باید برای تهیه‌ برنامه‌ فردی درمان از پزشک کمک بگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین