آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: احمد شیرزاد در گفتوگو با آفتاب درباره کارنامه یکساله دولت یازدهم گفت: به طور معمول سال اول دولتها به سال «ماه عسل» آنها معروف است. در این یک سال جامعه به دولت فرصت میدهد. مخالفین دولت ساکت میشوند و همه گروههای سیاسی از فرصتدادن به دولت حرف میزنند. البته این برای همه دولتها اتفاق میافتد و مختص این دولت نیست. شیرزاد درباره نوع مواجهه با دولت یازدهم هم افزود: ابزار تبلیغاتی و رسانهای دولت ضعیف عمل میکند و از طرف دیگر رسانههای طیف مخالف و رسانه ملی علیه دولت تبلیغات گسترده تخریبی دارند. گاهی با کم و زیادشدن نور، با برجستهکردن و حذف یک جمله و گاه به طور واضح و مشخص دولت را تخریب میکنند. دولت باید بتواند با این فضای منفی برخورد کند. صدا و سیمای ما اگر در موجه جلوهدادن چهره یکی ناموفق عمل کرده اما در تخریبکردن خیلی خوب برنامهریزی میکند. من یادم هست که در مجلس ششم هر اقدامی علیه دولت و هر اعتراض را بسیار برجسته میکردند و میخواستند نشان دهند که فضا اجتماعی خیلی ناآرام است و علیه دولت در حالی که تفاوت دولت اصلاحات با دولتهای دیگر این بود که در این دوره به مخالفین اجازه تشکیل تشکل و بیان اعتراض داده میشد.
وی در همین زمینه افزود: در اوایل دولت روحانی، صداوسیما قول همکاری به دولت داد؛ ولی این عمل اتفاق نیفتاد و هم اکنون بسیاری از فضاهای رسانههای در اختیار جناحهای تندرو است.
نماینده اصفهان در مجلس ششم افزود: مشکل جدی دولت ارتباط با مردم و رسانههاست. دولت باید ارتباط خود را با مردم گستردهتر کند. باید اجازه بدهد در کنفرانسهایش خبرنگاران داخلی و خارجی شرکت کنند و حق سوال و جواب داشته باشند. یادم هست که در اوایل انقلاب مهندس بازرگان هفتهای یک با با مردم از طریق تلویزیون صحبت میکردند و با امثال و حکم مطالب خود را بیان میکردند. واقعا این تجربه خیلی موفقی بود. صحبت مستقیم رئیس دولت با مردم خیلی مفید است. اگر رسانه ملی این اجازه را به رئیس جمهور ندهد باید به صراحت به مردم بگوید که این امکان را رسانه در اختیارش قرار نمیدهد.
این تحلیلگر اصلاحطلب تصریح کرد: در سال دوم دولت نیاز بیشتر به تعامل با مردم و افکار عمومی دارد. به هر حال با ادامه این روند شاخص اقتصادی تغییر میکند. حتی خیلی از مشکلات اقتصادی مردم حل میشود. اما مردم امروز را با دیروز مقایسه نمیکنند و فقط وضعیت حال خود را میبینند. دولت باید با روانشناسی جمعی آشنا باشد. واقعا رسانههای رقیب شناخت خوبی از افکار عمومی و ضعف دولت دارند و روی این نکات کار میکنند.
شیرزاد گفت: من فکر میکنم که دولت نباید همه تخممرغهای خود را در یک سبد بگذارد. خیلی وقتها میوه زحمت دولت قبلی را دولت بعدی میچیند. در دولت آقای خاتمی شکوفایی اقتصادی داشتیم اما محصول آن در دولت نهم استفاده شد. حالا نکند دولت با تمرکز بر مسائل هستهای به امور دیگر کم اهمیت دهد و استفاده درازمدت مسائل هستهای را دولت بعدی ببرد. دولت باید به همه امور با هم توجه کند.
این نماینده سابق اصلاحطلب در ادامه صحبتهای خود به آفتاب گفت: از طرف دیگر نباید در مسئله هستهای، شرایط و فضای ایده آلی ترسیم کنیم که با حل این مشکل همه مشکلات اقتصادی ما حل می شود. صرفا نمیشود با مقایسه دولت احمدینژاد شرایط اقتصادی را برای مردم توجیه کرد. دولت باید بتواند اعتماد را به فضای عمومی باز گرداند. در دولت احمدی نژاد شاخص اقتصادی ساخته میشد وشاید الان مردم به گزارشهای دولت اعتماد نکنند. دولت باید بتواند این شرایط را درست کند. باید از کارشناسان در این زمینه استفاده کند و شرایط و شاخص ها را برای مردم توضیح بدهد. باید مهمترین ضعف و کاستی دولت که ارتباط با افکار عمومی است را برطرف کرد و فضای اعتماد را به جامعه برگرداند.
شیرزاد افزود: مسئله بعدی این است که در ایران سنت غلطی وجود دارد که رئیسجمهور نباید فردی حزبی باشد. در حالی که دولت برای ارتباط با افکار عمومی به مطبوعات، رسانه های دیگر، حزب و نهادهای مردم نهاد دارد. اگر تشکل های مدنی فعال شوند خیلی از مشکلات دولت حل می شود. اگر در جهت سازماندهی فضای اجتماعی کار نشود با مشکل اساسی روبرو می شویم. باید اجازه فعالیت به تشکل های اصلاح طلب و اصولگرا داده شود. وزارت اطلاعات، وزارت کشور، شورای عالی امنیت ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد و... باید بتوانند فضای اجتماعی را آماده کنند که دولت بتواند فضای مساعدی را برای فعالیت نهادهای مدنی و احزاب آماده کند.