آفتابنیوز : به گزارش روابط عمومي وزارت كشور ، عباس جزايري، مديركل مطالعات، ايمني و بازسازي وزارت كشور ، در جلسه كميسيون آمادگي ستاد پيشگيري و مديريت بحران در حوادث طبيعي و سوانح غيرمترقبه گفت: در سال جاري شاهد 40 مورد سيل بودهايم كه بر اثر اين حوادث نيز 75 نفر بر اثر لغزش و رانش زمين جان باختهاند.
وي اظهار داشت : مجموع حوادث توفان، آتشسوزي طبيعي، برف سنگين و صاعقه نیز 82 مورد بوده است.
مديركل مطالعات، ايمني و بازسازي وزارت كشور با ارزيابي خسارات وارده بر كشور بر اثر سوانح طبيعي و غيرمترقبه تا نيمه اسفندماه سال جاري را 7 هزار و 53 ميليارد دانست و گفت: خسارات وارده به بخش مسكن 1480 ميليارد ريال، خسارات وارده به بخش كشاورزي 2368 ميليارد ريال و خسارات وارده به طرحها و پروژههاي زيربنايي كشور 320 ميليارد ريال بود.
جزايري در ادامه با اشاره به پديدههاي خشكسالي و سرمازدگي و خسارات وارده به بخش كشاورزي و باغات گفت: خسارات ناشي از ادامه خشكسالي در استانهاي جنوبي و شرق كشور قبل از بارندگيهاي اخير 14 هزار و 699 ميليارد ريال و خسارات ناشي از سرمازدگي محصولات كشاورزي و باغات در سال جاري در استانهاي شمال غربي و حوزه مركزي 7 هزار و 730 ميليارد ريال بوده است.
جزايري از توزيع اعتبارات جهت جبران خسارات حوادث طبيعي خبر داد و گفت: براي جبران ادامه خشكسالي در 7 استان 1290 ميليارد ريال، جبران خسارات سرمازدگي در بخش كشاورزي 860 ميليارد ريال، جبران خسارات زلزله، زرند، قزوين و تهران 650 ميليارد ريال تامين شده است.
وي با اشاره به خسارات سنگين زلزله زرند و برف گيلان گفت: 3 هزار و 917 ميليارد ريال خسارات بارش برف سنگين گيلان و 2 هزار و 573 ميليارد ريال خسارات زلزله زرند بوده كه تاكنون 60 ميليارد ريال تامين شده است.
مديركل مطالعات، ايمني و بازسازي وزارت كشور با اشاره به لايحه دولت مبني بر برداشت 250 ميليون دلاري از حساب ذخيره ارزي به منظور جبران خسارات مناطق رشت و زرند گفت: اميد است با تصويب آن در مجلس شوراي اسلامي، عمليات بازسازي و نوسازي اين مناطق به زودي اغاز شود.