کد خبر: ۲۶۲۴۸۲
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۷
گزارشی از تبعات فیلترینگ سایت‌های خبری بدون مجوز

ساماندهی سایت‌ها و اتهام‌زنی افراطی‌ها

چهارشنبه ۱۹ شهریور بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیانیه‌ای را منتشر و در آن اعلام کرد که می‌خواهد «با هدف جلوگیری از رفتار غیرقانونی، غیراخلاقی، غیرحرفه‌ای… و محدودکردن شب‌نامه‌های الکترونیک از انتشار رسانه‌های فاقد مجوز» جلوگیری به عمل آورد که البته این وزارتخانه مبنای خود را نیز، ماده ۷ قانون مطبوعات که در آن انتشار هر نشریه‌ای که فاقد مجوز و پروانه نشر باشد، جرم به حساب می آید، گذاشت.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- حمیدرضا محمدی:  اگرچه این بیانیه خاطرنشان ساخته بود که تاکنون ۲۷۰ خبرگزاری و سایت خبری از وزارت ارشاد مجوز گرفته و آنهایی هم که مجوزی ندارند و به‌ویژه «شاخص‌های اخلاقی به دور هستند و دروغ، توهین، تهمت، ورود به حریم خصوصی مردم، هتک ارزش‌ها، نقض منافع و امنیت ملی، قانون‌شکنی و سیاه‌نمایی را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند» به‌تدریج فیلتر خواهند شد اما «عبدالصمد خرم‌آبادی» دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در گفت‌وگو با «تسنیم» اظهار داشت که «اگر وزارت ارشاد، فعالیت سایت یک نشریه الکترونیکی را به لحاظ عدم دریافت مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات، غیرقانونی تشخیص دهد می‌تواند علیه آن سایت در مراجع قضایی ذی‌صلاح شکایت کند. اما اگر وزارت ارشاد راسا دستور فیلتر سایتی را صادر کند، چنین دستوری فاقد اعتبار قانونی است.»

روز گذشته اما خبرگزاری «دانشجو» خبری را منتشر ساخته است که حاکی از بررسی پرونده محکومیت وزارت ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط دستگاه قضا داشت. یک منبع آگاه به این خبرگزاری وابسته به بسیج دانشجویی گفته بود: «این پیگیری مربوط به موضوع فیلترینگ سایت‌های خبری می‌شود که چندی پیش توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهانه عدم دریافت مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات فیلتر شدند. گفته می‌شود این موضوع برای وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی به دلیل عدم وجاحت قانونی برای صدور حکم فیلترینگ و برای وزارت ارتباطات به دلیل اجرای حکم غیرقانونی در دستگاه قضا در حال پیگیری و رسیدگی است. این منبع آگاه اعلام کرد که شکایت‌‌هایی نیز از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص فیلترینگ غیرقانونی سایت‌های خبری به دیوان عدالت اداری و دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شده است.

 معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد چندی پیش تحت عنوان ساماندهی سایت‌های اینترنتی اقدام به فیلتر گزینشی سایت‌های بدون مجوز کرده که سرآغاز این برخوردها با سایت «دانا» بوده است اما این سایت در حال حاضر مجوز لازم را از هیئت نظارت بر مطبوعات ارشاد دریافت کرده است و همچنان «فیلتر» است.»

در ادامه اما «مهرداد خدیر» سردبیر سایت «عصر ایران» با تایید اینکه این سایت‌های خبریِ بدون مجوز که به تولید اخبار ساختگی علیه دولت می‌پردازند بیشتر شبیه شب‌نامه هستند اما برخورد دولت به نحو فیلترینگ را هم به صلاح ندانست و تاکید کرد: «به نظر می‌رسد اگر دولت راسا به این مقوله ورود نمی‌کرد و پاسخ مخالفان را می‌داد نتیجه بهتری می‌گرفت. از آنجا که دولت با هرگونه فیلتر و دیوارکشی کردن مخالف است، این عمل دولت و حامیانش را به حامیان فیلتر که خلاف وعده خود عمل کرده‌اند، متهم خواهند کرد. چراکه این حرکت شمشیر دو دم است و ممکن است بعدها به ضرر دولت تمام شود. مانند ستاره‌دار کردن بسیار محدود دانشجویان توسط دولت اصلاحات برای جلوگیری از معرفی‌شان به مراجع قضایی که در دولت نهم و دهم، منشا سوءاستفاده جناح مقابل شد، این کار هم می‌تواند چنین زمینه‌چینی را بکند. بهتر است دولت با ابزارهای قانونی و کانال‌های حقوقی  از اتهام زنی‌های سایت‌های دوسه‌نفره‌ای که با منابع عمومی اداره می‌شوند شکایت کند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین