آفتابنیوز : آفتاب- سرویس فرهنگی: «اگرچه از یک سال گذشته به این سو بوهای خوبی به مشام میرسد اما هنوز باید منتظر بود.» این را «ابوالقاسم فقیری» به خبرنگار «آفتاب» گفت. او که از پژوهشگران اهل شیراز است و تخصصی در فارسشناسی دارد و روی افسانهها و ترانهها، ترانههای محلی، فرهنگ مردم و فرهنگ عامیانه کار میکند، از سال 1339 با احمد شاملو در کتاب کوچه همکاری کرده و اکنون در 77 سالگی، صاحبنام و جای قبولی در این عرصه است و آثار چندی را منتشر کرده است.
فقیری که در یک سال گذشته، دو کتابِ پشتِ انتشار مانده را از سوی انتشارات نوید شیراز، به طبع رسانده است، ارزیابیاش از فضای کلی فرهنگ کشور در یک سال اخیر را ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: «مشکل اصلی، مشکل اقتصادی است. از یکسو ناشران هستند که چون تاجرند و باید که دخل و خرجشان، تناسب داشته باشد. به همین خاطر هم هست که تیراژها پایین و قیمتها بالا است.»
وی افزود: «طبیعی هم هست که قشر متوسط و دانشجو که مهمترین خوانندگان کتاب هستند، توان خرید نداشته باشند و آنهایی هم که پول دارند، اهل خرید و مطالعه کتاب، نیستند که همه این اتفاقات، در شان فرهنگ نیستند.»
فقیری حل مشکل و معضل فرهنگ را به سادگی و به سرعت نمیداند و تصریح کرد: «باید فرهنگ کتابخوانی را از کودکی و محدوده دبستان، شروع کرد و آموزش داد. اما باید هنوز امیدوار بود. بو های خوبی از تغییر به مشام می رسد که باید صبر کرد و امیدوار بود تا رخداد تازه ای در عرصه فرهنگ ایران رخ دهد که در شان آن باشد.»