آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: نعمت احمدی، وکیل دادگستری، معتقد است: هیچ کس نباید به خود اجازه دهد در معرض عموم به افراد تذکر دهد.
نعمت احمدی درباره پیامدهای اجرای طرح امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به خبرنگار «آفتاب» گفت: هر امری که از نظارت حاکمیت خارج شود و گسترهی آن دامنه پیدا کند به هرج و مرج منتهی می شود. افرادی باید به ایفای این وظیفه بپردازند که بتوان به عملکرد آنها نظارت تام داشت و در صورت تخلف در مرجعی از آنها شکایت کرد.
به گزارش آفتاب، هفته گذشته «طرح امر به معروف و نهی از منکر» به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید. طرحی که با حواشی فراوانی همراه بود و واکنش معاون پارلمانی دولت را که در جریان رسیدگی به این طرح گفته بود "در صورت بیتوجهی وعدم اصلاح برخی از بندهای آن به ضد خود تبدیل خواهد شد" را در پی داشت.
احمدی در ادامه اضافه کرد: اگر درگیری بین آمر به معروف که یک فرد عادی است و شخصی صورت بگیرد از کجا باید تشخیص داد که آمر به معروف درست میگوید؟ کدام ترازو نظر آمر به معروف را توزین میکند؟
نعمت احمدی در خصوص اثرات سوء این طرح افزود: همین که یک نفر در مقابل جمع به فردی تذکر دهد به شخصیت او توهین کرده است. قطعا اگر این طرح لازم الاجرا شود آثار منفی آن گریبانگیر جامعه خواهد شد.
این وکیل دادگستری درباره تعارض این طرح با منشور حقوق شهروندی توسط دولت تنظیم شده است اظهار داشت: طرح امربه معروف و نهی از منکر نه تنها با منشور حقوق شهروندی بلکه با چند اصل از قانون اساسی نیز در تعارض است چراکه باید اول تعریف صحیحی از «معروف» داشت و مصادیق آن را به طور دقیق تعریف کرد. تا زمانی که این تعاریف و مصادیق صحیح آن به طور مشخص روشن نشود شورای نگهبان نباید با آن موافقت کند.
وی همچنین اسلام را دینی خواند که برای اخلاق و سلامت جامعه دستورالعملهای کاملی دارد و اظهار داشت: محدودهی حجاب را اول باید در اسلام مشخص کرد چرا که من کتابهای چند مرجع عالم را در این زمینه مطالعه کردهام اما هیچ کدام در مورد حجاب و عفاف اتفاق نظر ندارند.
نعمت احمدی در پایان سخنانش گفت: طرح امر به معروف و نهی از منکر طرح کاملی نیست و تا زمانی که ملاکهای «بد بودن» در اجتماع به طور واضح بیان نشود، نباید به تایید شورای نگهبان برسد.