کد خبر: ۲۷۱۱
تاریخ انتشار : ۳۰ اسفند ۱۳۸۳ - ۲۰:۱۴
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با آفتاب:

یکی از کشورهای صادرکننده سوخت هسته ای می شویم

آفتاب‌‌نیوز : وی در گفتگو با خبرنگار آفتاب در خصوص تولید سوخت هسته ای درکشور گفت: جمهوری اسلامی ایران فناوری مورد نیاز از محل معدن اورانیوم تا تولید سوخت مورد نیاز نیروگاه های خود را در اختیار دارد و رسما جز 10 کشور دارنده چرخه سوخت در جهان است. 

دانشیار در ادامه تاکید کرد: ما درچند سال آینده صادرات سوخت هسته ای به دیگر کشورها را نیز خواهیم داشت. 

رییس کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: در شرایط فعلی ما همه سوخت هسته ای مورد نیازمان را از روسیه دریافت خواهیم کرد، اما به دانش و تکنولوژی سوخت هسته ای مسلط شده ایم و به راحتی می توانیم سوخت هسته ای تولید کنیم. 

رییس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه دانشمندان جوان ایرانی با اتکای به خود توانسته اند به این فناوری دست یابند، گفت: آمریکا از این ناراحت است که کشور جهان سومی به بالاترین تکنولوژی روز دنیا دسترسی پیدا کرده و ما در آینده نیاز به هیچ یک از کشورها نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 84 تصویب کرد که دولت مکلف است مطالعاتی برای احداث  20 نیروگاه جدید هسته ای را برای تامین 20 هزار مگاوات برق هسته ای آغاز کند.

دانشیار افزود: مجلس در تبصره 11 بودجه سال 84 کل کشور دولت را مکلف کرده چرخه سوخت نیروگاه های هسته ای کشور را نیز تامین کند.

وی با اشاره به زیان های وارده ناشی از استفاده از انرژی های فسیلی، اظهار داشت: استفاده از نفت و گاز برای تامین انرژی تا حدی قابل قبول است، نفت و گاز انرژی های تجدیدناپذیر بوده و نسل های آینده به این انرژی نیاز دارند. 

به گفته وی، ما حتی اگر نفت و گاز برای 50 سال دیگر داشته باشیم به این معنا نیست که از آن برای سوخت استفاده کنیم، باید برای تولید فرآورده های پتروشیمی و هزاران محصول از نفت و گاز استفاده کنیم. 

دانشیار تاکید کرد: ما حتما باید 20 نیروگاه اتمی داشته باشیم که تقریبا با برنامه ریزی که در 20 سال آینده صورت می گیرد بتواند 25 درصد نیاز کشور را تامین کند. 

رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: اکثریت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که مساله استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای از مصارف غیرصلح آمیز جداست و همه ابزارها و امکانات کشور را برای این فعالیت در اختیار دولت قرار خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: مجلس قوانین لازم در این زمینه را تصویب کرده و بودجه لازم آن را نیز در اختیار قرار دولت خواهد داد. 

دانشیار از مذاکره با دولت برای تسریع در انتشار اسناد مناقصه، شناسایی پیمانکارها و شرکت هایی که می خواهند با ایران به طور مشارکتی نیروگاه برق هسته ای در ایران احداث کنند،  خبر داد.

وی افزود: ما باید مناقصه بین المللی برگزار کنیم تا همه شرکت هایی که توانایی ساخت نیروگاه هسته ای دارند در ساخت نیروگاه های هسته ای در ایران سرمایه گذاری کنند.

رییس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: مجلس اصرار دارد که این مناقصه در زمان دولت فعلی انجام شود. 

به گفته وی، سرمایه گذاران می توانند سرمایه گذاری ساخت نیروگاه هسته ای را به طور 100 درصد یا با درصدهای مختلف انجام دهند. 

وی با تاکید بر اینکه پروتکل الحاقی به هیچ وجه در مجلس رای نخواهد آورد، گفت: اگر مجلس تا کنون نیز با دولت مماشات داشته برای احترام به افکار عمومی جهان و اعتمادسازی بوده است.

دانشیار اظهار داشت: مجلس مذاکرات را پذیرفته و در چارچوب این مذاکرات با هدف اعتمادسازی برای ثابت کردن دروغگویی صهیونیست ها و آمریکا ادامه مذاکرات را به صلاح نظام می داند اما معنای ادامه مذاکرات این نیست که ایران از حق مسلم ملت برای استفاده از چرخه سوخت و ساخت نیروگاه های هسته ای و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای خواهد گذشت.

رییس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: ما به شرط اعتمادسازی پذیرفتیم که غنی سازی را به حالت معلق درآوریم. اعتمادسازی نیز مساله ای روشن است، یعنی ما به دلیل اتهامات آمریکا تلاش می کنیم که این اتهامات را رفع کنیم اما اگر روند اعتمادسازی که اثبات خواهد کرد ایران به دنبال تولید سلاح هسته ای نیست،مورد توجه قرار نگیرد ما تعلیق را شکسته و به فعالیت ادامه خواهیم داد.

وی اضافه کرد: هم برای اروپا و هم برای آمریکا یقین شده جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت سلاح های هسته ای نیست اما به توطئه های خود ادامه می دهند.

دانشیار خواستار تشکیل سازمانی غیردولتی با عنوان و رویکرد حفظ محیط زیست شد تا از طریق آن مردم را از استفاده بیش از حد از سوخت های فسیلی بازدارند و بر ضرورت استفاده از انرژی هسته ای برای تولید انرژی در کشور تاکید کنند. 

دانشیار تاکید کرد: همه ملت ایران تحت رهبری های مقام معظم رهبری و دولت و مجلس همه معتقدند که باید از این فناوری استفاده کنیم. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۱:۳۷ - ۱۳۸۴/۰۱/۳۱
0
0
سلام خسته نباشید.
می خواستم خواهش کنم اگر ممکن است کمی در رابطه با ساخت نیروگاه های برق و وسائل و تجهیزات آن توضیح بدهید .خیلی نیاز دارم .قبلا متشکرم.

آلبرت برایان
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین