کد خبر: ۲۷۱۲۹۲
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵

دانش آشتیانی برای وزیر شدن آزمون بسیار سختی را در پیش خود می‌بیند

با اعلام فخرالدین دانش آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، مجلس آزمون بسیار سختی را در پیش خود می‌بیند. با گذشت یکسال و اندی از ریاست جمهوری حسن روحانی، وی تا کنون جعفر میلی‌منفرد، فرجی دانا، دکتر نیلی و دانش آشتیانی را به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی کرده و جعفر توفیقی و محمدعلی نجفی نیز برای مدتی سرپرستی این وزارتخانه مهم را به عهده داشتند. از بین افراد معرفی شده تنها رضا فرجی دانا موفق به کسب رای اعتماد مجلس شد ولی خیلی زود پیگیری پرونده بورسیه‌های غیرقانونی، او را از مسند وزارت به پایین کشید.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب-سرویس سیاسی حال مجلس در شرایطی به بررسی صلاحیت دانش آشتیانی به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی علوم در یک و نیم سال اخیر خواهد پرداخت که در طول یکسال گذشته نمایندگان مجلس از وزرات افراد پیشنهاد شده قبلی، ممانعت و یا سلب اعتماد کرده‌اند. امری که هرچند وظیفه قانونی مجلس است اما فشار را بر روی نمایندگان مجلس افزایش داده است زیرا در هر شرایطی، افکار عمومی رای اعتماد این بار مجلس را با دقت و وسواس بیشتری دنبال می کند تا بداند آیا در تایید صلاحیت وزیران پیشنهادی اغراض سیاسی لحاظ می شود یا کار آمدی و برنامه محوری اولویت اصلی مجلس است.
 
 نکته قابل تامل در مورد معرفی چهارمین وزیر علوم دریکسال و اندی، اینکه  زمانی که حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی خانه ملت، نامه رئیس‌جمهور خطاب به رئیس مجلس در خصوص معرفی فخرالدین دانش‌آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را قرائت می‌کرد، تعدادی از نمایندگان با سردادن دو،دو ... مخالفت خود با وزیر پیشنهادی را اعلام کردند. هر چند به این اقدام برخی از نمایندگان حسن ابوترابی  واکنش نشان داد و آن را مخالف بیانات رهبر معظم انقلاب دانست ولی در هر صورت نشان داد تندروها برای دستیابی به اهداف خود از هیچ ابزاری کوتاه نمی آیند.
 
 ادامه رفتار  نمایندگان مخالف دولت که با همه برنامه‌ها و اقدامات کابینه یازدهم  ساز مخالف می زنند به بیرون از مجلس نیز راه پیدا کرد و در اولین جریان سازی رسانه ای، نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و عضو جبهه پایداری در شرایطی که هنوز ساعتی از معرفی آشتیانی به مجلس نمی گذشت بدون اعلام منبع موثق در مورد وی گفت: فرقی نمی کند کدام یک از اعضای تیم "معین" معرفی می شود همه اینها در فتنه دست داشته اند. تا چمبره تیم "معین" بر وزارت علوم روحانی حاکم باشد از این کوزه همان تراود که در اوست لذا حتما نمایندگان به احمدی دانش آشتیانی رای اعتماد نخواهند داد.
 
 بعد از نقوی حسنی نوبت به ابوالقاسم جراره نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی رسید. وی در مورد وزیر پیشنهادی گفت: ما انتظار داریم فردی به عنوان وزیر علوم معرفی شود که دانشگاه را از حواشی خارج کرده و اجازه ندهد دانشگاه‌ها در مسائل حاشیه‌ای درگیر شوند.
 
عضو هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان خاطرنشان کرد: فعالان فتنه جزو خطوط قرمز نظام هستند و قطعا نباید از این افراد در مسئولیت‌ها استفاده شود، از این رو چنین اقدامی اهانت به کشور و نظام است و معرفی وزیر از میان اینگونه افراد جزو خطوط قرمز نظام به شمار می‌رود.
 
 با گذشت چند روز از معرفی آشتیانی به مجلس حجم مخالفت‌ها بیشتر شد و مخالفان وی در اظهار نظر متفاوتی علیه او مصاحبه‌های گوناگونی انجام دادند که استفاده از واژه فتنه در سخنان اکثریت آنها مشترک بود. واژه ای که پیش از این نیز در مورد تمامی وزرای پیشنهادی علوم در دولت روحانی استفاده شده بود. به طور مثال حجت‌الاسلام والمسلمین احمد سالک درباره وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه ما با صراحت اعلام می‌کنیم که خط قرمز مجلس در دوره نهم در مباحث مختلفی بیان و تعریف شده است، اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین این خطوط قرمز مسئله فتنه بوده که عوامل، محتوا و اهداف فتنه از جمله این چارچوب‌هاست. وی ادامه داد: مجلس به هیچ عنوان زیر بار کسی که در متن، حاشیه یا موید فتنه بوده است، نخواهد رفت بنابراین مجلس محکم پای این مسئله خواهد ایستاد.
 
 الیاس نادران از دیگر نمایندگان مخالف دولت نیز در برنامه شناسنامه در مورد وزیر پیشنهادی علوم گفت: من فکر نمی‌کنم رای بیاورد، فکر نمی‌کنم به اندازه‌ قبلی رای بیاورد، حتما کمتر است.
 
 در شرایطی که هیچ معیار و ترازویی برای سنجش فتنه گر بودن یا نبودن افراد وجود ندارد و بر اساس قانون، محاکمه افراد به این اتهام توسط قوه قضاییه بهترین ادله برای اثبات چنین اتهامی است برخی نمایندگان تندرو مجلس بدون هیچ گونه مدرک و سندی به راحتی رقبای خود را با برچسب فتنه بدرقه می کنند و در این راه موفق می شوند نمایندگان دیگری را با خود همراه کنند.
 
 با این حال این تاکتیک سیاسی به زعم برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس، گمانه زنی ‌ها را در مورد سو استفاده از واژه فتنه بیشتر کرد و آن را  ابزاری در اختیار مخالفان دولت معرفی می کند که به جای مطرح کردن حقیقت ماجرا با استفاده از این واژه به اهداف خود می رسند.
 
 جلیل جعفری نماینده مجلس با انتقاد از رویکرد برخی از نمایندگان ضمن تکذیب حضور آقای آشتیانی در وقایع سال 88 گفت: نمی‌توان به هر کسی که معرفی می‌شود انگی چسباند و سعی کرد نمایندگان را تحت تاثیر القائات خاص قرار داد.
 
 غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نیز در واکنش به معرفی گزینه جدید وزارت علوم گفت: آقای روحانی در راستای اصول و مصلحت نظام حرکت کند و به هیچ گروه و جناحی باج ندهد و برعهد و پیمانی که باعث شده تا مردم به ایشان رای دهند، بایستد.
 
جعفرزاده تاکید کرد: بالاخره تجارت‌خانه‌ای به عنوان تجارت‌خانه فتنه باز شده است. علارغم اینکه مدرکی درباره آقای آشتیانی وجود ندارد اما طبق معمول قرار است که ایشان هم با چماق فتنه ۸۸ سرکوب شوند.
 
 با توجه به اتفاقات مشابه رخ داده علیه وزرای پیشنهادی دولت، فارغ از اینکه نتیجه رای اعتماد به دکتر آشتیانی چه خواهد بود مسئله مهم تعین تکلیف واژه فتنه است و بهتر است برای اینکه جریان های سیاسی نتوانند از این واژه سو استفاده کنند نهادی مسئولیت شناسایی فتنه گران را بر عهده بگیرد تا علاوه بر اینکه مردم بدانند فتنه گران واقعی  چه کسانی هستند سو استفاده گران نیز دیگر نتوانند از این چماق استفاده ابزاری کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین