آفتابنیوز : آفتاب: رسانه های ترکیه گشایش دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در تهران را بطور گسترده ای بازتاب داده و به نقل از خبرگزاری آناتولی نوشتند: علی جنتی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ایران تقویت همکاری های حرفه ای میان رسانه های کشورهای اسلامی را یک ضرورت دانست.
به گزارش آفتاب به نقل از ایرنا، خبرگزاری «آناتولی» به عنوان خبرگزاری رسمی ترکیه مراسم آغاز به کار و اختتامیه این نشست را منعکس کرد و علاوه بر آن رسانه های نوشتاری، پایگاه های اینترنتی خبری تصویری و نیز برخی شبکه های تلویزیونی ترکیه نیز اخبار این اجلاس را پوشش دادند.
آناتولی با اشاره به برگزاری دهمین نشست وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در تهران سخنان آقای «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران و «ایلیاد مدنی» دبیرکل سازمان همکاری های اسلامی در آیین گشایش این نشست را در سطح گسترده ای بازتاب داد.
به نوشته آناتولی، جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت همکاری های حرفه ای بین رسانه های کشورهای مسلمان را یک ضرورت خواند و گفت: کشورهای مسلمان می باید صاحب یک آژانس خبری مشترک باشند.
آناتولی همچنین یک مصاحبه اختصاصی با وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران نیز انجام داده و نوشت: وزیر فرهنگ و ارشاد ایران گفته است که در نتیجه تلاش های رسانه های غربی، دامنه تفرقه افکنی و ایجاد اختلافات میان جوامع اسلامی افزایش یافته است.
به نوشته آناتولی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی از مسلمانان خواستار تلاش برای وحدت شد و گفت: مسلمانان می باید در مرحله نخست در زمینه سیاسی اختلافات خود را کنار گذاشته و در حول اهداف مشترک گردهم بیایند.
جتنی در زمینه ایفای نقش رسانه ها در حل مسایل مختلف منطقه ای گفت: کشورهای عراق، افغانستان و سوریه با مسایل مختلفی مواجه هستند و در این کشورها درگیری با گروه های افراطی و تروریست ادامه دارد. همکاری های رسانه ای یکی از گام های مهم در مبارزه با گروه های افراطی و تروریست است و رسانه ها امکان ایفای نقش بسیار مهمی در این مبارزه را دارا هستند.
به نوشته این خبرگزاری جنتی مساله فلسطین و جنایات وحشیانه اسراییل علیه مردم مظلوم فلسطین را اولویت نخست جهان اسلام دانست و تاکید کرد که مساله فلسطین ابعاد سیاسی، اقتصادی، اطلاع رسانی و رسانه ای دارد و برای افشای جنایات اسراییل امروزه می باید از رسانه ها بهره بگیریم.
به نوشته آناتولی، 'ایاد مدنی 'دبیرکل سازمان همکاری های اسلامی نیز نشست تهران را بسیار مفید خواند و گفته است، در این اجلاس در زمینه اهمیت رسانه ها در مسایل مبتلابه کشورهای اسلامی بحث و تبادل نظر و مقرر شد که کشورهای عضو سازمان در زمینه سرمایه گذاری در زمینه رسانه ای گام های اساسی بردارند.
دهمین نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی همچنین در رسانه های کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس بازتاب گسترده ای داشت. روزنامه الثوره، روزنامه عمان، الرءویه، روزنامه الریاض، خبرگزاری بین المللی جهان اسلام، پایگاه خبری دات مصر، روزنامه الشبیبه عمان، ،پایگاه خبری المصری الیوم ، اتحادیه رادیو های اسلامی، عمان دیلی، روزنامه، روزنامه الدستور مصر، روزنامه العرب الیوم اردن، پایگاه خبری یمن24، شبکه الکوت کویت، شبکه المیادین، بخش مهمی از اخبار و گزارش های خود را به این رویداد اختصاص دادند.
پایگاه خبری صدی البلد عراق، هیئت کل رادیو و تلویزیون سوریه، پایگاه خبری مسلمو العالم، پایگاه خبری صدی الحقیقه و البعث سوریه ،خبرگزاری فلسطینی وفا ، پایگاه خبری آی نیوز عمان ،روزنامه الاعلام سوریه ،روزنامه تشرین سوریه ، شبکه فلسطین الیوم ، خبرگزاری «او ان ای» خبرگزاری سنا، شبکه الغدیر، پایگاه خبری المعلومة، پایگاه خبری المرصد ، پایگاه خبری العهد ،پایگاه خبری اسلام تایمز ،پایگاه خبری البوابه نیوز نیز از دیگر رسانه های منطقه بودند که به پوشش اخبار اجلاس تهران پرداختند.
برخی از رسانه های عربی پیش از برگزاری این اجلاس در تهران، به پوشش اخبار آن توجه ویژه نشان دادند.
دهمین نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی با شعار «همکرایی رسانه ای برای برقراری صلح و آرامش در جهان اسلام» آغاز به کار کرد و موضوع فلسطین و مقابله با خشونت طلبان با وحدت و همسویی رسانه های اسلامی در صدر برنامه های این نشست قرار داشت.