آفتابنیوز : آفتاب: کاخ سعدآباد را با درختان و جنگلش میشناسند؛ جنگلی که محدوده وسیعی از شمال شهر را اشغال کرده تا هم محافظ و حائلی برای نهاد ریاست جمهوری و بخش نظامی سعدآباد باشد هم شاهراه تنفسی مردم شمال تهران و جاذبهای برای کاخ ییلاقی تهران.
تا همین چند ماه پیش و قبل از تابستان اخباری از کاخ سعدآباد میرسید که نشان میداد اگر وضعیت آبرسانی به درختان کاخ به همین منوال ادامه یابد، این کاخ از درختان چندصد ساله و نایاب، تهی میشود. خبرگزاری مهر با انتشار این گزارش هشداری به مسئولان سازمان میراث فرهنگی داد و اعلام کرد که قناتها مدتهاست لایروبی نشده، استخر آبها خالی است، فاضلاب از محله های دربند و درکه وارد کاخ میشود، رودخانه دربند بو گرفته است و درختان مریض و در حال خشک شدن هستند. تا اینکه مدیریت کاخ سعدآباد از کارشناسان باغهای موزهای دعوت کرد کرد تا به وضعیت درختان کاخ سعدآباد رسیدگی کنند.
تا قبل از ورود به تابستان استخرها مرمت و پر آب شد. لایروبی قناتهای قابل استفاده انجام شد تا از آنها در مواقع کمآبی استفاده شود. ولی کاری برای رودخانه دربند صورت نگرفت شاید چون نمی توان جلوی ورود فاضلاب به کاخ را گرفت. تزریق دارو به درختان و تغییر روش آبیاری آنها از جمله کارهایی بود که وضعیت درختان را از حالت بحرانی به وضعیت مطلوب رساند.
اما اکنون با وجود اینکه کارشناسان مورد نظر حتی کار درمان این درختان و راه اندازی گلخانههای باغ را انجام دادهاند اما هنوز کاری برای ایجاد فرهنگ پاسداری از درختان موزهای در میان بازدیدکنندگان باغ انجام نشده است. چون هنوز هم بازدیدکنندگان تصور میکنند که کاخ سعدآباد فقط درخت چنار دارد در حالی که برخی از درختان این کاخ را حتی باغ گیاهشناسی ایران نیز ندارد. در این میان برخی از بازدیدکنندگان از درختان گردو آویزان میشوند و یا با چوب و چماق به جان درختان میافتند تا از میوه های آن استفاده کنند!
خبرنگار مهر که بارها شاهد این اتفاق بوده است، مشاهده کرده در این راه نگهبانان و سربازان کاخ هم به کمک بازدیدکنندگان آمده و به آنها برای چیدن میوههای درختان بلند قامت کاخ کمک میکنند آن هم با شکستن شاخههای درختان. این درحالی است که سربازان و نگهبانان محوطه کاخ وظیفه دارند تا از درختان نیز محافظت کنند اما گویا مسئولان کاخ یادشان رفته که به آنها و حتی بازدیدکنندگان بگویند درختان سعدآباد هم جزئی از میراث این کاخ اند.